Πέρασα στο Google Earth τις θέσεις αναμεταδοτών ενός μέρους της Γορτυνίας. Τα αρχεία kmz για την κάθε θέση, είναι μέσα στο φάκελο "Γορτυνία" που υπάρχει στο επισυναπτόμενο zip.
Διευκρινήσεις για τις θέσεις:
- Μερικά από τα σπιτάκια στις θέσεις εκπομπής τα έχω φτιάξει εγώ, όταν το 1990 υλοποίησα ένα μέρος της σχετικής μελέτης. Ήταν η εποχή όπου δεν υπήρχε καμία παρουσία των τότε νέων ιδιωτικών καναλιών.
- Η θέση Αχτίχοβα είναι η θέση που πολλοί αναφέρουν σαν Δημητσάνα ή Ζάτουνα. Η ονομασία Αχτίχοβα είναι η τοπική ονομασία της κορυφής, αλλά έτσι αναφέρεται και στους χάρτες της ΓΥΣ (Γεωγραφικοί Υππηρεσία Στρατού).
Η ακριβής θέση της πινέζας αναφέρεται στον οικίσμο της ΕΡΤ, ενώ η μπλε είναι η θέση από την ομάδα Κανάτα που όμως είναι καρφωμένη στις εγκαταστάσεις της κινητής τηλεφωνίας. Η θέση Αχτίχοβα ήταν το κέντρο όλου του δικτύου, αφού εκείνη την εποχή τα ελληνικά κανάλια δεν υπήρχαν σε δορυφόρο και όλες οι αναμεταδόσεις έγιναν με επίγειες ζεύξεις.
- Για τα Λαγκάδια υπάρχουν δύο kmz, το Λαγκάδια1 και το Λαγκάδια2. Η 1η είναι η παλιά κλασσική θέση, ενώ η 2η δημιουργήθηκε πολύ αργότερα από την κινητή τηλεφωνία. Μου είχαν πει πως και τα τηλεοπτικά είχν μεταφερθεί στη 2η θέση, χτες όμως που πήρα μετρήσεις στη περιοχή, φαίνεται πως οι τηλεοπτικές εκπομπές γίνονται ακόμα από τη 1η θέση.
- Οι αναμεταδότες της Κοντοβάζαινας φαίνεται πως έχουν μεταφερθεί από την αρχική τους θέση. Τη νέα θέση την έχω βάλει κατ' εκτίμηση.
- Όλες οι άλλες θέσεις είναι ακριβέστατες.