Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά! Ειμαι στη βόρεια Εύβοια όποτε έκανα ένα τσεκ στα όσα αναφέρετε πιο πάνω!
Αρχικά για τον Εύριπο 90 FM , ο πομπός του από Τελεθριο είναι κλειστός πάνω από 1,5 χρόνο , και δεν νομίζω πως σκοπεύει να επιστρέψει... Είχα στείλει σχετικό mail στον σταθμό αλλά δεν ελαβα απάντηση!
Ο 99,1 που παίζει από το χωριό Σινασός εδώ στην βόρεια Εύβοια , παρατήρησα ότι έχει αφαιρέσει το RDS, στην ισχύ δεν καταλαβαίνω διαφορα καθώς είμαι οριακά…δίπλα στην κεραία!
Αν παρατηρείτε από τους γειτονικούς νομους κάποια αύξηση ισχύος, είναι πολύ πιθανόν!!
Αναφορικά με την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας 97,7 , ΔΕΝ εκπέμπει στην Β. Εύβοια εδώ και παρά πολύ καιρό. Επειδή δεν μένω πλέον μόνιμα εδώ δεν μπορώ να σας πω ακριβώς, αλλά είναι πάνω από χρόνο ίσως και δυο χρόνια!! Εξ’ ου και λαμβάνουμε πλέον τον CAMPOS FM 97,8 της Λάρισας όπως παλιά (ως Ραδιοφωνία Κισσάβου).
Ο 102,1 έχει πολύ ισχυρό σημα και ίσως να περνάει καλά στη Φθιωτιδα και Μαγνήσια , αλλά δεν εκπέμπει από την κορυφή του Τελέθριου αλλά από κάποιο χωριό (διορθώστε με αν κάνω λάθος), επομένως παίζει ρόλο η απόλυτα «οπτική επαφη» για τη λήψη σε γειτονικούς νομους.
Ο Ράδιο Ιστιαια 100,4 έχει το γνωστό σημα από το Τελεθριο που περιορίζεται καθαρά στις περιοχές κάλυψης αυτού, δηλαδή οριακά πιάνει μέχρι τα Λουτρά της Αιδηψου.…
Τέλος, ο ΚΟΣΜΟΣ 100 της Χαλκίδας,
είναι το μοναδικό εναπομείναν ραδιόφωνο με αναμεταδότη για τη Β. Εύβοια, δυστυχώς όμως και αυτός με προβλήματα. Δεν θεωρώ ότι έχει αλλάξει Κ.Ε. (πχ να εκπέμπει μόνο από Λιχαδα), αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ έχει μειωμένη ισχύ (σκεφτείτε το RDS μέσα στην Ιστιαια με απόλυτα οπτική επαφη με τις κεραίες και βγαίνει με σφάλματα ή και καθόλου), ενω και εν κινήσει στο αμάξι δεν έχει την παλιά ΑΨΟΓΗ κάλυψη , με σαφώς πολλές διαλείψεις πια).
***Στους 107,8 τον Μπλακμαν λαμβάνω εδώ με πολύ δυνατό σημα και RDS «DIVA FM»!!!
Δυστυχώς, το κάθε πέρυσι και καλύτερα ισχύει απόλυτα για την περιοχή μου, πολύ παρατημένα τα FM…
Υ.Γ. Στο νήμα της Εύβοιας θα κανω αναλυτική καταγραφή των σταθμών που λαμβάνονται, εδώ αναφέρθηκα σε αυτούς επειδή λαμβάνονται και σε μεγάλο μέρος της Φθιώτιδας