Ισχύει και για τα ραδιόφωνα. Με αυτό το τρόπο, για παράδειγμα, βρέθηκε ο σταθμός Στο Κόκκινο (του Συνασπισμού) στην λίστα του ΕΣΡ με τους ρ/ς που εκπέμπουν νόμιμα στην Αττική, παρόλο που δεν έλαβε άδεια ποτέ και δεν δικαιούται να πάρει ΒΝΛ, επειδή δεν λειτουργούσε κατά την 31/12/2004 (ξεκίνησε προς το τέλος του 2005-αρχές 2006).
Όπως αναφέρει το ίδιο το ΕΣΡ για το ρ/ς Στο Κόκκινο: ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (νόμος 3801/4.9.2009) (Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτε)
Πάντως, σίγουρα μέχρι τώρα δεν τα έχουν βάλει με την Εκκλησία της Ελλάδος η την Πειραϊκή Εκκλησία, που έχουν στήσει σχεδόν πανελλαδικό δίκτυο μέσω τοπικών μητροπόλεων. Πολλούς από αυτούς τους σταθμούς δεν υπήρχαν το 1999 άλλα κατάφεραν να πάρουν ΒΝΛ... Αυτό δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση, αν σκεφτείς πως το 2002, όταν η Πειραϊκή Εκκλησία δεν έλαβε άδεια στην αδειοδότηση που έγινε τότε επί Πρωτόπαπα, δεν έκλεισε ποτέ, ενώ άλλα ραδιόφωνα, όπως το Radio Gold του Μαστοράκη, που "τόλμησαν" να ξαναλειτουργήσουν, τους έκλεισε η ΕΕΤΤ αμέσως. Δεν τα βάζουν με τους παπάδες!
Όσο για τον Χριστιανισμό, συνεχίζει να διατηρεί τεράστιο δίκτυο σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, παρόλο που δεν εκπέμπει στην Αττική από το 2001 (μάλιστα, έχει δικαιωθεί από το Στ.Ε., όπως και το Ράδιο Υγεία-Οικολογία, άλλα ποτέ δεν επέστρεψαν στον αέρα στην Αττική). Άλλα γίνεται το εξής περίεργο με αυτούς. Σε ορισμένες περιοχές έχει καταφέρει να πάρει ο Χριστιανισμός ΒΝΛ, όπως στην Πάτρα, αν δεν κάνω λάθος. Άλλου εκπέμπει χωρίς ΒΝΛ. Σε μερικές περιοχές τον έχουν μαζέψει (όπως στο Ηράκλειο, που έπαιζε για χρόνια στους 91.6, και νομίζω και στα Χανιά - δεν ξέρω αν ξανάνοιξε εκεί- ενώ και στα Γιάννενα φαίνεται να μην εκπέμπει εδώ και καιρό), σε άλλες περιοχές έχει κλείσει εδώ και πολλά χρόνια (όπως στην Ρόδο, όπου στην δεκαετία του '90 έπαιζε στους 90.0 ακριβώς άλλα έχει σταματήσει εδώ και 10 χρόνια περίπου) και άλλου συνεχίζει να εκπέμπει κανονικά.
Και στην Θεσσαλονίκη έχει ΒΝΛ άλλα από τότε που μάζεψαν τα κονταίνερ στον Χορτιάτη πριν μερικούς μήνες δεν λειτούργησε ξανά. Περίεργο.
Πάντως, για το 902 θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν τελικά έχει παρατήσει όλο το πανελλαδικό δίκτυο που είχε η αν συνεχίζει σε κάποιες περιοχές.