1) Μυθος 1ος - Στην Ελλάδα χρειαζόμαστε πυλώνες εκπομπής σαν του Crystal Palace
Μιά που η Ελλάδα ειναι μιά ορεινή χώρα, κάθε πολη και κάθε χωριό εχει ενα γειτονικό βουναλάκι-λοφάκι για να εξυπηρετεί.
2) Μυθος 2ος - Τα κτίρια πρέπει να ειναι "χτιστά".
Πέσ'τα χρυσόστομε!!!!
Μην βιαζόμαστε να θαυμάσουμε το ξένο. Έτσι φτιάχνονται τά "μέτρα του ποδαριού". Ναι μεν οι ξένοι είναι μπροστά
ΑΛΛΑ κάποιες φορές οι παράμετροι και οι συνθήκες διαφέρουν. Μπορούμε να πάρουμε ιδέες από τους ξένους αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε "copy-paste" ότι βλέπουμε στο εξωτερικό.
Το χάος και η προσβολή της αισθητικής δεν οφείλεται στα εμπορευματοκιβώτια. Οφείλεται στο ότι ο καθένας έβαζε ότι ήθελε, όπου τον βόλευε. Δείτε την Πάρνηθα.
Πολεοδομικός σχεδιασμός δεν έγινε. Θα έπρεπε να ορίσουν που θα μπει ο κάθε οικίσκος κι ο κάθε ιστός ή πυλώνας. Θα μπορούσαν να είναι οι οικίσκοι "ζυγισμένοι-στοιχισμένοι" ώστε να μην μοιάζει το μέρος με γυφτομαχαλά. Ένας οικίσκος για τα μηχανήματα (δίπλα ο ιστός), δίπλα ένας για τον φύλακα, παραδίπλα η γεννήτρια κι η δεξαμενή καυσίμου. Να υπάρχει δρόμος μεταξύ του κάθε μικρού συγκριοτήματος ώστε να χωράει να περάσει το πυροσβεστικό όχημα. Να υπάρχει ένα ξέφωτο περιμετρικά του Κ.Ε. ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς να μην αρπάξει εύκολα φωτιά το δάσος. Να υπάρχουν τροχήλατοι πυροσβεστήρες ... ... καλά τι μλκ γράφω; Εδώ είναι Βαλκάνια.
Ο Υμηττός; Άλλος γυφτομαχαλάς.
Να μην πούμε για τα σκουπίδια. Πλαστικοί κουβάδες (μονωτικά για μπετό) πεταμένοι στο δάσος, παλιά υλικά (σιδερικά) πεταμένα κ.ο.κ.. Αλλά το Δασαρχείο δεν έχει ρίξει καμιά καμπάνα. Τολμάνε οι δημόσιοι υπάλληλοι να τα βάλουν με τους καναλάρχες; Μόνο για να βγάζουν γλώσσα στους φύλακες είναι ικανοί.