Εγώ όταν αφού είχε γίνει η μετάβαση σε εμάς και στα Δωδεκάνησα και μετά γύρω στα Χριστούγεννα βλέπω να δημοσιεύουν τους πίνακες της μετάβασης στη Θεσσαλία όπου ενεργοποιούν τα HD όπου μέχρι τότε δεν εξέπεμπαν άρα δεν υπήρχε πλέον και η δικαιολογία της πειραματικής εκπομπής και του "η ψηφιακή μετάβαση αφορά στους σταθμούς που
ήδη εκπέμπουν στη περιοχή σας" τους ξεσήκωσα όλους.
Ξεκινησα με τη Digea που όταν μου απαντούσαν αυτό με το "κανουμε τη μετάβαση για τους σταθμούς που ήδη εκπέμπουν στην περιοχή σας" και τους ρώταγα τότε γιατί ανοίγετε στη Θεσσαλία που δεν εξέμπεμπαν ούτε εκεί, μετά ξεκίνησε άλλο τροπάριο ότι σε κάποιες περιοχές τα HD θα ενεργοποιούνται μαζί με τη ψηφιακή μετάβαση και σε άλλες περιοχές θα ενεργοποιούνται αργότερα. Όταν τους ρώτησα με βάση ποιο νόμο κινείστε έτσι, έμειναν μουγκοί και σταμάτησαν να απαντάνε.
Οπότε έστειλα και στα 7 ιδιωτικά κανάλια ένα μέιλ εκ των οποίων μου απάντησαν μόνο ο ΣΚΑΪ και το STAR Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτε - το STAR μάλιστα μου είπε ότι "σε επικοινωνία μας με τη Digea μας ενημερωσαν ότι τα HD στη περιοχή του Βορείου Αιγαίου θα ενεργοποιηθούν πριν το Πάσχα", όπως και έγινε. Την ίδια στιγμη έστειλα και στο ΕΣΡ για να τους ρωτήσω αν θα έπρεπε τα HD να εκπέμπουν πανελλαδικά ή όχι, και μου απάντησαν 5 μήνες μετά και αφού είχαν ήδη ανάψει οι πομποί.. Καληνύχτα.
Στην ΕΕΤΤ έστειλα αρχικά ένα email info @ eett.gr με όλα μου τα στοιχεία όπου εξηγούσα αναλυτικά τη κατάσταση και τους ρωτούσα τα αυτονόητα αν έπρεπε ή όχι να έχουν ανάψει τα HD την ίδια μέρα με τη 2η ψηφιακή μετάβαση κλπ, αν μπορούσε η Digea να το καθυστερήσει, βάση ποιου νόμου της επιτρεπόταν να το κάνει αυτό κλπ. Λίγες μέρες αργότερα και επειδή δεν ειχα λάβει ακομα απάντηση συμπλήρωσα και μια ετοιμη φορμα καταγγελίας που έχουν στο site, όχι ότι είχε καμία διαφορά γιατί όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια είχαν πρωτοκολλήσει ήδη το αρχικο mail και πρωτοκόλλησαν μετά και τη φόρμα με τον ίδιο τρόπο. Από την ΕΕΤΤ επικοινώνησαν τηλεφωνικά δύο φορές μαζί μου -τους ενοχλούσα συχνά πυκνά ανά 20ημερο και με έπαιρναν τηλέφωνο-. Πιο πολλά έμαθα από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες παρά από την τελική εγγραφη απάντηση στην οποία απλά έγραφαν ότι εχουν ζητήσει από τη Digea να τους απαντήσει. Τηλεφωνικά λοιπόν από την ΕΕΤΤ μου είπαν ότι έπρεπε τα HD να ειχαν ανάψει την ημερομηνία που βάση της ΚΥΑ εγινε η μετάβαση στη περιφέρεια και ότι είχαν ήδη αποστειλει το θέμα στο νομικό τους τμήμα γιατί ως γνωστόν το κράτος πληρώνει αποζημίωση για τον 4ο διαυλο που έχουν κοψει από τη DIGEA, τη στιγμή που εκείνοι δεν λειτουργούν ούτε καν τον 2ο και τον 3ο.
Ο νόμος ο οποίος αναφέρεται στις κυρώσεις των παρόχων σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους αναφέρει ότι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός ενός χρονικού διαστήματος από τη στιγμή που θα τους ζητήσει η ΕΕΤΤ το λόγο εναλλακτικά η ποινή είναι από απλή σύσταση (γελάμε) μέχρι χρηματικό πρόστιμο.
Δεν ξέρω αν η καταγγελία στην ΕΕΤΤ έτρεξε λίγο τα πράγματα ή αν στη DIGEA κινήθηκαν ούτως ή άλλως βάση ενός δικού τους αυθαίρετου χρονοδιαγράμματος που τους βόλευε (δεδομένου ότι ήδη από τα Χριστούγεννα και πριν τρέξει η καταγγελία στην ΕΕΤΤ στο STAR ήξεραν ότι τα HD θα άναβαν πριν το Πάσχα), ωστόσο δεν έχετε τίποτα να χάσετε απευθυνόμενοι τόσο στην ΕΕΤΤ όσο και στο STAR μήπως μάθετε δια της πλαγίας οδού τι σκοπό έχουν.
Εγώ πιστεύω πρέπει να ρωτήσετε την ΕΕΤΤ αν η DIGEA τους έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να κάνει συγχρονισμό στην περιοχή, και αν ναι, για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό τη στιγμή που η ΕΡΤ συγχρονίζει κανονικά; Δοκιμές έκανε η Digea για να ελέγξει αν συγχρονίζει η όχι η επαναπαυτηκε με τους αστερισκους και δεν έκανε καν δοκιμές; Και ρωτήστε την ίδια την ΕΕΤΤ τι κινήσεις έκανε η ίδια ώστε να εξασφαλίσει σε όλο το πληθυσμό της χώρας τις ίδιες παροχές; Γιατί συναίνεσε σε ένα χάρτη συχνοτήτων με αστερίσκους; Γιατί δεν προέβλεψαν προσωρινές συχνότητες για τις "προβληματικές" περιοχές μέχρι να περάσουμε σε DVB-T2; Ποιος εγγυάται ότι με το DVB-T2 θα επιτευχθεί ο συγχρονισμός; Υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για να περάσουμε σε DVB-T2 και να μπορέσετε να παρακολουθήσετε τα κανάλια που δεν βλέπετε ή θα περιμένετε επ' άπειρον; Η Digea θα αποζημιωθεί για τις περιοχές που δεν έχει ανάψει τον 2ο και 3ο δίαυλο για την απώλεια του 4ου διαύλου από τα χρήματα των φορολογούμενων και αν ναι γιατί; Και να δούμε τι θα απαντήσουν μετά.