Μα ούτε και επι αναλογικής εποχής δεν είχε στήσει κανένας ιδιωτικός σταθμός από μόνος του πομπό στο κέντρο εκπομπής Ευπάλιο το ant1,και το mega έπαιρναν το σήμα απ το Παναχαϊκό,όπως το ίδιο έκανε και η ΕΡΤ με τους πομπούς της,τώρα ο alpha που έπαιζε στο χωριό παλιά πριν απ το ψηφιακό το 2009 που άρχισαν να παίρνουν το σήμα για τα ιδιωτικά αλλά και για την ΕΡΤ απ το ψηφιακό του Ξυλόκαστρου λογικά τον alpha και το alter που έπαιζαν πριν απ την ψηφιακή θα τα είχαν μέσω nova,τώρα ο Πρόεδρος του χωριού που μου τα είπε αυτά την προηγούμενη βδομάδα μου λέει να τα βάλουμε εμείς να παίζουν τα ψηφιακά αλλά ποιός μας λέει ότι δεν θα περάσει η ΕΕΤΤ να τα κλείσει,και κάνω σκέψεις εγώ με το μυαλό μου και λέω θα έχουν περάσει εμένα για ΕΕΤΤ που ανοιγόκλεινα τους πομπούς,διότι στην πραγματικότητα αποκλείεται να έχει πατήσει ΕΕΤΤ εκει πέρα διότι πρώτα απ όλα την προηγούμενη φορά που ήρθε αυτός για να πάρει τους 3 πομπούς εγώ είχα κλείσει τον διακόπτη του 4 πομπού στην 49 με τον alpha τώρα ant1 και μετά μόλις πήγε αυτός εκείνο το μεσημέρι πήρε τους 3 πομπούς και τον πομπό τον 4ο με τον alpha τον έβαλε πάλι σε λειτουργία άρα δεν έχει πάει καμία ΕΕΤΤ πάνω και το χωριό μου κατά την αποψη μου δικαιούται να έχει αυτό το κέντρο και να μπορεί να βάλει ψηφιακούς αναμεταδότες δεν πιστεύω να είναι παράνομο μιας και όπως αναφέρει ο χάρτης της digea η περιοχή δεν καλύπτεται απ τα κύρια κέντρα εκπομπής .Πάντως για να πήγαν και τα 3 μηχανήματα για μετατροπή άρα δηλαδή θα στήσουν 3 πολυπλέκτες και αν ναι θα είναι στις συχνότητες που έπαιζαν αναλογικά αυτοί οι πομποί δηλαδή 28,54,57 τα δύο τελευταία λογικά πρέπει να τα βάλουν στις συχνότητες 45,47 που δεν είναι καμία άλλη ψηφιακή συχνότητα απ τα γύρω κανονικά κέντρα(Αρόη,Ξυλόκαστρο)που έστω και πολύ λίγο έρχεται το σήμα τους.Γενικά μακάρι να μπει επιτέλους κανονικά το ψηφιακό με τα ιδιωτικά και αν μπορούν και κανα περιφερειακό(LEPANTO,SUPERB,LYCHNOS) που είναι απ τις γύρω πόλεις,διότι μας έχει βγει η πίστη να βάζουμε ενισχυτές και καλές κεραιές και πάλι με το ζόρι για να βλέπουμε ψηφιακό χωρίς κοψίματα απ την Αρόη