Αμάν αυτοι φυτευανε κεραιες πριν καλά - καλά γεννηθώ!!!
Ειναι γεγονός οτι η ΥΕΝΕΔ στο 42 απο Ρόδο δεν έπαψε ποτέ να εχει πανίσχυρο πομπό.
Θυμάμαι το 1984 που πρωτοσκάλιζα έπιανα την ΥΕΝΕΔ το καλοκαίρι σε 2 συχνότητες,
αξέχαστα σε λαμπάτη με αναλογικό tuner με βελόνα. (στο Ηράκλειο, Κρήτη
Τότε η μάνα μου αγόραζε την "ραδιοτηλεόραση" και γω έψαχνα στις τελευταίες σελίδες να δώ απο που εκπεμπόταν το 2ο σήμα το οποιο ηταν "στην διπλάσια απόσταση" στην βελόνα των UHF απο το 29 που ήξερα οτι ερχόταν απο σαντορίνη.
Το 1985 έπιανα την ΕΤ2 πλέον όντως στο 42 στην έγχρωμη τηλεόραση μας με το ψηφιακό "καναλάτο" tuner, και δεν την έχω... χάσει απο τότε!!! Οποτε γυρίσω κεραία προς τα κεί, ξέρω οτι θα ειναι εκεί και θα με περιμένει. Μεχρι να ενταφιαστεί κι αυτό προς χάρη της ψηφιακής. Την καλύτερη δουλειά που θα μπορούσε να κάνει η ΕΡΤ, ειναι να χρησιμοποιήσει το τρελό κεραιοσύστημα στο 42 για την ψηφιακή κάλυψη.
Βέβαια, η Κύπρος ειναι στην κοντά διπλάσια απόσταση (420κμ αντί 265 κμ του Ηρακλείου, κάτι που θα επέτρεπε την ζεύξη μόνο μέσω tropo ducting αρα μόνο καλοκαίρι.
Πάντως ειναι φρικτό: μές το καταχείμωνο, με βροχή και χιόνια, η Ρόδος στο 42 εκεί, με μεταβαλλόμενο μεν σήμα μεχρι πολύ αδύναμο αλλά πάντα παρών.