Χωρίς να θέλω να εκτροχιάσω την συζήτηση, νομίζω πως για κάποιο διάστημα είχα βγει το Seven και στην Πάτρα και στα Γιάννενα και επίσης στην Τρίπολη και ίσως Λάρισα. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά νομίζω είχε γίνει μια απόπειρα επέκτασης του δικτύου όταν αγόρασε το κανάλι ο Μπατατούδης. Βέβαια δεν κράτησε αυτό για πολύ...
Δεν εκτροχιάζεις κανέναν. Για λίγο καιρό βγήκε και από άλλα σημεία, εκτός αυτών που ανέφερα, αλλά δεν πρέπει να εξέπεμπε από αυτά στις 23 Μαρτίου του 1998. Ο Ν. 2644/98 νομιμοποιούσε την εκπομπή των σταθμών που εξέπεμπαν πανελληνίως την παραπάνω ημερομηνία, κάτι που δεν έκανε ο Seven (αλλά ούτε και ο 902).
Αυτό άλλαξε ο Ρουσόπουλος και έδωσε με το Άρθρο 9 του N.3548/2007 το δικαίωμα Πανελλήνιας κάλυψης και σε αυτούς που δεν εξέπεμπαν στις 23/3/1998, με σκοπό να νομιμοποιηθούν οι παράνομες εκπομπές του Sky και με αυτήν την διάταξη θα έκλειναν αρκετοί περιφερειακοί σταθμοί, προκειμένου να αποδωθούν οι συχνότητές τους στον Sky.
Ευτυχώς τότε προλάβαμε και προσφύγαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ανάγκασε τον Ρουσόπουλο να τροποποιήσει τον νόμο και να συμπεριλάβει μέσα και τους περιφερειακούς σταθμούς. Ήμουν τότε Γ. Γραμματέας στην ΕΠΕΚ.
Όσο για την αναφορά μου ότι
ποιο νόμιμος είναι ο 902, αφορά τον οικονομικό τομέα, διότι ο Σέβεν δεν είχε περιουσιακά στοιχεία. Ήταν όλα πλασματικά και η μεταβίβασή του, ένας Θεός ξέρει πως έγινε. Αλλιώς και οι δύο ήταν παράνομοι διότι δεν έπαιζαν Πανελληνίως το 1998. Όσον αφορά την δορυφορική πλατφόρμα, δεν την πήρε ο Άλφα, αλλά την έχασε ο Μπατατούδης. Πάσχιζε να την βάλει στο χρηματιστήριο, με περιουσιακά στοιχεία πέντε τραπέζια, δέκα καρέκλες και 2-3 PC, αλλά στο τέλος απέτυχε και έληξε η άδειά της χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί.
Εκείνον τον καιρό με είχε προσλάβει μία εταιρεία που χρηματοδοτούσε τον Μπατατούδη, προκειμένου να ελέγχω τις τεχνικές εγκαταστάσεις του Σέβεν.