Κατ' αρχήν να πούμε πως η ΚΥΑ ορίζει το διάγραμμα εκπομπής σε κάθε ΚΕ.
Αυτό που δεν ορίζει, είναι ελάχιστο μετρημένο πεδίο που θα πρέπει να εξασφαλίζει ο κάθε πάροχος δικτύου σε 2,3 ή 5 σημεία αναφοράς της περιοχής κάλυψης.
Η να ορίζει το ελάχιστο BER, έτσι ώστε οι πάροχοι να είναι ευέλικτοι ως προς το σχήμα διαμόρφωσης που θα χρησιμοποιήσουν.
Ετσι θα υπήρχε εξασφαλισμένη μία ελάχιστη ποιότητα εκπομπής που θα διευκόλυνε τους καταναλωτές, θα πιστοποιούσε έμμεσα το διάγραμμα, και θα διασφάλιζε τα κανάλια-παρόχους περιεχομένου.
Αυτά λέει η δική μου (νομίζω) κοινή λογική.
Προς τον φίλο E:
Χωρίς να θέλω να σας υποδείξω τη δουλειά σας (πιστέψτε με νιώθω άβολα πουγράφω τα παρακάτω...), αλλά και τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνετε.
Μπορεί τα παρακάτω να είναι στη σφαίρα της Επ. φαντασίας.
Δεν ήμουν ποτέ ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά αν ήμουν πάροχος δικτύου θα έκανα τα εξής:
-Εφ΄άπαξ πληρωμή από τα κανάλια που να εξασφαλίζει το 60-70% των παγίων (πομπός, κεραία, Head-end, UPS και περελκόμενα)
-Συνδρομή τον πρώτο χρόνο τέτοια που να εξασφαλίζει break-even της επένδυσης, + κάποιο μικρό κέρδος.
-Συνδρομή στη συνέχεια τέτοια, που να εξασφαλίζει τελικό ΚΑΘΑΡΟ κέρδος πάνω από 1000-2000 Ευρώ/μήνα/ ΚΕ.
-Μαξιλαράκι για 1-2 μήνες καθυστέρηση, και μετά ΜΠΑΡΕΣ.
ΚΑΙ άμα τους αρέσει, αλλιώς ας βρουν άλλον.
Προσωπικά δε βλέπω άλλο βιώσιμο σχήμα, τέτοιο ώστε να αξίζει να ασχοληθεί κάποιος.
Έτσι ακριβώς συνονόματε, απολύτως σωστά όσα γράφεις, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν τα αντίθετα.