Είσαι καλούτσικος αλλά έχεις κι άλλα να μάθεις.
Όλο το φάσμα μπορεί να καλυφθεί μόνο με περισσότερους δορυφόρους από ένα ,όταν δηλαδή ο ένας λειτουργεί συμπληρωματικά του άλλου ή των άλλων , επίσης η άδεια που λαμβάνει
κάθε δορυφόρος από την ITU είναι ΜΟΝΟ για συγκεκριμένο φάσμα συχνοτήτων .
Κάποια διαδικαστικά τα γνωρίζουμε αλλά δεν νομίζω ότι αναφερόταν ο Πέτρος σε αυτά. Μάλλον τεχνικής φύσεως ήταν τα ερωτήματά του.
Στὶς τροχιακές θέσεις 13E, 19,2E οι αντίστοιχες εταιρείες έχουν όλο το φάσμα δικό τους.
Οι transponders είναι αριθμητικά συγκεκριμένοι από κατασκευής και δεν καλύπτουν όλο το φάσμα , για ποιο λόγο δηλαδή ένας δορυφόρος να μεταφέρει ένα tp για τον οποίο δεν έχει την απαιτούμενη άδεια εκπομπής ?
Κανένας δορυφόρος δεν έχει όλες τις συχνότητες , εδώ ο Ekspress-AM 4 που είναι δορυφόρος "τέρας " και ως προς το φάσμα συχνοτήτων στη KU είναι ακριβώς το ίδιο με τον hellasat .
Νομίζεις. Για τον Hotbird 7A έκανα λάθος. Έχει σχεδόν όλες τις συχνότητες αλλά όχι όλες. Πάρε το frequency plan του Hotbird 8 όπως το αντέγραψα από το hb8_datasheet.
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
ΣυνδεθείτεΤο datasheet του Hotbird 8 δεν υπάρχει στο site της Eutelsat αλλά μπορώ να σας το ανεβάσω.
Για ψάξε και στους Astra των 19,2E.
Αν κάποια συχνότητα μεταφερθεί από ένα δορυφόρο σε άλλο (π.χ. από hotbird 8 σε Hotbird 9) ο πελάτης θα το μάθει.
Θα αναγκαστεί να αλλάξει συχνότητα beacon και η ισχύς του πομπού θα θέλει νέα ρύθμιση.
Το πρώτο γίνεται (χωρίς αλλαγή συχνότητας) μόνο στην περίπτωση που ένα καινούργιος δορυφόρος αντικαθιστά στην ίδια γεωστατική θέση έναν παλαιότερο .(αυτό γίνεται τώρα όπου οι συχνότητες στις 7W μεταφέρονται στον καινούργιο).
Νομίζω ότι ήμουν σαφής. Όταν εν έτει 2011 γράφω για αλλαγή από Hotbird 8 σε Hotbird 9 είναι αυτονόητο ότι πρόκειται για την ίδια τροχιακή θέση.
Ως προς τις συχνότητες beacon είναι κατασκευαστικά προκαθορισμένες , και δεν αλλάζουν , γιατί πρέπει να είναι μοναδικές και να μην υπάρχει άλλη όμοια συχνότητα beacon σε άλλο δορυφόρο , οι συχνότητες beacon επίσης είναι υπό την έγκριση της ITU ..
Όταν αλλάζεις από π.χ. HB8 σε HB9 τότε ο beacon receiver πρέπει να ρυθμιστεί στην beacon συχνότητα του HB9.
Όσο για την ITU είσαι off topic, τεχνικής φύσεως είναι η συζήτηση.
Επίσης η ισχύς downlink είναι ανάλογη της ισχύς uplink , μιλάμε πάντα στον ίδιο tp , γιατί οι tp μεταξύ τους έχουν διαφορές .
Δεν ισχύει πάντοτε. Σε κάποιους δορυφόρους τα κυκλώματα έχουν AGC (Automatic Gain Control) οπότε αν πειράξεις λίγο την ισχύ στον πομπό του σταθμού ανοδικής ζεύξεως (uplink) η ισχύς καθοδικής ζεύξεως θα είναι πάλι η ίδια.