Συγχώρα με αν δεν το κατάλαβα, αλλά απο το σημείο της φωτό, δεν ειναι πιό ευκολη η Αιγινα απο τον Υμηττό;
και ειναι πλέον και εκτός λοβού τα Γεράνεια..
Όχι Γιάννη μου. Η Αίγινα είναι εντελώς νότια από μένα και έχω μπροστά μου όλο τον όγκο των Γερανείων. Δεν έχω ούτε ψήγμα σήματος από εκεί.
Θανάση, σε λίγο μας βλέπω να γυρίζουμε στις παλαι ποτε συντονισμένες μονοκάναλες κεραίες (που ποτέ δεν ηταν ακριβώς μονοκάναλες, αλλά τεσπα... )
Απλός και σίγουρος τρόπος για τεράστιο Gain και πλευρικές απορρίψεις με ελάχιστο αλουμίνιο, εξαιρετικά εξυπηρετικό για εκει που η Digea δεν φτάνει παρα μόνο με τρελό gain.
Επίσης, θα γλύτωνες την ενδοδιαμόρφωση, αφου το gain εκτός bandwidth ειναι πολύ χαμηλό.
Ακριβώς αυτό είχα κάνει φίλε μου ...
Συντονισμένη κεραία είχα μέχρι πριν λίγες μέρες.
Την είχα τοποθετήσει πριν 13 χρόνια και την κατεβασα την περασμένη βδομάδα - σε άριστη κατάσταση και λειτουργικότητα, παρά το γεγονός ότι για 13 χρόνια ήταν δίπλα στη θάλασσα!!!
Ήταν η καλύτερη επιλογή που είχα στην προ ψηφιακών εποχή, όταν όλα τα σοβαρά αναλογικά του Υμηττού βρισκόντουσαν από το 21 μέχρι το 38.
Κατόρθωσα έτσι να μειώσω τα αναλογικά των Γερανείων στα κανάλια 48 & 51 και να βάλω τον ενισχυτή υψηλής απολαβής (40 db) με πολύ χαμηλό συντελεστή θορύβου (< 2 db) που ήθελα (τύπος SBA-100), χωρίς να ενδοδiαμορφώσει, παρά τη σχετικά χαμηλή στάθμη εξόδου (105 dbμV) και χωρίς να αναγκαστώ να μειώσω την απολαβή του (αν θα έπρεπε να το κάνω θα χειροτερευα το ήδη κακό C/N των αναλογικών που όπως έγραψα έφταναν με πολύ χαμηλές στάθμες 25 - 40 dbμV).
Για την ιστορία βάζω μερικές φώτο της συντονισμένης κεραίας - ο τύπος της είναι SG-2136/14 και δυστυχώς δεν παράγεται πλέον ....
Στην 1η φαίνεται η φυσική θέση της κεραίας δίπλα στη θάλασσα.
Στη 2η φαίνεται η κεραία και στο βάθος δεξιά τη ο πύργος των Γερανείων.
Στην 3η είναι μια κοντινή φωτογραφία των συνήθως ευαίσθητων μετάλλων στις ενώσεις και φαίνεται καθαρά η πολύ καλή κατάσταση τους μετά από 13 χρόνια και 14 καλοκαίρια δίπλα στη θάλασσα (τοποθετήθηκε την άνοιξη του 1997).