Όπως ξέρεις, μεγάλωσα στα Άσπρα Σπίτια. Εκεί λοιπόν αν πας στην "Υποδοχή Ενημέρωσης Κοινού" υπάρχει ένα τοπογραφικός χάρτης σε γυάλινη προθήκη του Κορινθιακού Κόλπου στα Γαλλικά. Από μικρός τον χάζευα και μου έχει αποτυπωθεί. Αν πας από εκεί και υπάρχει ακόμα, θα δεις ότι Xirovouni (Ξηροβούνι κι όχι Ξεροβούνι) αναγράφεται η πιο ψηλή κορυφή του όρου Δίρφη και μόνο αυτή και είναι αυτή που είναι πάνω από το Δίστομο.
Επιπλέον δες τις αναθέσεις του Δήμου Διστόμου Αράχωβας για τους αναμεταδότες τηλεόρασης στην περιοχή «Ξηροβούνι» εδώ: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
και για τους αναμεταδότες τηλεόρασης στις περιοχές «Κεφαλή» και «Άνθιμος» εδώ: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Το κέντρο εκπομπής Δεσφίνας είναι άλλο κι αυτό που βρίσκεται σχεδόν μέσα στο ομώνυμο χωριό!
Σού είπα πάρε τηλέφωνο τον Γιάννη να σε κατατοπίσει!
Υπάρχουν ήδη έτοιμα τα gap filler και στο Ξηροβούνι και στον Άνθιμο. Στο Κέντρο Υγείας Διστόμου που ήταν τα δορυφορικά δεν θα μπει τίποτα. Το Δίστομο θα δει από Ξηροβούνι κι η Αράχωβα από Άνθιμο. Στον Άνθιμο δουλεύουν τα ψηφιακά αλλά σαν αναμεταδότες σε διαφορετικές συχνότητες μέχρι τη τελική μετάβαση που θα δουλέψουν κανονικά ως gap filler. Στο Ξηροβούνι τα σταμάτησε η ΕΕΤΤ και περιμένουν τη τελική μετάβαση να δουλέψουν κι αυτά.
Φίλε Γιώργο το βουνό είναι Κίρφη και όχι Δίρφυς, αυτή είναι στην Εύβοια
Όσο για τις ονομασίες ξαναλέω πως Ξηροβούνι είναι η τοπική ονομασία της Κίρφης και μάλιστα η κορυφή που είναι η ΕΡΤ έχει τα πιο πολλά δέντρα της περιοχής, οπότε μάλλον δεν είναι και τόσο ξεροβούνι
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
ΣυνδεθείτεΌσο αφορά τη Δεσφίνα ξέρω που ήταν οι αναμεταδότες, απλά είπα πως κάποια κανάλια τον Άνθιμο τον ονομάζουν Δεσφίνα, απλά γιατί από εκεί πάει ο δρόμος.
Οπότε μπορείς να καταλάβεις το μπέρδεμα που υπάρχει με τις ονομασίες!
Δεν έχουν και μεγάλη σημασία αυτά...
Όσο αφορά τον Άνθιμο δεν είχε ποτέ gap filler, αυτό σου το υπογράφω. Για την άλλη κορυφή δεν ξέρω αν υπήρχαν.
Τώρα για την τελική μορφή των gap filler πρέπει να ξέρεις πως πολλά θα αλλάξουν και ίσως θα μπουν σε σημεία που πριν δεν υπήρχε τίποτα.
Ξέρεις πως δούλευαν οι αεριτζήδες του χώρου μου και έχουμε φτάσει να έχουμε 1.500+ δημοτικούς αναμετοδότες? Αν όχι θα πρέπει να γράψω βιβλίο κάποια στιγμή...
Γνωρίζω περίπτωση που κάποιος εγκαταστάτης έβαλε δικό του που έκανε επιγραφές να βάλει διαφημιστική πινακίδα στο βουνό (που πλήρωσε ο Δήμος!!!) για να κόψει το σήμα προς τα πίσω για να βάλει και εκεί αναμεταδότες...