Για την Άρτα και άλλες περιοχές που ΔΕΝ έχουν οπτική επαφή με τα Ακαρνανικά:
Παιδιά, θα εκπλαγείτε από το πόσο μεγάλο ποσοστό κατοίκων θα καλυφθούν ικανοποιητικά από το ΚΕ Ακαρνανικών.
Απλά γυρίστε την κεραία σας στη σωστή κατεύθυνση.
Αν δεν είναι σε καλή κατάσταση η εγκατάσταση, αλλάξτε ότι χρειάζεται και θα δείτε ουσιώδεις αλλαγές. Αν δεν έχετε γνώσεις/μεράκι οι ίδιοι, φωνάξτε ένα τοπικό τεχνικό με όργανο που να μετράει CBER & MER.
Εμένα αυτο το άρθρο δεν μου βγάζει νόημα:απαγόρευση στους gap fillers;για ποιο λόγο; Με ποια λογική;ίσα ίσα που θα γινόταν απόλυτα ξεκάθαρα να άνοιγαν Έτσι και τα sfn.πλήρης ψηφιοποίηση της βδ ελλάδας εύκολα με συγκεκριμένες οδηγίες.Αλλα στο ελαδισταν......
Κανονικά αν ήμασταν κράτος θα έπρεπε οι δήμοι όχι μόνο να μην τους απαγορεύεται να αναμεταδίδουν ψηφιακά, αλλά να παροτρύνονται κιόλας και μάλιστα να εκδοθεί οδηγία που να τους υποχρεώνει σε συγκεκριμένες παραμέτρους εκπομπής και συχνότητες ίδιες με τις κεντρικές είτε μέσω sfn είτε με echo cancelling!
Αφού ούτως ή άλλως δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να καλυφθούν διαφορετικά τα χωριά και οι απομακρυσμένες!
Πάνε καλά? Δεν πάνε!
Πάντως για μια ακόμη φορα πρέπει να πρωτοτυπουμε/πρωτοπορουμε παγκοσμίως:ψηφιακή μετάβαση με απαγόρευση χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας και απειλές αν κλείσουν τους αναλογικους πομπούς και βάλουν στην θέση τους ψηφιακους.Μπ....λο όπως παντα
Καλά, το άρθρο στο Digital TV είναι αλλού για αλλού - ότι θέλουν γράφουν. Από ορθογραφικά λάθη, λάθη ορολογίας (Regenators!!!), τεχνικά (τα regenerators εκπέμουν σε άλλη συχνότητα - τα echo cancellers στην ίδια), μέχρι λάθη ουσίας και λεκτικής απόδοσης.
Καλό είναι να γράφει τα άρθρα αυτός που έχει την ιδέα και το σκέπτεται και όχι άλλος καθ' υπαγόρευση της κεντρικής ιδέας, γιατί
άλλο πράγμα βγαίνει τελικά ...
Έχω ενημερώσει από χτες τον Αργύρη, αλλά δεν το έχει διορθώσει ακόμα.
Επί της ουσίας τώρα:
Ήμαστε στην περιοχή σας όλη την περασμένη βδομάδα, κάναμε δυό Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτε της περιοχής, συναντηθήκαμε και με πολλούς από αυτούς.
Αυτό που μάθαμε ήταν η επιβεβαίωση όσων είχα εντοπίσει σε κάποια δημοσίεση σε αυτό το τοπικ ή στο τοπικ της Πάτρας:
Σε όλους τους μικρούς αναλογικούς αναμεταδότες, πάνε να βάλουν ένα οικιακό επίγειο ψηφιακό δεκτάκι στην είσοδο του κάθε αναμεταδότη, για να μετατρέψουν το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό και να το εκπέμψουν ξανά αναλογικά!!!
Πέρα από το αυτονόητο φάουλ (το οικιακό δεκτάκι θα τα φτύνει κάθε τρεις και λίγο σε μια επαγγελματική εγκατάσταση που πρέπει να δουλεύει αδιάλλειπτα 24/7/365), όλη αυτή η ιστορία είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία.
Επικοινώνησα με συναδέλφους μου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και κάτι τέτοι δεν έχει γίνει πουθενά:
Όταν γίνεται ένα switch-off, μέσα σε ένα
πολύ μικρό διάστημα λίγων εβδομάδων
κλείνουν ΟΛΟΙ οι αναλογικοί αναμεταδότες στην περιοχή.
Εδώ θα μας πάνε με ένα μικτό σύστημα για καμιά δεκαετία - και τώρα καταλαβαίνω πλέον ένα φίλο από "αδικημένη" περιοχή που έχει νέα τηλεόραση MPEG4 και παραπoνιέται ότι και πάλι δεν θα μπορέσει να δει ψηφιακή - ούτε και τις μεταδόσεις από την ERT HD.
Έχει την πλάκα της όλη αυτή η ιστορία, αλλά επειδή το θέμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μήπως πρέπει κάποιος από τη διαχείριση να φτιάξει ένα νέο θέμα μαζεύοντας τα σκόρπια ποστ σε αυτό το τοπικ?
Νομίζω ότι θα άξιζε τον κόπο μια τέτοια ουσιαστική συζήτηση - τουλάχιστον να καταλάβουμε καλύτερα που το πάνε οι μανδαρίνοι ...