ειναι 50ΗΖ οπως λέμε 230V 50Ηz εναλασσόμενο ρευμα.
Στο λέω γιατι η παρεμβολή θα κοβόταν απότομα πανω και κάτω, δεν θα ειχε αυτό το "ομαλό" μαυρο {μαθηματικά είναι το edit: η εικόνα χάθηκε, ορισμένο ολοκλήρωμα απο 15/32π ως 17/32π, του sinx = 1/16 και αντιστοιχεί στο ποσοστό της εικόνας που θα μαυριζε)
και γι αυτό προκύπτει 1/16 της εικόνας μάυρο. (το ρευμα της ΔΕΗ και ο κάθετος συγχρονισμός των τηλεοπτικών σημάτων εχουν και τα 2 περίοδο 1/50 δευτερολέπτου, ήτοι 20mSec. Γι αυτό και η γραμμή αυτή κυλάει σιγά προς τα πάνω ή τα κάτω, γιατι ο δέκτης που λαμβάνει το δορυφορικό σήμα των καναλιών δεν ειναι κλειδωμένος στα 50ηζ του δικτύου.
Ειναι η κορυφή του ημιτόνου που εχει αρκετή ενέργεια να μαυρίσει την εικόνα, η οποια αθροιζεται μιά φορα ανα 1/50 του δευτερολέπτου στην τάση του AGC, πιθανόν απο την τροφοδοσία της συσκευής.
Ειναι σίγουρα απο το ρευμα και Δ Ε Ν ειναι παρεμβολή. Αν ήταν όντως παρεμβολή θα έμπαινε απότομα (κλιμακωτά και όχι ομαλά, καθως ο παλμός συγχρονισμου ειναι τετραγωνικός παλμός) και θα ειχε και "αδερφάκι" τον οριζόντιο συγχρονισμό. Επίσης, για να εχεις παρεμβολή με είδωλο στον κάθετο συγχρονισμό ωστε να εξηγείται η θαμπάδα με την οποια σβήνει, η απόσταση "στόχος" ανάκλασης θα επρεπε να ειναι 300 χιλιόμετρα μακριά, και ο πομπός να εχει μερικά γιγαβάτ ERP.
Ρωτησε τους γείτονες, αν το έχουν ειναι απο τον πομπό, αν όχι απο την εγκατάσταση σου.