Θέλεις ειδικό (και ακριβό) καλώδιο προκειμένου να πάς στα 100μ αφ' ενός για να μην εχεις απώλειες αφ' ετέρου για να μην τρέχεις κάθε τρίμηνο.
Ζόρικη και βαρβάτη λύση. Σε τέτοια περίπτωση καλό είναι να μοιραστεί το σήμα αλλά και το κόστος μεταξύ γειτόνων.
Το καλώδιο θα θέλει εξωτερικό κέλυφος απο PVC προκειμένου να εχει την απαιτουμενη αντοχή. επίσης πρέπει να ειναι πολυ χαμηλων απωλειών (για δορυφορικές εγκαταστάσεις).
Το καλώδιο πρέπει να είναι φτιαγμένο για outdoor/underground installation. Υπάρχουν πολλά καλά καλώδια, αρκεί να πληρώσεις. Το κόστος μπορεί να φτάσει τα 4 ευρώ ανά μέτρο.
Βάλε εναν ενισχυτή ΙΣΤΟΥ με μεγάλη στάθμη εξόδου (125dbuV) ιστου στον ιστό που θα μπεί η κεραια και σε απόσταση 2-4 μ απο αυτήν
και κατέβα μετά με καλώδιο κάτω.
Υπάρχουν ενισχυτές γραμμής που ανεβάζουν την στάθμη επι της γραμμής αρκετά. 18db ειναι μιά τυπική τιμή. Καλό ειναι αυτός να μπεί στην μέση του καλωδίου καθως αυτό προσφέρει τον βέλτιστο συνδυασμό μεταξύ απωλειών γραμμής και εισαγωγής θορύβου απο αυτόν.
Σε αυτό θα διαφωνήσω (ξανά). Το που θα μπεί ο ενισχυτής το ορίζει το πεδιόμετρο. Μετράμε την κεραία με καθαρό ουρανό, καθαρό ορίζοντα, αρχίζουμε διαρέσεις/πολλαπλασιασμούς (δεν χρειάζονται ολοκληρώματα και Fourier) και βρίσκουμε που πρέπει να κοπεί η γραμμή.
η κεραία θα πρέπει να ειναι ΓΕΙΩΜΕΝΗ οπως και δήποτε διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος απο κεραυνους.
Βάλε και ένα αντικεραυνικό όταν η γραμμή μπει στο σπίτι.