Από το χτεσινό τεύχος του TV Guide Capuccino του Πολίτη:
''Με τα ίδια λεφτά πήγε στη Βουλή το ΡΙΚ. Δηλαδή; Με το 80% του προϋπολογισμού
του να αφορά δαπάνες για οτιδήποτε άλλο εκτός από το πρόγραμμα και να μένουν με το ζόρι 2 - 3 εκατομμύρια για να καλύψουν όλες τις ζώνες του προγάμματος. Αυτά έπρεπε να πουν στον Πρόεδρο όταν τον είχαν κοντά τους, αν ήθελαν να πάει μπροστά η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Πως το μεγαλύτερο μέρος πάει σε μισθούς και όχι σε πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να μην μένουν λεφτά. Άρα, αν δεν απολύεις, που δεν το θέλει κανείς, τότε πας σε ενίσχυση. Έχει κάποιος τα κότσια να το πει όμως;''.
Υ.Γ. (Σχόλιο δικό μου): Πέρα από το φτωχό πρόγραμμα λόγω του κουτσουρεμένου προϋπολογισμού, έχει μείνει πίσω και η τεχνολογική αναβάθμιση. Η μετατροπή δηλαδή και των 3 του καναλιών σε HD καθώς και η υβριδική πλατφόρμα που υπολειτουργεί.
Συγχώνευση: Σήμερα στις 12:32
Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι από τον Ιούλη του 2024 το ΡΙΚ είχε προκηρύξει διαγωνισμό
για την προμήθεια 20 πομπών DVB-T2 ισχύς 100 watt ο καθένας. Τίποτε το νεώτερο, ενώ την 1η Νοεμβρίου αναλαμβάνει ο Hellassat την ιδιωτική πλατφόρμα σε DVB-T2 και με τα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια να εκπέμπουν πλέον και επιγεια σε HD.