Αναφέρω ξανά την άποψή μου πως το sfn είναι οικονομικά ασύμφορο για την πλειοψηφία των σταθμών, όπως ακόμα και η δημιουργία ενός 2ου σέτ μηχανημάτων εκπομπής. Αν ποτέ επιτραπεί η δευτερεύουσα εκπομπή, θα δημιουργήσει και θέματα ανταγωνισμού και "ισορροπιών".
Ισχύει ότι είναι οικονομικά ασύμφορο, υπό τις τρέχουσες συνθήκες, δεν υπάρχει αμφιβολία. Πάντως η ήδη υπαρκτή ανοχή σε κάποιους νομούς της Ελλάδας έχει δείξει ότι δεν είναι και τόσο τραγικός ο ανταγωνισμός, υπό την έννοια ότι όποιος έχει φράγκα βάζει αναμεταδότη και απλά εισπράττει διαφημίσεις και από άλλες περιοχές, ή έχει την ικανοποίηση ότι τον ακούει το κοινό του καλύτερα, δεν ξέρω. Δεν έχω δει πάντως και τραγικές «διαφορές» να δημιουργούνται από το συγκεκριμένο θέμα.
Παράδειγμα ο Νομός Θεσσαλονίκης και ο Νομός Λακωνίας. Στον τελευταίο μάλιστα οι διαφημιζόμενοι έχουν μοιραστεί σε επιχειρήσεις που θέλουν τοπική κάλυψη μόνο μέσα στη Σπάρτη ή μόνο στα νότια (κομμωτήρια, μικροκαταστήματα κλπ) και σε αυτούς που έχουν πελάτες σε όλο τον νομό (ΚΤΕΟ, συνεργεία, αντιπροσωπείες, αλυσίδες σουπερμάρκετ). Ανάλογα λοιπόν επιλέγουν το ραδιοφωνικό σταθμό, όπως έμαθα από συγγενή μου που έχει τοπική επιχείρηση ο οποίος βρήκε υπερβολικό το τιμολόγιο ενός «πανλακωνικής» εμβέλειας σταθμού, έναντι κάποιου που έπαιζε μόνο μέσα στην πόλη. Αλλά από το είδος των επιχειρήσεων αντιλαμβάνεσαι πόσο ανεβάζει το κασέ σου να εισπράττεις από αλυσίδες σουπερμάρκετ και πανελλαδικές εταιρίες, αντί για τοπικούς μικροεπιχειρηματίες.