Θέλεις ειδικό (και ακριβό) καλώδιο προκειμένου να πάς στα 100μ αφ' ενός για να μην εχεις απώλειες αφ' ετέρου για να μην τρέχεις κάθε τρίμηνο.
Το καλώδιο θα θέλει εξωτερικό κέλυφος απο PVC προκειμένου να εχει την απαιτουμενη αντοχή. επίσης πρέπει να ειναι πολυ χαμηλων απωλειών (για δορυφορικές εγκαταστάσεις).
ακόμα και η τάση τροφοδοσίας του απομακρυσμένου ενισχυτή ιστου πέφτει πολύ σε τέτοιες αποστάσεις. Θελει μια μελέτη.
κατα τα άλλα, αν η λήψη σε μιά φορητή τηλεόραση (14ρα με UPS ή μπαλαντέζα για την δοκιμή) στο σημείο της εγκατάστασης ειναι υποφερτή, ίσως να αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια.
Προσπάθησε να προστατεψεις κατα το δυνατόν καλύτερα το καλώδιο τόσο απο τον άνεμο που μπορεί να το κόψει όσο και απο τον ηλιο που του καιει το μονωτικό και το ξηραίνει.
Βάλε εναν ενισχυτή ΙΣΤΟΥ με μεγάλη στάθμη εξόδου (125dbuV) ιστου στον ιστό που θα μπεί η κεραια και σε απόσταση 2-4 μ απο αυτήν
και κατέβα μετά με καλώδιο κάτω.
Υπάρχουν ενισχυτές γραμμής που ανεβάζουν την στάθμη επι της γραμμής αρκετά. 18db ειναι μιά τυπική τιμή. Καλό ειναι αυτός να μπεί στην μέση του καλωδίου καθως αυτό προσφέρει τον βέλτιστο συνδυασμό μεταξύ απωλειών γραμμής και εισαγωγής θορύβου απο αυτόν.
το τροφοδοτικό θα πρέπει να αντέχει 2 ενισχυτές.
η κεραία θα πρέπει να ειναι ΓΕΙΩΜΕΝΗ οπως και δήποτε διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος απο κεραυνους.
Δεν υπάρχει κανένα νόημα στο να βάλεις ενισχυτή στην έξοδο του καλωδιου καθως αυτός απλά θα ενισχύει τον... ίδιο του τον θόρυβο. (μην μπερδευεις τον ενισχυτή με το τροφοδοτικό του ενισχυτή ιστου)
Ο πρόσθετος (στην μέση του καλωδίου) ενισχυτής γραμμής θα πρέπει να μπορεί να περάσει την τάση τροφοδοσίας απο την εξοδο στην είσοδο του μετα των σχετικών τσόκ. Σε διαφορετική περίπτωση ο ενισχυτής ιστου θα μεινει νηστικός και δεν θα χορευει.