Eξουδετέρωση αναλογικών παρεμβολών στην ψηφιακή λήψη
  • Δευ 3 Μαρ 2025, 00:09
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Eξουδετέρωση αναλογικών παρεμβολών στην ψηφιακή λήψη  (Αναγνώστηκε 21020 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Thanassis

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2006
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://www.ikusi.gr
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #30: Τρι 14 Σεπ 2010, 14:54 »
Υπάρχει συνέχεια Ηλία, αλλά μου τρώει χρόνο να το μοντάρω όπως θέλω.
Το ετοιμάζω όμως με αναλυτικές οδηγίες για το στήσιμο και όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε για να έχουμε σωστό αποτέλεσμα.

Πιστεύω ότι θα βοηθήσει σημαντικά όσους έχουν όρεξη να δώσουν λύση σε περιοχές που όλοι θεωρούν ότι "δεν γίνεται".
Θανάσης Κυριακόπουλος
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος arno

• Satleo Super V.I.P.
  • Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
    • http://www.digitaltvinfo.gr
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #31: Δευ 27 Σεπ 2010, 13:44 »
Απλά να ενημερώσουμε εδώ ότι ένα μεγάλο κομμάτι της παρουσίασης θα το βρείτε και στο νέο τεύχος Οκτωβρίου του Digital TV, γραμμένο φυσικά από τον κο Κυριακόπουλο. Για την υλοποίηση του όλου πακέτου εργάστηκαν εκτός από τον συγγραφέα και οι Δημήτρης Σπουρνιάς, Παύλος Κερασίδης και Αργύρης Νομικός (δηλαδή εγώ).

Αποσυνδεδεμένος anastazio

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: Ιωάννινα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #32: Δευ 27 Σεπ 2010, 16:14 »
Καλή κίνηση Αργύρη .
Τα καλά να λέγονται και να γράφονται !
 A ! περιμένουμε και αυτό το "κάτι ακόμη" που αναφέρει στο τέλος του αρθρου ο κ.Κυριακόπουλος ...

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #33: Παρ 1 Οκτ 2010, 20:22 »
Ετοιμάζεται. Όλα ετοιμάζονται Τάσο.
Και η αλήθεια είναι ότι δεοντολογικά πρέπει πρώτα να κυκλοφορήσει στο περιοδικό (αφού είναι άρθρο) και μετά να σηκωθεί εδώ στην πλήρη του μορφή.

Άλλωστε εδώ θα μπορέσουμε να κάνουμε και τη σχετική συζήτηση την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε σε μια μονόδρομη δημοσίευση (περιοδικό).
Μέσα από το βήμα που μας προσφέρει η αμφίδρομη επικοινωνία του φόρουμ μπορούν να λυθούν απορίες για όποιον τον ενδιαφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες, για την υλοποίηση, να προταθούν άλλες λύσεις κλπ.

Εγώ επιφυλάσσομαι.
Αυτή η ιστορία με την "τεχνική βιβλιοθήκη" θα έχει συνέχεια η οποία πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμη σε όλους μας.
Μέσα στην επόμενη βδομάδα θα δημοσιεύσω εδώ την ύλη από το πρώτο μέρος της σειράς - αυτό που ήδη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό, εμπλουτισμένο με αρκετό πρόσθετο ή μεταγενέστερο υλικό και διαπιστώσεις ...
Θανάσης Κυριακόπουλος

Αποσυνδεδεμένος siolosni

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2010
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #34: Σαβ 9 Οκτ 2010, 17:47 »
Θανάση διάβασα το άρθρο στο περιοδικό.
Εκπληκτικό! Είναι η εφαρμογή της θεωρίας στην πραγματικότητα.
Ξεσκόνισα και τη γεωμετρία…
 :D

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #35: Δευ 18 Οκτ 2010, 04:25 »
Έχω σηκώσει στο site το πρώτο άρθρο για το θέμα που συζητάμε.
Υπάρχει σε δύο παραλλαγές:
- Στην πρώτη είναι όπως το έφτιαξα στο word, με τις φωτογραφίες σε μεγάλο μέγεθος κλπ. Όποιος θέλει μπορεί να το κατεβάσει από το link: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
- Στη δεύτερη είναι όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Digital TV, με τους όποιους περιορισμούς σημαίνει αυτό. Το link είναι: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Πέρα από αυτά που περιλαμβάνονται στο άρθρο, έχω σκοπό να σηκώσω εδώ όλο το υλικό, εμπλουτισμένο με περισσότερες λεπτομέρειες, περισσότερες φωτογραφίες και screenshots, καθώς και νέο υλικό που υπάρχει από μεταγενέστερες του άρθρου δοκιμές και μετρήσεις.
Φυσικά βρισκόμενοι στο βήμα ενός φόρουμ, θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε οποιαδήποτε λεπτομέρεια και αν χρειάζεται να δοκιμάσουμε κάτι που μπορεί να προταθεί.
Θανάσης Κυριακόπουλος

Αποσυνδεδεμένος pan.nl

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2006
  • Τόπος: Amsterdam, NL
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #36: Παρ 22 Οκτ 2010, 18:20 »
Εξαιρετικό το άρθρο σας! Πέραν της επιτυχίας στην ψηφιακή λήψη, νομίζω πως θα είχε ενδιαφέρον η ανάρτηση φωτογραφιών οπου φαίνεται η λήψη των αναλογικών καναλιών (Υμηττός) έπειτα από την υλοποίηση της συστοιχίας των κεραιών.

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #37: Δευ 25 Οκτ 2010, 01:14 »
Δεν τα βλέπω πια τα αναλογικά. 8)
Η ψηφιακή λήψη σε τέτοιες δύσκολες περιοχές είναι πάντα πολύ ανώτερη της αναλογικής ...  :)  :D

Έχω πάντως εδώ ένα παλιό USB tuner. Θα κοιτάξω πότε θα μπορέσω να το σετάρω στο laptop και να πάρω μερικά screenshots των αναλογικών - έτσι για την ιστορία.  8)
Θανάσης Κυριακόπουλος

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #38: Δευ 25 Οκτ 2010, 02:08 »
Μια ιστορία που ακόμα δεν ανέβηκε Θεσσαλονίκη για να δοκιμαστεί στο απόλυτο test!
Πόσο μπορεί το σύστημα αυτό να εξαφανίσει παντελώς στις δυτικές την πανίσχυρη TV100 από το Χορτιάτη και να φέρει καθαρά το MTV+ από κάτω του με μικρή στροφή, σε διαφορά γωνίας ίσως και μικρότερη των 5 μοιρών?
 :)  :)  :)  :)  :)
Μπορεί?.......... :o  :o  :o
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #39: Δευ 25 Οκτ 2010, 04:02 »
Θα σου πω, αν μου απαντήσεις τα παρακάτω:
- αν σκοπεύσεις Χορτιάτη με μία απλή κεραία, πόσα dbμV φέρνει το TV100?
- αν σκοπεύσεις το MTV+ (φαντάζομαι στο Φιλίππειο) με την ίδια κεραία, πόσα dbμV φέρνει?
- Εκεί που θα γίνει η δοκιμή, υπάρχει οπτική επαφή και με τους δύο σταθμούς?
- Πόσο μεγάλες είναι οι πιθανότητες να έχουμε σημαντικές/ισχυρές ανακλάσεις από το TV100? Ή αλλιώς: το σήμα του έχει έντονα είδωλα?
Θανάσης Κυριακόπουλος

Αποσυνδεδεμένος anastazio

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: Ιωάννινα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #40: Δευ 25 Οκτ 2010, 10:25 »
Καλό θα ήταν κ. Θανάση να δίνουμε μετρήσεις επίγειων λήψεων σε dbμV αλλά τέτοια μέτρηση απαιτεί πεδιόμετρο και δυστηχώς δεν διαθέτουμε (όσο σφοδρά και αν το επιθυμούμε ) το απόλυτο εργαλείο ! :(
Μηπως νοικιάζει πεδιόμετρα η ikusi να μισθώσουμε ενα με τον Ηλία   ?   :lol:

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #41: Δευ 25 Οκτ 2010, 17:17 »
Ήμουν τεχνικός και δεν το ήξερα!!! :lol:  :lol:  :lol:
Εννοείται ότι ένα τέτοιο μηχανάκι θα το ξέσκιζα! :wink:
Δεν ξέρω για τα db όπως τα είπες αλλά ένα θα σου πω! Στην περιοχή η TV100 καλύπτει ολικά το MTV+ από το οποίο φαίνονται μόνο αδιόρατες γραμμές! Τις ελάχιστες φορές που δεν εκπέμπει λαμβάνω το MTV με πολύ λίγο χιονάκι!

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #42: Δευ 25 Οκτ 2010, 18:45 »
Με το πάθος που έχεις για το "άθλημα" Ηλία, δεν θα με εξέπλησε αν ήδη είχες ένα πεδιόμετρο. Και τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως θα μπρούσες  να βρεις ένα φθηνό με βασικές λειτουργίες (ακόμα και μεταχειρισμένο σε πολύ χαμηλή τιμή), με το οποίο να βλέπεις όλα αυτά που σε ενδιαφέρουν.
Νομίζω ότι θα σε ενθουσίαζε, μια που ένα πεδιόμετρο σε βοηθά να έχεις πλήρη και τεκμηριωμένη άποψη για τις πραγματικές συνθήκες λήψης σε κάθε περιοχή. Για την ψηφιακή τηλεόραση μάλιστα, όχι μόνο τη στάθμη του σήματος, αλλά μια σειρά ακόμα πολύτιμων μετρήσεων (MER, C/N, CBER, VBER, constellation κλπ), από τις οποίες μπορείς να βγάλεις απόλυτα σωστά & τεκμηριωμένα συμπεράσματα για τις συνθήκες λήψης της κάθε περιοχής ...   :)
Για να μην σου πω για τις δυνατότητες cuptures στην εικόνα, αλλά και σε όλες τις μετρήσεις, που ξέρω ότι επίσης θα σε ενθουσιάσει.

Τάσο, δεν ξέρω να νοικιάζει κάποιος πεδιόμετρα, αν όμως σε ενδιαφέρει να κάνεις πραγματικές μετρήσεις, πιστεύω ότι μπορείς να δανειστείς ένα όργανο από τον τοπικό συνεργάτη μου. Ή αλλιώς να σου στείλω για λίγες μέρες ένα όργανο από την Αθήνα.
Το ίδιο ισχύει και για τον Ηλία.
Αν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, πείτε μου να το κανονίσω - με ΠΜ φυσικά για να μην γεμίζουμε το τοπικ.

Ηλία, για το αρχικό ερώτημα σου, θέλω να σου πω ότι με μία ζεύξη κεραιών το σήμα του MTV+ θα φανεί. Αυτό είναι σίγουρο.
Πόσο καλά θα φανεί και αν θα μειωθεί τόσο το TV100 που δεν θα του κάνει έντονες γραμμές (παρεμβολές), θα εξαρτηθεί από αυτά που σε ρώτησα (και από τα είδωλα που δεν μου απάντησες).
Σου έχω πει παλιότερα ότι στο πρώτο ταξίδι μου στη Θεσσαλονίκη θα φροντίσω να έχω ένα απόγευμα ελεύθερο να "παίξουμε" με μετρήσεις, δοκιμές, συστοιχίες και ότι άλλο θέλεις σε όποια περιοχή της Θεσσαλονίκης θέλεις.
Δεν έχω έρθει ακόμα επάνω, αλλά η υπόσχεση ισχύει και θα την πραγματοποιήσουμε σε πρώτη ευκαιρία ...   :wink:
Θανάσης Κυριακόπουλος

Αποσυνδεδεμένος DRADRACER

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2011
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #43: Σαβ 1 Ιαν 2011, 12:08 »
Εγω παλι θα μπορουσα να πω αν και ασχετος με το θεμα των κεραιων οτι εχω μπλεξει με μαστορια (και μαλιστα επωνυμα)που περαν οτι ζητανε τρελλα ποσα να διορθωσουν τα προβληματα (σε κεντρικη κεραια στους αμπελοκηπους σε 20 χρονων πολυκατοικια) των αλλων επιστημονων τα κανουν πιο χειροτερα απο οτι ηταν ........αλλα τα λεφτα τα παιρνουν ομως

Αναρωτιεμαι εαν καποιος απο εδω μπορει να μου πει/προτεινει καποιον αξιοπιστο (οχι τοσο επωνυμο μιας και οι επωνυμοι εχουν καβαλησει το καλαμι θα ελεγα.....ζητωντας την ετησια δοση της δοσης του σπιτιου τους καθε φορα ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΗ (δυστηχως))

Σορρυ για την παρεμβαση ....αλλα απο οτι καταλαβαινω ειμαι στο σχετικο θεμα με σχετικους και γνωστες του ειδους

Αποσυνδεδεμένος Πετρος

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #44: Κυρ 2 Ιαν 2011, 16:39 »
λοιπον
αυτο που λες σημαινει οτι εφοσον ειναι παλια η πολυκατοικια
φταιει η εγκατασταση
βρες ενα ηλεκτρολογο εγκαταστατη
και ζητησε του να αντικαταστησει την καθοδο απο την κεραια στο δωματιο σου
και θα λυθει το προβλημα σου!

η λλη λυση ειναι (αφου μενεις στους αμπελοκηπους)
να παρεις μια εσωτερικη κεραια και να κανεις την δουλεια σου
σιγουρα θα πιανει
αφου στην αθηνα με συρμα για κεραια πιανεις!!!

Αποσυνδεδεμένος DRADRACER

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2011
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #45: Κυρ 2 Ιαν 2011, 20:51 »
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση Πετρο
Η πολυκατοικια ειναι 15 χρονων στην Βραστοβου οποτε δεν ειναι θεμα παλαιοτητας

Απλα η καλη ατακα που εχουν ολοι ειναι 450 ευρω ελεγχος και 2500 η εγκατασταση κεραιας με ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ καλωδια σε 37 μπριζες (βασικαι ουτε που τα κοιταξε) ( και ομως ναι ειπωθηκε απο ...........ΕΠΩΝΥΜΟ που .....ετυχε να επιλεχτει βασει της φημης του
ΑΠΛΑ ειναι ολοι χορτασμενοι και πετανε ενα κεραμιδι και οτι κατσει και αμα τσιμπησει κονομησαμε σου λεει

Ειπα να παρω εγω το ρισκο να βαλω ενα καλο ενισχυτη και να αλλαξω ολες τις μπριζες αλλα αμα γινω ΚΑΙ ηλεκτρονικος εεεε παει πολυ πια ....δεν ειναι ΟΛΟΙ αχρηστοι...(πιστευω)

Οποτε για αυτο ζηταω ενα μερακλη να λυσει το προβλημα σωστα στο λογικο κοστολογιο και οχι να του αγορασω αυτοκινητο (μου ηρθε για γνωματευση με μουρατο τουτου οποτε.....καινε τα κακομοιρα αυτα)

Αποσυνδεδεμένος Πετρος

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #46: Κυρ 2 Ιαν 2011, 22:52 »
λοιπον αμα εχεις ορεξη κανε το εξης
αγορασε
καλωδιο κεραιας οσα μετρα υπολογιζεις αποσταση ταρατσας τηλεορασης
κεραια (fracarro η ikusi κατα προτιμηση-οχι πως κανω διαφημιση απλα ειναι απαιχτες!!!) πλεγμα η του μετρου!!
ανεβα στην ταρατσα βαλτη πανω στον ιστο
κατευθυνε την εκει που στοχευουν οι περισσοτερες κεραιες στις γυρω ταρατσες
ενωσε με το καλωδιο
ριχτο εξωτερικα μεχρι το διαμερισμα σου
και συνδεσε το με την τηλεοραση
ουτε ενισχυτες ουτε τιποτα!!
(αμπελοκηπους μενεις, δεν εχεις θεμα χαμηλου σηματος)

θα εχεις και την χαρα της κατασκευης
και δεν θα πληρωσεις αλλον απατεωνα(οπως λες)

Anonymous

• Επισκέπτης
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #47: Δευ 3 Ιαν 2011, 14:27 »
Και να τραβήξει ο καθένας από ένα καλώδιο.... :)

Αποσυνδεδεμένος Πετρος

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #48: Δευ 3 Ιαν 2011, 23:05 »
οχι ρε σωκρατη το ξεσκισες..... :roll:  :roll:  :roll:
κεραια για τον εαυτο του, του ειπα να βαλει :wink:

Αποσυνδεδεμένος dennmtr

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2012
  • Τόπος: Κερατσίνι
απίστευτο, θέλω να ρωτήσω, μπορεί να επιτευχθεί το ίδιο σε συχνότητα που έρχεται από πίσω; μπορούν να χρησιμοποιηθούν δυο ανόμοιες κεραίες;

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
Στη Νέα Μάκρη - Αγ. Αντρέα υπάρχει το γνωστό πρόβλημα με την αναλογική παρεμβολή στο 47 της Digea.
Το πρόβλημα υπάρχει και στη λήψη του HeadEnd ενός από τα καλωδιακά δίκτυα της περιοχής, οπότε αξίζει τον κόπο να το φτιάξουμε.

Η αναλογική παρεμβολή στο 47 έρχεται από Εύβοια και είναι ίσως από τη ΝΕΤ.
Γνωρίζει κάποιος να μας πει τη θέση του κέντρου εκπομπής ή τις συντεταγμένες ή ακόμα καλύτερα ένα link από το Google Earth, ώστε να υπολογίσουμε απόσταση κεραιών και να λύσουμε το πρόβλημα της παρεμβολής?
Θανάσης Κυριακόπουλος

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Πεύκη, Αττική
Και το Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε τι το 'χουμε; Εδώ είσαι: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε.

• SatLeo Legend
Ή αλλιώς Κ.Ε. Πόρτο Λάφια!!!  8-)

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Πόρτο Ελάφια είναι ένας κολπίσκος.

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
Πάρα πολύ ωραία. Ευχαριστώ. :)

Οπότε μια που έκανα την ερώτηση και με δεδομένο ότι αρκετοί συνάδελφοι παιδεύονται να καθαρίσουν τη συγκεκριμένη παρεμβολή στην ίδια περιοχή, να δώσω τα αποτελέσματα των υπολογισμών:

Οι γωνίες από το σημείο λήψης στον Αγ. Αντρέα προς τα Στύρα και προς τον Υμηττό, είναι 76,48 και 232,03 μοίρες ως προς το βορρά.
Η μεταξύ τους γωνία είναι 155,55 μοίρες (μας κάνει και η συμπληρωματική 24,45 μοίρες).
Το μήκος κύματος για το κανάλι 47 είναι 300/682 = 0,43988269794721407624633431085044 m = 43,4 cm

Εφαρμόζοντας στο γνωστό τύπο: απόσταση κεραιών (γ) =0,5*λ/ηµφ, έχουμε: 52,55 cm.
Επειδή στα 52 εκατοστά οι κεραίες θα ακουμπάνε μεταξύ τους και δεν επιτρέπουν να υλοποιηθεί μια τέτοια τοποθέτηση, θα πάμε σε περιττό πολλαπλάσιο, δηλαδή στα 1.57,65 μέτρα.

Επομένως για να εξαλείψουμε την παρεμβολή της NET στο ψηφιακό stream της Digea στο κανάλι 47, θα πρέπει να τοποθετήσουμε παράλληλα δύο ίδιες κεραίες (οποιεσδήποτε κεραίες, αλλά ίδιες μεταξύ τους) σε απόσταση 158 εκατοστών μεταξύ τους.
Για την ζεύξη των κεραιών θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας φθηνός ζεύκτης (ΟΧΙ διακλαδωτής ανάποδα ή μικτης UHF-UHF) και τα καλώδια που θα χρησιμοποιηθούν για την σύνδεση των δύο κεραιών με το ζεύκτη θα πρέπει να είναι ίσα μεταξύ τους και φυσικά ίδιου τύπου.

Με αυτή την απλή κατασκευή θα έχουμε ενίσχυση όλων των σημάτων από Υμηττό κατά 3 db, μείωση όλων των ανεπιθύμητων σημάτων από άλλες κατευθύνσεις και πολύ μεγάλη μείωση στο 47 των Στύρων (ΝΕΤ), με αποτέλεσμα άριστη λήψη και στο 2ο πακέτο της Digea.

Αν κάποιος θέλει να ανατρέξει στην αναλυτική τεκμηρίωση των παραπάνω, μπορεί να δει το 4ο άρθρο στην Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε της ιστοσελίδας μου.
Θανάσης Κυριακόπουλος

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
ΕΥΓΕ! Ότι και να πω θα είναι λίγο!

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
Θα με κάνεις να δοκιμάσω να εξαφανίσω τα 60dbuV του αντέννα στο 48 του Ηρακλείου στο τέλος, φίλε μου.

κάποιες φορές κατεβαίνει η Αττική ισχυρά τόσο που τον πνίγει στον θόρυβο, αλλά το φέρον του χαλάει το Π και δεν αφήνει τον δέκτη να πιάσει BER.

Ε λέω κι εγω να τον null-αρω λιγουλάκι να δω τι ιχθύες συλλαμβάνω.

Σκέφτομαι κάτι πάνελ του Δαβαρη που εχω ευκαιρα... χι χι

μπάι δε γουέι, να πείτε στην ΕΡΤ να ξηλώσει τον πομπό απο την συχνότητα αλλοιώς θα του βάλετε φουρνέλο, το σκεφτήκατε;
.
"Arguing with an engineer is like wrestling with a pig in the mud;
after a while you realize you are muddy and the pig is enjoying it."

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
πολυ ποιο απλο απο το να στησεις υο κεραιες στα 158 εκατοστα αποσταση κλπ κλπ αντε η θεια να ξερει να φτιαξει αυτα.δεν εχεις κανα γνωστο στα στυρα κρακ να κατεβασει τον διακοπτη και να ησυχασουν ολοι.
GATE 7
Rock Thunder καθε Δευτερα στις 20:00 στο Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Είναι της ΕΡΤ ο πομπός, είναι λίγο πιο δύσκολο από ιδιωτικό σταθμό να γίνει αυτό πιστεύω! Αν και πιστεύω μετά τις 17 Αυγούστου θα του αλλάξουν συχνότητα.

Αποσυνδεδεμένος johnny1

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2010
Καλά τα λέτε για το 47, αλλά σκεφτείτε τα εξής απλοϊκά θέματα:

Τα Στύρα ΔΕΝ είναι (προς το παρόν) σε κανένα σχέδιο ψηφιακής μετάβασης.

Και επειδή η ΕΡΤ δεν δρα σαν πειρατής (βρήκαμε μια ελεύθερη συχνότητα και την καταλαμβάνουμε), θα πρέπει κάποιος Δημόσιος Φορέας (ΕΣΡ, ΥΠ. Μεταφορών..) να της δώσει άδεια να το μετακινήσει σε κάποια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ.
Αν πάει από μόνη της, και την μετακινήσει σε κάποια άλλη συχνότητα θα φάει πρόστιμο από EET.

Εχω την αίσθηση, πως ο νέος χάρτης που ανακοινώθηκε πως θα βγεί, προβλέπει Στύρα, και λογικά θα λύνει το θέμα.

* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στο ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ (Σάμο, Δωδεκάνησα) [ΠΖ 11]  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 03/03/2025 (00:06)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στο ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ (Σάμο, Δωδεκάνησα) [ΠΖ 11]  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 02/03/2025 (23:54)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στο ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ (Σάμο, Δωδεκάνησα) [ΠΖ 11]  Μέλος: music_1896 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 02/03/2025 (23:08)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/03/2025 (19:00)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/03/2025 (18:31)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: PanosRadio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/03/2025 (15:37)
* Απ: HellasSat 3 / 4 στις 39°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: xantono Φόρουμ: Λήψη HellasSat (39° East) 02/03/2025 (15:34)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 02/03/2025 (15:23)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 02/03/2025 (14:51)
* Απ: Επίγεια Ψηφιακή Πλατφόρμα ΡΙΚ  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Το τηλεοπτικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 02/03/2025 (13:42)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 02/03/2025 (12:54)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΗΛΕΙΑ  Μέλος: panos456 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/03/2025 (12:32)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/03/2025 (12:20)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 02/03/2025 (11:04)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 02/03/2025 (11:03)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: palis Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/03/2025 (09:50)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 02/03/2025 (07:51)
* Απ: HellasSat 3 / 4 στις 39°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Λήψη HellasSat (39° East) 02/03/2025 (06:35)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: PanosRadio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/03/2025 (03:58)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: PanosRadio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/03/2025 (03:23)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/03/2025 (03:19)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/03/2025 (02:02)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 02/03/2025 (01:10)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 02/03/2025 (00:27)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: nickpasxos Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 01/03/2025 (23:31)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/03/2025 (23:02)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: bill82 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/03/2025 (22:30)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΑΤΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟ & ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 09]  Μέλος: ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 01/03/2025 (22:04)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/03/2025 (21:10)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: palis Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/03/2025 (20:53)