Θυμίζω τι είχα γράψει στις 29/4, έπεσα μέσα 100%!
Λοιπόν, για να μιλήσουμε σοβαρά χωρίς μελοδραματισμούς και παιδιάστικα συμπεράσματα, εγώ βλέπω τη δουλειά να γίνεται ως εξής:
Σενάριο 1 (το καλύτερο)
επίτευξη συγχρονισμού και πρόβλημα μόνο στις περιοχές ισόποσης αλληλοκάλυψης με εκπομπή των HD στα 27,28 και των SD στο 31 για τη Digea και 23, 35 για την ΕΡΤ (δεν θυμάμαι ποιο κανάλι δόθηκε για τα περιφερειακά).
Σενάριο 2 (το χειρότερο)
μη επίτευξη συγχρονισμού, οπότε διαμοιρασμός των ελάχιστων συχνοτήτων ανάμεσα σε Ακαρνανικά και Αίνο, δηλαδή εκπομπή μόνο των SD, στο 27 από Ακαρνανικά, 28 από Αίνο, 31 γιοκ, και για ΕΡΤ 23 από Ακαρνανικά το 1ο mux μόνο και 35 από Αίνο πάλι το 1ο mux, κατάργηση του 2ου από την 32 και την 36.
Σενάριο 3 (το μέσο)
επίτευξη συγχρονισμού μόνο για την ΕΡΤ, οπότε εκπομπή και των δύο muxes, μη επίτευξη από την Digea (που ίσως θα μπορούσαν με προσπάθεια, αλλά σιγά μη σκίσουν και κανά καλσόν, αφού λιγοστά κερδίζουν από τη διαφημιστική πίτα αυτών των περιοχών, οπότε χεστ....) και εκπομπή σε 27 από Ακαρνανικά και 28 από Αίνο μόνο για τα SD.
Οπότε για να δούμε τι θα βγει! Φυσικά και δεν προεξοφλούμε τίποτα ακόμα.
Νομίζω δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Θεωρώ ότι η Digea έκανε κάποιους
πρόχειρους ελέγχους, πιθανότατα είδε ότι για να πετύχει συγχρονισμό θα έπρεπε να αυξηθεί το κόστος (ισχύς, αλλαγές σε διαγράμματα, κλιμάκια τεχνικών σε Κ.Ε. κλπ), και έτσι εγκατέλειψε την προσπάθεια αναλογιζόμενη ότι το κόστος από απώλεια διαφημιστικής πίτας στην περιοχή που ήδη είχε συνηθίσει στη λάσπη των SD θα ήταν αμελητέο και τα παράτησε. Νομίζω αν τους έπαιρνε τα ίδια θα έκανε με το συγχρονισμό Χορτιάτη-Τσουκαλά Χαλκιδικής, αλλά βλέπετε εκεί μιλάμε για 2 εκατομμύρια κόσμο...