--Θα περιμενουμε με αγωνια τις ληψεις απο Σκιαθο!Ειμαι σιγουρος πως θα εχουν πολυ ενδιαφερον!!Ηδη ο Κωστας μας εδωσε μια ιδεα!
--Ο Sfera 101,9 απο Πηλιο επεστρεψε μετα απο 3 μερες!Εξαιτιας της απουσιας του λοιπον εβγαζα στους 102 την ΕΡΤ3 απο Χορτιατη με RDS φυσικα!Μαλιστα πηγα και σε εκεινο το μερος πανω απ'τον Ν.Πυργο που ο Χορτιατης καμπανιζει και εβγαινε κρυσταλλο!!Επισης στους 101,8 σε καποια σημεια στα Καναταδικα μου ηρθε πολυ χαλια η ΕΡΑΣΠΟΡ απο Υμηττο!Ομως μου ηρθε και το Δευτερο Προγραμμα στους 103,7 με RDS(!) καθως και η ΝΕΤ στους 105,8 αλλα με πολυ χαλια σημα επισης!
--Πριν λιγες μερες επιασα στο ferry απο Αρκιτσα προς Αιδηψο την ΕΡΑ1 στους 104,4!!Λετε να ηταν η ΕΡΑ Αιγαιου??Επισης εβγαιναν απο Υμηττο ανετα ΕΡΑ1,ΕΡΑ2(με RDS),Love 97,5(οχι RDS),Music 89,2(οχι RDS) και σιγουρα πολλοι ακομα που δεν προλαβα να ψαξω!Κανει τρομερο ανοιγμα προς Υμηττο εκεινο το σημειο,ετσι εξηγουνται και οι ληψεις του Θαναση απο Υμηττο στα Γιαλτρα!Γενικα πανω στο καραβι και αναλογα με το που θα στρεψω το καλωδιο-κεραια του κινητου βγαινουν Υμηττος,Παρνηθα,Γερανεια,Πηλιο,Σωρος,Δοβρουτσι(και γενικα τα διαφορα Κ.Ε των ραδιοφωνων της Λαρισας),Αινος(η γνωστη ΕΡΑ2 98,9),Κτυπας,Χλωμο και το Κ.Ε των ραδιοφωνων της Λαμιας!!!
--Σχετικα με τον ΚΟΣΜΟΣ 100,σημερα παλι εχει προβλημα!Απ'ο,τι εχω καταλαβει δεν πεφτει η ισχυς του,αλλα ακουγεται σαν ο ιδιος ο πομπος να εκπεμπει παρασιτα!!Χθες εκανα και μια ερευνα με το αυτοκινητο για να δω μεχρι που φτανει το σημα του!Λοιπον,ακουγεται κανονικα σε Ιστιαια,Πυργο,Ωρεους,Καναταδικα κλπ χωρια γυρω απ'την Ιστιαια καθως και στο Πευκι!!Βεβαια εκει ζοριζοταν λιγο το RDS μιας και πριν ενεργοποιηθει ο πομπος επιανε ηδη με χαμηλο σημα ο ΚΟΣΜΟΣ απο καποιον αλλο πομπο στην Ευβοια!Σε καποια σημεια ακουγοταν καλυτερα απο το Ραδιο Ιστιαια!!!
--Το ενδιαφερον ειναι στα χωρια Γουβες και Καστρι(πιο ανατολικα απο το Πευκι)!Εκει το σημα τοσο του ΚΟΣΜΟΣ 100 οσο και του Ραδιο Ιστιαια σχεδον χαθηκε λογω των ορεινων ογκων(μη οπτικη επαφη με τον αναμεταδοτη προφανως)(εχω δει δυο ιστους στο βουνο αλλα δεν ξερω τι εκπεμπει απο εκει,θα βγαλω φωτο με την πρωτη ευκαιρια)!Εκει επιαναν καποιοι απο Χαλκιδικη(πχ Zoo 87,8 ) ,απο Σκοπελο στους 102,4 ,φυσικα απο Σκιαθο 98,3 και 96,4 και η ΕΡΑ1,ΕΡΑ2 απο Παγγαιο.Επισης Πηλιο και Δοβρουτσι παροντα!Επιασα και εναν στους 102,3 με ξενη μουσικη και δυνατο σημα αλλα δεν ακουσα ονομα!Απο Χαλκιδικη υπαρχει 102,3?Επισης στους 101,8 ενας απο αλλη χωρα με ξενη μουσικη(τυπου radio dj)!Ισως να ειχε διαδοση εκεινη την ωρα,δεν ξερω!Το σημαντικοτερο ειναι οτι ειδα ενα σπιτι που ειχε δευτερη κεραια γυρισμενη ανατολικα(προς Σκιαθο?)!Την επομενη φορα θα παρω και την φορητη τηλεοραση μαζι!!
Sorry για το μεγαλο post...