Σύνδεση αποκωδικοποιητών σε δορυφορική κεραία
  • Πεμ 5 Δεκ 2024, 04:26
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Σύνδεση αποκωδικοποιητών σε δορυφορική κεραία  (Αναγνώστηκε 1344 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MariaP

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2012
Θα ήθελα όποιος μπορεί να με φωτίσει σχετικά με τη σύνδεση που προσπαθώ να κάνω στο καινούριο μου σπίτι - με απλά όμως λόγια, παρακαλώ, γιατί είμαι πραγματικά αρχάρια:

Υπάρχει εγκατεστημένο στο κτίριο κεντρικό πιάτο που στοχεύει Hotbird και Astra. Πρέπει να το χρησιμοποιήσω οπωσδήποτε, γιατί δεν έχω τη δυνατότητα να εγκαταστήσω δικό μου. Το πιάτο είναι συνδεδεμένο με την κεντρική καλωδίωση για την τηλεόραση που καταλήγει σε κάθε διαμέρισμα.

Αυτό που θέλω εγώ να κάνω είναι να συνδέσω στην πρίζα που βγαίνει από τον τοίχο:
1. τον αποκωδικοποιητή για το ψηφιακό σήμα,
2. τον αποκωδικοποιητή της ΝΟVA
3. έναν τρίτο αποκωδικοποιητή για ορισμένα γαλλικά κανάλια που εκπέμπουν μέσω Astra.

Οι ερωτήσεις μου είναι:

Πώς μπορώ να συνδέσω τα τρία αυτά κουτιά; Εν σειρά ή πώς αλλιώς; Υπάρχει πρόβλημα στο ότι ο ένας αποκωδικοποιητής θα λαμβάνει σήμα από τον Hotbird και ο άλλο από τον Astra;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. Όπως προείπα, είμαι αρχάρια και έχω πελαγώσει.

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Πεύκη, Αττική
Καλημέρα και καλώς ήρθες καταρχάς.

Ο δέκτης για το επίγειο ψηφιακό σήμα θα συνδεθεί ανεξάρτητα από τους άλλους δέκτες μιας και πρόκειται επίγειο ψηφιακό κι όχι δορυφορικό. Θα συνδεθεί σε σειρά μόνο με την τηλεόραση και αυτό για να έχεις και τα αναλογικά κανάλια στη τηλεόρασή σου. Ο δέκτης για το επίγειο ψηφιακό σήμα θα συνδεθεί στην έξοδο της πρίζας με την ένδειξη TV.

Ο δορυφορικός δέκτης της Nova και ο δορυφορικός δέκτης FTA για τα γαλλικά κανάλια που εκπέμπουν μέσω Astra θα τα συνδέσεις σε σειρά μέσω loopthrough αλλά θα έχεις αναμμένο έναν από τους δύο δέκτες κάθε φορά.
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος MariaP

• Αρχάριο μέλος
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη σύντομη και περιεκτική απάντηση. Μια δευκρίνιση, όμως: η τηλεόραση θα είναι συνδεδεμένη μόνο με το δορυφορικό πιάτο - δεν έχω κοινή κεραία ή κάτι άλλο. Άρα όλα τα κανάλια που θα πιάνει θα τα πιάνει δορυφορικά. Άρα, και τα τρία κουτιά πρέπει να συνδεθούν στην ίδια έξοδο στον τοίχο μου. Εκεί ακριβώς έγκειται η απορία μου: μπορούν να συνδεθούν και τα τρία και, αν ναι, πώς;
Δεύτερη απορία, και συγνώμη για την άγνοιά μου: τι είναι loopthrough?

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
Loopthrough δηλαδη συνδεεις την πριζα με τον ενα δεκτη αυτον που θαβλεπεις αστρα απο αυτον τον δεκτη μετα θα συνεσεις τον αλλο για την νοβα.

οσο για τον επιγειο τι εννοεις θες να τα δυνδεσεις ολα στη τηλεοραση αλλα δεν μπορεις?
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Αποσυνδεδεμένος MariaP

• Αρχάριο μέλος
Δεν είπα δεν μπορώ, είπα δεν ξέρω αν μπορώ. Δεν έχω επίγεια λήψη, έχω μόνο δορυφορική και θέλω να βλέπω τα κοινά κανάλια που είναι πλέον ψηφιακά, τη Νόβα και τα γαλλικά που χρειάζονται τον αποκωδικοποιητή ΤΝΤ.

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Καλημέρα Μαρία!
Εφόσον δεν έχεις επίγεια κεραία σου είναι παντελώς άχρηστος ο επίγειος ψηφιακός αποκωδικοποιητής, το δορυφορικό κάτοπτρο δεν μπορεί να λάβει επίγεια ψηφιακά κανάλια! Εξάλλου όλα τα επίγεια ψηφιακά κανάλια εκτός από τα τοπικά υπάρχουν ήδη στο μπουκέτο της NOVA!
Τώρα εφόσον στο σπίτι υπάρχει μόνο μία πρίζα που έρχεται από το κοινό δορυφορικό κάτοπτρο θα πρέπει να συνδέσεις και τους δύο ψηφιακούς δέκτες εκεί! Δες αν έχεις στον αποκωδικοποιητή της TNT έξοδο LNB out, αν έχει θα συνδέσεις πρώτα τον δέκτη αυτόν στην πρίζα και από την έξοδό του θα δώσεις στην είσοδο του δέκτη της NOVA!
Κάθε δέκτης θα πάρει διαφορετικές ρυθμίσεις, ο TNT για να πάρει σήμα από το δορυφόρο Astra και της NOVA από τον Hotbird! Συνήθως σε τέτοιες υλοποιήσεις δεν γίνεται να είναι και οι δύο δέκτες ταυτόχρονα ανοικτοί αν και δεν χάνεις να το δοκιμάσεις για δικιά σου ευκολία (καθώς εύκολα κάποιος ξεχνιέται)! Ελπίζω να τα καταφέρεις!
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E

Αποσυνδεδεμένος tekilakos

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Αυγ 2010
Θα ήθελα όποιος μπορεί να με φωτίσει σχετικά με τη σύνδεση που προσπαθώ να κάνω στο καινούριο μου σπίτι - με απλά όμως λόγια, παρακαλώ, γιατί είμαι πραγματικά αρχάρια:

Υπάρχει εγκατεστημένο στο κτίριο κεντρικό πιάτο που στοχεύει Hotbird και Astra. Πρέπει να το χρησιμοποιήσω οπωσδήποτε, γιατί δεν έχω τη δυνατότητα να εγκαταστήσω δικό μου. Το πιάτο είναι συνδεδεμένο με την κεντρική καλωδίωση για την τηλεόραση που καταλήγει σε κάθε διαμέρισμα.

Εάν κατάλαβα καλά είσαι εκτός Ελλάδος

δεν υπήρχε
επίγεια
η καλωδιακή τηλεόραση στην περιοχή σας και έχουνε βαλη δορυφορική
 Hotbird και Astra. Για να καλύψουν το τελεοπτικο κενό
Εάν ναι ; πρεπι να ξέρουμε τι είδος εγκατάστασις έχουνε κανί

Αυτό που θέλω εγώ να κάνω είναι να συνδέσω στην πρίζα που βγαίνει από τον τοίχο:
1. τον αποκωδικοποιητή για το ψηφιακό σήμα,
2. τον αποκωδικοποιητή της ΝΟVA
3. έναν τρίτο αποκωδικοποιητή για ορισμένα γαλλικά κανάλια που εκπέμπουν μέσω Astra.

Τη είδους πρίζα έχουνε εγκατάστασις στον τοίχο
έχει 1 / 2 / 3 εκσοδους ; δηλαδή έχει μόνο TV μόνο SAT μόνο RADIO
η TV/ SAT/ RADIO μαζί

Οι ερωτήσεις μου είναι:
Πώς μπορώ να συνδέσω τα τρία αυτά κουτιά; Εν σειρά ή πώς αλλιώς; Υπάρχει πρόβλημα στο ότι ο ένας αποκωδικοποιητής θα λαμβάνει σήμα από τον Hotbird και ο άλλο από τον Astra;

Εδώ τα παΐδια σου έχουν απάντηση

Αποσυνδεδεμένος MariaP

• Αρχάριο μέλος
Η πρίζα στον τοίχο είναι τριπλή TV/SAT/R. H δυνατότητα που έχω είναι ή καλωδιακή σύνδεση ή δορυφορική, αλλά όχι και τα δύο ταυτόχρονα. Εφόσον θέλω να συνεχίσω να έχω Νόβα, αναγκαστικά αποκλείεται το καλώδιο, και από εκεί ξεκινάει το πρόβλημά μου.

Αντί να συνδέσω τα κουτιά σειριακά, όπως μου προτείνετε, μήπωα θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσω splitter προετεραιότητας?

• Τακτικό Μέλος
  • **
Εγώ όπως καταλαβαίνω μαλών έχουνε κανί εγκατάστασι ας το πούμε άπλα home cable system δηλαδή περνούνε δορυφορικό σήμα
από Hotbird και Astra και το μετατρέπουν σε home cable system για να καλυφτούνε ι τηλεοπτικές ανάγκες τους
παράδειγμα : όλα τα γερμανικά κρατικά/ιδιωτικά/τοπικά από Astra και ας πούμε τα ιταλικά απο Hotbird

1,ποσά κανάλια μέσου τβ
2.εάν σύνδεσης δορυφορικό δεκτή έχεις σήμα και εαν κανείς αναζήτηση ποσά κανάλια βγαζης

Αποσυνδεδεμένος MariaP

• Αρχάριο μέλος
Δεν έχω συνδέσει ακόμα το δέκτη στο διαμέρισμά μου, γιατί δεν ξέρω ποια λύση με εξυπηρετεί. Όπως σου είπα, το πιάτο στοχεύει Astra  και Hotbird και, θεωρητικά, πιάνει όλα τα δωρεάν κανάλια των δύο δορυφόρων συν ό,τι συνδρομές έχεις.

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Πεύκη, Αττική
Εφόσον έχεις τριπλή πρίζα στον τοίχο TV/SAT/R μπορείς να συνδέσεις όπως σου είπα παραπάνω. Η πρίζα δουλεύει ως splitter! Και πρόσεξε αυτά που σου είπε και ο mcelliot_g σχετικά με τη σειρά σύνδεσης των δεκτών TNT & Nova.

Μπορείς να πιάνεις και επίγεια και δορυφορικά ταυτόχρονα, εκτός κι αν δεν έχει τοποθετηθεί επίγεια κεραία που δεν το νομίζω!

• Τακτικό Μέλος
  • **
Παράθεση από: "MariaP"
Δεν έχω συνδέσει ακόμα το δέκτη στο διαμέρισμά μου, γιατί δεν ξέρω ποια λύση με εξυπηρετεί. Όπως σου είπα, το πιάτο στοχεύει Astra και Hotbird και, θεωρητικά, πιάνει όλα τα δωρεάν κανάλια των δύο δορυφόρων συν ό,τι συνδρομές έχεις.

Σου βάζω ένα λινκ που στο κάτω μέρος έχει φώτο και σχεδία πως θα μπορούσε να είναι και στο δικό σας κτίριο
 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε  είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 05/12/2024 (00:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 05/12/2024 (00:08)
* Απ: ACTION 24  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 05/12/2024 (00:05)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mariosblackman Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/12/2024 (23:25)
* Απ: Eutelsat 33F (ex. 33E) @ 33E  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 04/12/2024 (19:14)
* Απ: EXPRESS-AM6 στις 53°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 04/12/2024 (19:07)
* Απ: Eutelsat 33F (ex. 33E) @ 33E  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 04/12/2024 (18:10)
* Απ: Λευκές περιοχές χωρίς ψηφιακό σήμα  Μέλος: arva Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 04/12/2024 (17:58)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/12/2024 (16:50)
* Απ: EXPRESS-AM6 στις 53°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: wos12 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 04/12/2024 (16:09)
* Απ: EXPRESS-AM6 στις 53°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 04/12/2024 (16:07)
* Απ: EXPRESS-AM6 στις 53°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 04/12/2024 (15:49)
* Απ: EXPRESS-AM6 στις 53°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 04/12/2024 (15:44)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 04/12/2024 (14:33)
* Απ: Λευκές περιοχές χωρίς ψηφιακό σήμα  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 04/12/2024 (14:31)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/12/2024 (13:30)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: paksat Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/12/2024 (12:19)
* Απ: Λευκές περιοχές χωρίς ψηφιακό σήμα  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 04/12/2024 (12:15)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/12/2024 (12:12)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΣΠΟΡΑΔΕΣ & ΒΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 07]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 04/12/2024 (11:22)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 04/12/2024 (10:57)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 04/12/2024 (10:49)
* Απ: Λευκές περιοχές χωρίς ψηφιακό σήμα  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 04/12/2024 (10:31)
* Απ: Λευκές περιοχές χωρίς ψηφιακό σήμα  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 04/12/2024 (09:22)
* Απ: Λευκές περιοχές χωρίς ψηφιακό σήμα  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 04/12/2024 (09:16)
* Απ: Λευκές περιοχές χωρίς ψηφιακό σήμα  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 04/12/2024 (09:04)
* Απ: Λευκές περιοχές χωρίς ψηφιακό σήμα  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 04/12/2024 (08:51)
* Απ: Λευκές περιοχές χωρίς ψηφιακό σήμα  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 04/12/2024 (06:55)
* Απ: Λευκές περιοχές χωρίς ψηφιακό σήμα  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 04/12/2024 (02:30)
* Απ: Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 03/12/2024 (16:31)