Δορυφορική λήψη DIGEA
  • Τρι 26 Νοε 2024, 15:45
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Δορυφορική λήψη DIGEA  (Αναγνώστηκε 140043 φορές)

0 μέλη και 45 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Πραγματικά όμως κι εγώ δεν είδα ούτε ένα πιξέλιασμα όσες φορές και αν παρακολούθησα τη Digea από τις 39!
Και ούτε καν καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο καθένας με αυτό τον όρο, χαμηλό bitrate ανά διαστήματα, πάγωμα εικόνας, διακοπή σήματος, τι ακριβώς;
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος Ioanis

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2006
  • Τόπος: Wuppertal Germany
Πότε...πότε τα κανάλια της digea κάνουν κάποια ...μωσαίκά παρ  ότι το σήμα είναι στο 95%. Δεν ξέρω αν ωφείλεται στον δέκτη ( έχω τον Edision Piccollino) και δουλεύει με λογισμικό απο το Satsoft.
Κατοπτρο 90cm no name.LNB INVACOM 0,3db.Ληψη(68.5E-45W).Δεκτες.Εchostar-ip3000 Viaccess.Nokia 9650S.dbox Nokia.Pace dsr 600.ALBA REC-4604P analog.SEG-099A analog

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
τη τεταρτη που εβλεπα μπαλα στο mega μια χαα ηταν η εικονα δνε εκανε κατι. τον πορωτο καιρο πεταγε κατι περιεργα στην εικονα για ουτε ενα δευερο αλλα το εφτιαξαν

το οτι πρπεει να μετακομισει οποιος κανει ληψη απο 3Ε σε 39Ε ειναι σγουρο
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Αποσυνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2016
  • Τόπος: Πάτρα
Σίγουρα βρε παιδιά γιατί ο ένας και ο άλλος λέει ότι η εικόνα ακόμη και μέχρι στην ERT στο ίδιο κομμάτι των HD υπάρχει θέμα με πιξελιασματα

Συνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: Κερκυρα
μια λενε βλεπουν καλα , αλλοι λενε κανει μικρο θεματα ... μηπως τα ψιλο πιξελιασματα σε μερικους ειναι απο μικρο τοπικες παρεμβολες? πχ καπου κοντα 5G, καποιο μηχανακι, ισως απο αερα κλπ?

• SatLeo Legend
Από θόρυβο από μηχανάκι και να έχει θέματα το δορυφορικό πιάτο δεν υπάρχει αυτό γίνεται μόνο άμα κάνεις λήψη απομακρυσμενα με κεραία

Αποσυνδεδεμένος xristoss1965

• Banned
  • Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2015
  • Τόπος: Bυτίνα
Πιξελιασματα στον Hellas sat έχω να δω από την πρώτη εβδομάδα που ξεκίνησαν να εκπέμπουν. Νομίζω έχει γίνει μεγαλύτερο θέμα εδώ μέσα από ότι πραγματικά είναι.
 Μια χαρά είναι η λήψη από Hellas Sat και στην τελική κανένας δεν βλέπει ταυτόχρονα την ίδια στιγμή και από Hellas Sat και από 3 μοίρες για να διαβεβαιώσει ότι ΑΝ γίνονται πιξελιασματα στις 39 (που εγώ δεν βλέπω, επαναλαμβάνω) δεν γίνονται ταυτόχρονα και στις 3 μοίρες. Και το σήμα πανίσχυρο.
πολυ απλα απαντάω πως  ΝΑΙ !!!! μπορω να δω 4 απο 39Ε κι 4 απο 3Ε !!!ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!!!
ειδικα χθες η συχνοτητα 12352,με μεγα σταρ εδειναν ρεστα την ωρα της αναφορας μου
κι οπως εχω αναφερει σε αλλο ποστ  το dvbdream +vlc επαιζαν αψογα ,χθες ειχαν κι αυτα πιξελ
φυσικα το σημα της στα 15-16 db χωρις πτωσεις σηματος...
δεν εχει 5g η περιοχη μου....δεν εχω ασυρματο(ουτε καν σταθερο)wifi ki αλλα τετικα(κι μηχανακι δεν περνάει γιατι ειμαι σε αδιέξοδο 200 μετρων μακρια απο κεντρικο δρομο)κι χορτοκοπτικο ναταν θα το ακουγα

ΚΑΙ ΔΕΝ εχω προσεξει σε αλλη συχνοτητα ντιζια ή ερτ κατι τετοιο αφου τουλαχιστον 3 τηλεορασεις θα  παιζουν τα ελληνικα
σημερα απο τις 11 που επιασε βροχα κανενα πιξέλιασμα μεχρι τωρα
Famaval 230,Famaval 180,Gibertini OP150,
Edision highspeed,Underline
pc card:,TBS 5927,TBS5520SE,Prof S2 7500
LNB:,Invacom C120 Twin

Αποσυνδεδεμένος paksat

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: Σάμος
Στο σπίτι παρακολουθούμε αρκετές ώρες Digea HD από τον Hellas Sat, με τους δύο δέκτες της υπογραφής μου. Άψογη εικόνα σε όλα τα κανάλια, χωρίς το παραμικρό πιξέλιασμα.
Κάτοπτρα: Gibertini OP 150 S (1) – Wave Frontier T-90 (1)
LNB: Inverto 0,2 dB (9)
Πολυδιακόπτες: SPAUN SMS 17089 NF (2) – SPAUN SUR 211 F (8)
Δέκτες: Technomate 6902HD-T2 Super (3) – Edision Progressiv HD Compact (3) - COSMOTE TV Kaon OTT (1)
9E–13E–16E–19,2E-23,5E-26E-28,2E-39E-42E

Αποσυνδεδεμένος adonis1

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2010
  • Τόπος: Σύρος
Κάποιοι δέκτες παρουσιάζουν πιξελιάματα όχι όλοι οι δέκτες.
Προσωπικά δεν παρατηρώ κάτι, αν και παρακολουθώ συχνά από τις 39Ε

Από τη στιγμή που οι δέκτες της digea στα κέντρα εκπομπής δεν παρουσιάζουν  πρόβλημα, το πιθανότερο είναι δεν θα αλλάξει κάτι.
Σύρος κάτοπτρο Gibertini 1.55 Χ 1.66 ( 100.5°E - 45.0°W) Ku lnb Inverto Black Ultra 0.2db & Circular Uni Inverto BLACK Pro &  Extended (13.75 - 14.50 GHz) & BT 180 (10.00-12.75 GHz) / C-Band lnb Pauxis 13° K & Panorama 13°K & Titanium Extended /Ka  19.70 - 20.20 GHz-Technomate TM-5402 M3 & M4 κ.α.

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
μια χαρα παιζει η digea στις 39Ε κοιταξτε να πατε γρηγορα εκει γιατι μαλλον 31/8 θα πεσει μαυρο στις 3Ε
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

• Banned
  • Αρχάριο μέλος
 Μονο μη μου πειτε οτι ζωγραφιζω ή δημιουργω πίξελ...κανω μονταζ κι τετικα

πανω απο 10 πιξελιασματα κι προσπαθωντας να βγαλω στιγμιότυπο με το εργαλειο αποκοματων ,μονο 2 καταφερα να πιασω

ΟΧΙ μονο απο sx88 αλλα κι απο  vlc  sto laptop

• SatLeo Legend
Ότι να ναι παιδιά δεν βγάζουμε άκρη

Αποσυνδεδεμένος johnpapad24

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2020
 Μονο μη μου πειτε οτι ζωγραφιζω ή δημιουργω πίξελ

πανω απο 10 πιξελιασματα κι προσπαθωντας να βγαλω στιγμιότυπο με το εργαλειο αποκοματων ,μονο 2 καταφερα να πιασω

APO vlc  sto laptop

για screenshot ctrl+prntscrn

μετα paste στο paint...
130x100cm σιδερενιο no name αργολιδα...

• SatLeo Legend
Όχι δεν ζωγραφίζεις pixel, αυτά ακριβώς όμως τα pixels από το vlc τα έχω δει σε παλιό pc όταν ο επεξεργαστής ζορίζεται! Και για την ιστορία έβλεπα STAR ακριβώς την ίδια ώρα και όλα ήταν άψογα!

Και giannis6 πραγματικά μας έχεις κουράσει απίστευτα! Χαλάρωσε λίγο...

• Banned
  • Αρχάριο μέλος
δεν καταλαβα τι θες να πεις?

αλλα δεν με νοιαζει κιόλας

εχω ξαναπει αν θες μην απαντας σε οτι κι αν γραφω-ζηταω

Συγχώνευση: Δευ 22 Αυγ 2022, 15:11
Όχι δεν ζωγραφίζεις pixel, αυτά ακριβώς όμως τα pixels από το vlc τα έχω δει σε παλιό pc όταν ο επεξεργαστής ζορίζεται! Και για την ιστορία έβλεπα STAR ακριβώς την ίδια ώρα και όλα ήταν άψογα!

Και giannis6 πραγματικά μας έχεις κουράσει απίστευτα! Χαλάρωσε λίγο...

καλα τι αλλο πρεπει να κανω για να με πιστεψεις?

λεω οτι εκανε κι ο σχ88 κι το vlc ταυτοχρονα

αν βγαλω βιντεο?
δεν ξερω

• SatLeo Legend
Χρήστο ειλικρινά... διάβασε πιο προσεκτικά, τι τάση είναι αυτή πια να αρπάζεσαι με το απολύτως τίποτα (και ειδικά με μένα λες και έχεις προσωπικά προηγούμενα)...
Είπα ότι έχεις pixels, αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι πρόβλημα από τον Hellasat μιας και εγώ έτυχε να βλέπω το STAR εκείνη την ώρα και δεν είδα αυτά τα προβλήματα!
Μη χειρότερα πια....

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
απλα πραγματα ειπε ο ηλας οτι αυτα τα πιξελ εγιναν μεσω του vlc player λογω του υπολογιστη. ισως εκεινη την ωρα χτυπαγε κατοσταρες ο επεξεργαστης και κομπλαρε. το εχω δει και στο δικο μου πισι οταν βλεπω μεσω vlc feed 4:2:2
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

• Banned
  • Αρχάριο μέλος
μα σου εξηγω οτι εκανε κι σε σχ88 κι στο λαπτοπ
καταφερα να βγαλω κι εικονα

τι αλλο να κανω γπιά

Συγχώνευση: Δευ 22 Αυγ 2022, 15:14
απλα πραγματα ειπε ο ηλας οτι αυτα τα πιξελ εγιναν μεσω του vlc player λογω του υπολογιστη. ισως εκεινη την ωρα χτυπαγε κατοσταρες ο επεξεργαστης και κομπλαρε. το εχω δει και στο δικο μου πισι οταν βλεπω μεσω vlc feed 4:2:2

ΟΧΙ

την ιδα στιγμη εκανε κι σε σχ88

τι αλλο πρεπει να πω -να κανω

δεξιά πανω στην εικονα δειτε την cpu+gpu

Συγχώνευση: Δευ 22 Αυγ 2022, 15:20
Χρήστο ειλικρινά... διάβασε πιο προσεκτικά, τι τάση είναι αυτή πια να αρπάζεσαι με το απολύτως τίποτα (και ειδικά με μένα λες και έχεις προσωπικά προηγούμενα)...
Είπα ότι έχεις pixels, αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι πρόβλημα από τον Hellasat μιας και εγώ έτυχε να βλέπω το STAR εκείνη την ώρα και δεν είδα αυτά τα προβλήματα!
Μη χειρότερα πια....

δες cpu+gpu πανω δεξιά στην εικονα.....πολυ χαμηλα 

μεχρι 23% φτανουν στο dvbdream

για να κανουν πιξελ πρεπει να κανει 85%+

τα δεν θελω να απαντας δεν ηταν για σενα Ηλία...ηταν σε αλλον που εγραψε κατι   sknster.....ktlp

Αποσυνδεδεμένος savvas70

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2011
  • Τόπος: Πάφος - Kύπρος
 Ο δέκτης μου δεν ξεκλειδώνει τα HD της Digea στον Hellasat, όμως βλέπω τα αντίστοιχα SD και η εικόνα τους είναι μια χαρά. Κάποτε ξεκλειδώνουν προσωρινά ο Alpha HD και το Mega HD (προχτές ξεκλείδωσε για λίγο και ο SKAI ΗD) όμως δεν παρατήρησα κανένα πρόβλημα στην εικόνα. Τώρα από πλευράς ισχύς σήματος, μιλάμε για πολύ ισχυρό και σταθερό σήμα (100% ισχύ και 90% ποιότητα με 80άρι πιάτο) σε σύγκριση με τις 3Ε που αν και χρησιμοποιώ 90 πιάτο το σήμα είναι πιο αδύνατο και αυξομοιώνεται συνέχεια. Πιστεύω το πιξελιάρισμα οφείλεται στο λογισμικό κάποιων δεκτών (ορισμένα μοντέλα Edision παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα).

• Banned
  • Αρχάριο μέλος
αριστερα κατω το 25% cpu παιζει το σταρ...μεχρι το 90% για να να εχω πιξελ κι αυτα ταχω δει μόνο σε 4κ.....
παιζουν ολα τα  422 φιντ .....στο laptop των win7

Συγχώνευση: Δευ 22 Αυγ 2022, 15:36
κι εδω πανω τα ρολογια που εχουν τα win7 για cpu+gpu   

31+62% μονο....ανοικτο απο11 κι να ανοιγω νασκαναρω με crazyscan-ebspro-dvbdream κι καμιά 10αριά σάιτ

Αποσυνδεδεμένος Latinsoapsfever

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Λήμνος / Αθήνα
    • http://www.telenovelas.gr
- Επεξεργαστής που ζορίζεται, εφόσον το πρόβλημα είναι μόνο στον υπολογιστή / dvbdream / vlc .
Σε λάπτοπ δεν μπορούσα να δω τιποτα με στικάκι DVB-T οσο ειχα συνδεδεμένο το καλώδιο τροφοδοσίας που δημιουργούσε παρεμβολή, μόλις το έβγαζα έπαιζε απροβλημάτιστα.

- Φθαρμένο καλώδιο που δημιουργεί παρεμβολές, εφόσον το παρατηρείς και σε standalone δέκτη.

Τόσα άτομα είμαστε που δεν έχουμε πρόβλημα. Τσέκαρε την εγκατάστασή σου. Το πρόβλημα είναι στη λήψη, όχι στην εκπομπή. Μπορεί να ειναι το LNB, μπορεί το καλώδιο, μπορεί κάτι άλλο.

• SatLeo Legend
απ οτι καταλαβαινω το ζητημα πρεπει να αφορα καποια tuners οπως τα silabs...

μιας και ανεφερθηκε το καλοδιο τωρα προσφατα ειχα γραψει για προβληματα στις 9e δεν ηταν θεμα σηματος ηταν καλωδιου και το εχανε παρα οτι τα db ηταν οκ...

Συγχώνευση: Δευ 22 Αυγ 2022, 15:56
μιας επισης και αναφερθηκε pc καλο ειναι να τσεκαρουμε την καρτα γραφικων usage κτλ...

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
Επίσης επειδή κάνω πολλές (πίστεψέ με, πάρα πολλές) εγγραφές, και εκτός από standalone δέκτες χρησιμοποιώ rtl2832u - dvbdream-VideoRedo-MkvToolNix και VLC.
Το VLC πάντα όταν ανοίγει το .ts μου κάνει στην αρχή όταν ανοίγει το αρχείο το ίδιο μοτίβο pixels. Το ίδιο ακριβώς stream όμως, όταν το μετατρέπω σε .mkv με το πρόγραμμα mkvtoolnix, το VLC το παίζει απροβληματιστα και φυσικά το mkvtoolnix δεν βγάζει errors κατα τη μετατροπή. Το VLC έχει κάποιο θέμα με τα .ts . Φταίνε τα codecs και το buffer και μπορείς να τα αλλαξεις στις ρυθμισεις του VLC. Υπάρχουν πολλές αναφορές για skipping and lagging στο google για το VLC και τα αρχεία ts.

Δοκίμασε το εξης απλό για να το διαπιστώσεις και μονος. Κάνε μια εγγραφή έχοντας ανοιχτό το DVBDream . Παρατήρησε αν έχεις πιξελιασματα στο DVBDream. Σταματα την εγγραφή και κλείσε το DVBDream. Παίξε το αρχείο στο VLC. Θα σου εμφανιζει πιξελς σε σημεία που δεν εμφάνιζε το DVBDream.
Παίξε μετά το ίδιο αρχείο στο Windows Media Player που χρησιμοποιεί άλλα codecs. To πιθανότερο ειναι να μην εχεις κανενα θεμα. Εκτός και αν το πρόβλημα ειναι στη λήψη οπότε αυτό θα το ξέρεις αν σου κανει πιξελς και στο DVBDream, σίγουρα πάντως εχει να κανει με τον εξοπλισμο σου, την περιοχή σου (και τις παρεμβολες στην ατμόσφαιρα) ίσως αλλα ΟΧΙ από τις 39 μοίρες. Δεν υπάρχει κανένα θέμα από την δευτερη εβδομαδα που ξεκινησε η Digea εκει.

• SatLeo Legend
ειχα τσεκαρει πριν αρκετο καιρο ομως με τον sf8008 και ειχα θεματακια (οχι τοσο ακραια μεν)...

επισης ο sf8008 μπορουσε να κανει remux το original ts σε αλλη αναλυση/bitrate κτλ και καλο ειναι να τσεκαρισει αν υπαρχουν θεματα και με αυτο (δεν το δοκιμασα)...

• Banned
  • Αρχάριο μέλος
- Επεξεργαστής που ζορίζεται, εφόσον το πρόβλημα είναι μόνο στον υπολογιστή / dvbdream / vlc .
Σε λάπτοπ δεν μπορούσα να δω τιποτα με στικάκι DVB-T οσο ειχα συνδεδεμένο το καλώδιο τροφοδοσίας που δημιουργούσε παρεμβολή, μόλις το έβγαζα έπαιζε απροβλημάτιστα.

- Φθαρμένο καλώδιο που δημιουργεί παρεμβολές, εφόσον το παρατηρείς και σε standalone δέκτη.

Τόσα άτομα είμαστε που δεν έχουμε πρόβλημα. Τσέκαρε την εγκατάστασή σου. Το πρόβλημα είναι στη λήψη, όχι στην εκπομπή. Μπορεί να ειναι το LNB, μπορεί το καλώδιο, μπορεί κάτι άλλο.

πιξελ κανει κι ο σχ88(το ξαναλεω) κι τοτε οταν βλεπω καποια πιξελ ,παω σε λαπτοπ με τα vlc-dvbdream

παμε να απαντησω

δεν πρεπει να το κανει κι αλλου? σε ερτ?σε 150φιντ που ανοιγω καθε μερα?

εχω απαντησει οτι σε αυτο το λαπτοπ μονο σε 4Κ πιξελιαζε-κόμπιαζε,ΑΛΛΛΑΑΑΑ ουτε καν σε 422 φιντ οπως ειπε ο νεκταριος

-Σε λάπτοπ δεν μπορούσα να δω τιποτα με στικάκι DVB-T οσο ειχα συνδεδεμένο το καλώδιο τροφοδοσίας που δημιουργούσε παρεμβολή, μόλις το έβγαζα έπαιζε απροβλημάτιστα.

δεν εχω τιποτα απο αυτα ,αλλα ξαναλεω δεν επρεπε να το κανει κι στις αλλες συχνοτητες κι οχι μονο στην12352

αυτο  το φθαρμενο καλωδιο πως γινεται να επηρεάζει κι τον σχ88(εγω αυτον βλεπω να πιξελιαζει κι παω να δω στο λαπτοπ)
αυτο το φθαρμενο ,δεν πρεπει να το κανει κι στα αλλα εκτος απο σταρ-μεγα?

ΟΠΟΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ που λες ειναι θεωρίες !!!!!Απλα θα σου πω!!!!! οτι δεν θα επρεπε να μου το κανει κι σε αλλες συχνοτητες?

βγηκατε να βγαλεται αχρηστο το λαπτοπ τωρα?τις καρτες?τι?

αν σου πω οτι πρωτα τα ειδα στο σουπερ ντουπερ λαπτοπ μου  τι θα πεις?οτι φταίει παλι το νεο-καλιστο?Οπως δεν μπορουσες να φανταστεις οτι μπορει καποιος να παρακολουθει κι 3ε κι 39ε
ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ εχω μονο εναν δεκτη-μια καρτα?κι πριν ποσταρω κατι δεν το τσεκαρω 2+3 φορες?κι πολλες φορες ζηταω επιβεβαιωση πολλων φιλων απο βάιμπερ-σκάιπ?

εχω γραψει 100000000 φορες οτι μονο στη 12352 εχω δει τα πιξελ,ααλλλα εχουν αναφερει κι καποιοι αλλοι εδω !!!!! το εχω διασταυρωσει κι στο σκάιπ μου με πολλους μαστερ στα δορυφορικα!!!με αλλες καρτεςκι πιατα ακομα κι 370!!!

παιδιά αν με αμφισβητείται τοσο πολυ να μην ξαναποσταρω
αν δεν  με πιστευεται μετα κι απο αποδειξεις για  αυτα που λεω ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ  συνηθως οταν με αμφισβητείται σας απαντω με εικονες !!!!

Συγχώνευση: Δευ 22 Αυγ 2022, 16:34
Επίσης επειδή κάνω πολλές (πίστεψέ με, πάρα πολλές) εγγραφές, και εκτός από standalone δέκτες χρησιμοποιώ rtl2832u - dvbdream-VideoRedo-MkvToolNix και VLC.
Το VLC πάντα όταν ανοίγει το .ts μου κάνει στην αρχή όταν ανοίγει το αρχείο το ίδιο μοτίβο pixels. Το ίδιο ακριβώς stream όμως, όταν το μετατρέπω σε .mkv με το πρόγραμμα mkvtoolnix, το VLC το παίζει απροβληματιστα και φυσικά το mkvtoolnix δεν βγάζει errors κατα τη μετατροπή. Το VLC έχει κάποιο θέμα με τα .ts . Φταίνε τα codecs και το buffer και μπορείς να τα αλλαξεις στις ρυθμισεις του VLC. Υπάρχουν πολλές αναφορές για skipping and lagging στο google για το VLC και τα αρχεία ts.

Δοκίμασε το εξης απλό για να το διαπιστώσεις και μονος. Κάνε μια εγγραφή έχοντας ανοιχτό το DVBDream . Παρατήρησε αν έχεις πιξελιασματα στο DVBDream. Σταματα την εγγραφή και κλείσε το DVBDream. Παίξε το αρχείο στο VLC. Θα σου εμφανιζει πιξελς σε σημεία που δεν εμφάνιζε το DVBDream.
Παίξε μετά το ίδιο αρχείο στο Windows Media Player που χρησιμοποιεί άλλα codecs. To πιθανότερο ειναι να μην εχεις κανενα θεμα. Εκτός και αν το πρόβλημα ειναι στη λήψη οπότε αυτό θα το ξέρεις αν σου κανει πιξελς και στο DVBDream, σίγουρα πάντως εχει να κανει με τον εξοπλισμο σου, την περιοχή σου (και τις παρεμβολες στην ατμόσφαιρα) ίσως αλλα ΟΧΙ από τις 39 μοίρες. Δεν υπάρχει κανένα θέμα από την δευτερη εβδομαδα που ξεκινησε η Digea εκει.
δεν ξερω ματια μου να παιζω μεWindows Media Player+Κάνε μια εγγραφή έχοντας ανοιχτό το DVBDream . Παρατήρησε αν έχεις πιξελιασματα στο DVBDream. Σταματα την εγγραφή και κλείσε το DVBDream
μονο για να παιζει τοχω το DVBDream
γιατι δεμ με πιστευεται οτι την ωρα που πιξελιασε το σχ88 πηγα κι εβαλα το vlc

ΕΒΛΕΠΑ ΤΑ ΠΙΞΕΛ ΣΤΟ ΣΧ88 ΚΙ ΠΑΤΑΓΑ ΤΟ VLC(εχει 1 δευτερο διαφορα)για να κανω εικονα

ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΙ Ο ΣΧ88

• SatLeo Legend
σου εδωσα εγω παραδειγμα με το φθαρμενο καλωδιο που μου εκανε προβληματα μονο στα ιταλικα multistream και οχι γενικα...

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
Να απαντήσω κανονικά σε αυτά που ρωτάς ή να μην ασχοληθώ; Γιατί το αν θα ξαναποστάρεις ή όχι έτσι που το λες εκβιαστικά, προσωπικά με αφήνει αδιάφορο. Χρόνο σου αφιερώνω προσπαθώντας να σου βρω λύση, αν θέλεις μόνο να γκρινιάζεις πες το να σταματήσουμε να ασχολούμαστε. 
Δείχνεις να μην καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος που να αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα παρά μόνο εσύ, και αυτό τι μπορεί να σημαίνει εκτός από ότι μόνο η εγκατάστασή σου έχει το πρόβλημα;

• Banned
  • Αρχάριο μέλος
Ειπα δεν απανταω σε σενα( ΟΣΟ κι αν βαρας τον κ@λο σου κατω δεν θα σου κανω τη χαρη να σου πω κατι κι να με πεταξουν απο το φορουμ) 

Συγχώνευση: Δευ 22 Αυγ 2022, 16:53
Να απαντήσω κανονικά σε αυτά που ρωτάς ή να μην ασχοληθώ; Γιατί το αν θα ξαναποστάρεις ή όχι έτσι που το λες εκβιαστικά, προσωπικά με αφήνει αδιάφορο. Χρόνο σου αφιερώνω προσπαθώντας να σου βρω λύση, αν θέλεις μόνο να γκρινιάζεις πες το να σταματήσουμε να ασχολούμαστε. 
Δείχνεις να μην καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος που να αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα παρά μόνο εσύ, και αυτό τι μπορεί να σημαίνει εκτός από ότι μόνο η εγκατάστασή σου έχει το πρόβλημα;

Οχι δεν εκβιαζω ΚΑΝΕΝΑΝ,αλλα  μονο εγω καταφερα να βγαλω φωτο με τα πιξελ
εγω αντιμετοπιζω σε σχ88 κι αλλον εναν δεκτη

τι να κανω για να με πιστεψεις?να βγαλω βιντεο?

-Δείχνεις να μην καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος που να αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα παρά μόνο εσύ, και αυτό τι μπορεί να σημαίνει εκτός από ότι μόνο η εγκατάστασή σου έχει το πρόβλημα;

τι ακριβως?

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
Παράθεση
αυτο  το φθαρμενο καλωδιο πως γινεται να επηρεάζει κι τον σχ88(εγω αυτον βλεπω να πιξελιαζει κι παω να δω στο λαπτοπ)
Αν το φθαρμένο καλώδιο είναι από το LNB (δηλαδή την πηγή) μέχρι το splitter, όχι από το splitter προς τον υπολογιστή, λογικό δεν είναι να επηρεάζει και τον δεκτη;

Παράθεση
δεν πρεπει να το κανει κι αλλου? σε ερτ?σε 150φιντ που ανοιγω καθε μερα?
Όχι, δεν "πρέπει"! Τα 150 φιντ έχουν άλλες παραμέτρους, αλλες συχνότητες και πιθανώς και άλλη κωδικοποίηση βιντεο.

Ακομα και η ΕΡΤ έχει άλλες παραμέτρους εκπομπής στα κανάλια της από τη DIGEA.
Στη DIGEA, στις παραμέτρους του βιντεο των καναλιων της υπάρχει αυτή η παραμετρος
Format settings, GOP                     : M=4, N=24
που δεν υπάρχει στις παραμέτρους καναλιών της ΕΡΤ για παράδειγμα.

Παράθεση
ξαναλεω δεν επρεπε να το κανει κι στις αλλες συχνοτητες κι οχι μονο στην12352
ΟΧΙ. Μια παρεμβολή ΔΕΝ είναι απαραίτητο οτι θα την εχεις σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη μπάντα.

Δεν αμφιβάλλω ότι έχεις πραγματικά πρόβλημα για να βγάλεις βιντεο. Απλά έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να σου λεω ότι το πρόβλημα ειναι στην δικια σου εγκατάσταση, όχι στην εκπομπή από τις 39 μοίρες γιατι αν ήταν από εκει θα το είχαμε ΟΛΟΙ!!!! Και δεν το έχουμε!

Παράθεση
τι ακριβως?
Δοκιμάζεις μέχρι να το βρεις. Ξεκινα με καινουριο καλώδιο από το LNB μεχρι το splitter.

• Banned
  • Αρχάριο μέλος
Αν το φθαρμένο καλώδιο είναι από το LNB (δηλαδή την πηγή) μέχρι το splitter, όχι από το splitter προς τον υπολογιστή, λογικό δεν είναι να επηρεάζει και τον δεκτη;
Όχι, δεν "πρέπει"! Τα 150 φιντ έχουν άλλες παραμέτρους, αλλες συχνότητες και πιθανώς και άλλη κωδικοποίηση βιντεο.

Ακομα και η ΕΡΤ έχει άλλες παραμέτρους εκπομπής στα κανάλια της από τη DIGEA.
Στη DIGEA, στις παραμέτρους του βιντεο των καναλιων της υπάρχει αυτή η παραμετρος
που δεν υπάρχει στις παραμέτρους καναλιών της ΕΡΤ για παράδειγμα.

ξαναλεω δεν επρεπε να το κανει κι στις αλλες συχνοτητες κι οχι μονο στην12352
ΟΧΙ. Μια παρεμβολή ΔΕΝ είναι απαραίτητο οτι θα την εχεις σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη μπάντα.

Δεν αμφιβάλλω ότι έχεις πραγματικά πρόβλημα για να βγάλεις βιντεο. Απλά έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να σου λεω ότι το πρόβλημα ειναι στην δικια σου εγκατάσταση, όχι στην εκπομπή από τις 39 μοίρες γιατι αν ήταν από εκει θα το είχαμε ΟΛΟΙ!!!! Και δεν το έχουμε!

η εγκατασταση μου...χμ

τιντουτο?splitter...δεν εχω πολυδιακοπτη(αν ενοεις αυτο)χωριστα καλωδια απο λνβ πανε σε δεκτες

τον σχ88 εχω βαλει λνβ απο τα 2 καλωδια(2πλα λνβ) του οπ125+150 κι 180  ..του 230 ειν σταθερο σε 7ε δεν παει 39ε
αρα ολα τα 8 καλωδια που ερχονται χωριστα απο 4 πιατα να κανουν για ελαχιστα δευτερα (πολλες φορες) παρεμβολη? μαλλον οχι

-ΟΧΙ. Μια παρεμβολή ΔΕΝ είναι απαραίτητο οτι θα την εχεις σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη μπάντα.

η παρεμβολη ειναι απο 2 ξεχωριστα λνβ ? χωριστα καλωδια....απο αλλα πιατα 120+150

-Στη DIGEA, στις παραμέτρους του βιντεο των καναλιων της υπάρχει αυτή η παραμετρος

αυτο ναναι καποιοι codecs? καλυτεροι απο του vlc(τελευταια αναβαθμιση εχω)
εγω εκει επαθα πλακα
γιατι στην αρχη εβαλα(πρεπει να τοχω ποσταρει)dvbdream κι δεν εκανε τπτ.....οταν ειδα κι εκει ειπα οπα

σημερα απο τις 11 μονο εκει στις 2,5-3 ωρα εκανε λιγοστα σε σχεση με ενα βραδυ κι ετυχε να πιασω 2 με vlc

ΟΧΙ δεν ξερω να κανω εγραφες mktb ktlp,γιατι απλα δεν μου χριαζονται

αν ξερεις πες μου πως να Γραφω βιντεο οτι παιζει το λαπτοπ(ολη την εικονα)ανοιξε ΑΝ θες θεμα κι αν εχεις χρονο(φυσικα ΟΤΑΝ ΚΙ ΑΝ ΘΕς)ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΈΕΙς ΠΡΑΜΑΤΑ

Συγχώνευση: Δευ 22 Αυγ 2022, 17:30
-Δοκιμάζεις μέχρι να το βρεις. Ξεκινα με καινουριο καλώδιο από το LNB μεχρι το splitter.

δεν εχω splitter
ΧΕ ΧΕ 10 καλωδια λνβ !!!!ολα προβλημα? ειπα εχω βαλει 8 διαφορετικα σε σχ88

κι σημερα τον sx88 ειχα σε 120   ki vlc se 150

* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 26/11/2024 (14:43)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: paksat Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/11/2024 (14:04)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 26/11/2024 (13:47)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/11/2024 (13:22)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 26/11/2024 (13:19)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 26/11/2024 (13:00)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: first Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 26/11/2024 (12:57)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: ntakas Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 26/11/2024 (11:16)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 26/11/2024 (10:19)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 26/11/2024 (10:11)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 26/11/2024 (09:04)
* Απ: Μετακινήσεις δορυφόρων  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 26/11/2024 (00:36)
* Απ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ & FEEDS LAUNCHES   Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 26/11/2024 (00:15)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: IPTV Γενικά 25/11/2024 (20:15)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: NetSurfer_g7 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 25/11/2024 (15:50)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  Μέλος: channelos Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 25/11/2024 (13:18)
* Απ: Ψηφιακό ραδιοφωνικό τοπίο σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 25/11/2024 (12:53)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/11/2024 (10:49)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 25/11/2024 (10:40)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 25/11/2024 (10:36)
* Απ: Ανάπτυξη ψηφιακού ραδιοφώνου DAB  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 25/11/2024 (10:35)
* Απ: Ψηφιακό ραδιοφωνικό τοπίο σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Μέλος: LakisFM1 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 25/11/2024 (10:05)
* Απ: EETT και ΕΣΡ. (Ανακοινώσεις- Ειδήσεις- Δελτία Τύπου)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα για την επίγεια τηλεόραση και ραδιόφωνο 25/11/2024 (09:37)
* Απ: Άθλια λήψη μιάς νεκρής αναμετάδοσης στην συχνότητα 31.  Μέλος: kyria_kous_tv_archive Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 25/11/2024 (00:38)
* Απ: Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (21:45)
* Απ: Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (21:17)
* Απ: Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (21:05)
* Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (20:49)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 24/11/2024 (19:17)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (17:51)