Δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν θεματικά κανάλια όπου ακόμη και σε αυτά δεν έχουν δώσει άδειες.Κι έτσι να έχουμε ΕΡΤ 1 μετά ΕΡΤ2 και μετά ΕΡΤ NEWS και τέλος ΕΡΤ sport.Κι έτσι αναίμακτα καταργείται η ΕΡΤ 3 και έρχεται το ΕΡΤ σπορ.Τα θέματα του είναι οι αγώνες που είχε η ΕΡΤ 3 και να προβληθούν κι άλλα σπορ άγνωστα στην χώρα μας καθώς και να προβάλουν τουριστικές ενημερωτικές εκπομπές ντοκιμαντέρ για την Ελλαδα..Μια βελούδινη κατάργηση της ΕΡΤ3 και επαναφορά του ΕΡΤ sport -travel.
Δηλαδή η Θεσσαλονίκη μετά από 35 χρόνια (και με τις αλλαγές που γίνανε στο Μακεδονία TV από το 2016 και ύστερα που έγινε ψυχαγωγικό) να μείνει οριστικά χωρίς πανελλαδικό κανάλι και να έχει μόνο ανταποκριτές όπως στα παλιά τα χρόνια με τα γραφεία που διέθετε η ΕΡΤ και η ΥΕΝΕΔ στη συμπρωτεύουσα. Κρίμα για όλες τις οικογένειες που δούλεψαν και δουλεύουν στα δύο κανάλια (για το Μακεδονία δεν ξέρω ποιοι μείνανε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και κατεβήκανε Αθήνα).
Εγώ θα πρότεινα κάτι άλλο για τα mux της ΕΡΤ. Στη θέση του ΕΡΤ1. με την τελεία στο 1mux να ξαναμπεί η Deutsche Welle.
Τα HD των ΕΡΤ2-3 να μεταφερθούν στο 2mux καταργώντας παράλληλα τα SD των ίδιων καναλιών και στη θέση αυτών που είναι σήμερα στο 1mux να μπουν το CNN και το France 24 που πριν καιρό τα βλέπαμε να παίζουν δοκιμαστικά το ένα στη θέση της Deutsche Welle και το άλλο στη θέση του TV5 αν θυμάστε κάποιοι στο φόρουμ (έχω στείλει φώτο για το δεύτερο).
Το HD της ΕΡΤ1 στο 2mux να αντικαταστήσει το SD της ΕΡΤ1 όπως έγινε και με το ΕΡΤ News σήμερα, και στη θέση αυτού του HD που είναι τώρα να ξαναμπεί το ΕΡΤ Sports.
Άρα πως θα έπρεπε να ήταν κανονικά οι λίστες στα δύο mux?
Στο ένα mux: ΕΡΤ1 HD, ΕΡΤ2 HD, ΕΡΤ3 HD, ΕΡΤ News HD, ΕΡΤ Sports HD, Βουλή TV
συν τα ραδιόφωνα που μένουν στη θέση τους εφόσον δεν πιάνουν χώρο
και στο άλλο mux: BBC, CNN, Deutsche Welle, France 24, ΡΙΚ, TV5Όποιος ακούει ή διαβάζει στην ΕΡΤ να το κοιτάξει, στην κυριολεξία, όπως τα γράφω. Μην ξεχάσουμε αυτά που γίνανε την περίοδο 2013-2015 όπου κάποια μέσα της παλιάς ΕΡΤ εκ των οποίων και η ΕΡΤ3 παρέμειναν σε λειτουργία μέχρι την επαναφορά της όντας μετονομασία της δίχρονης ΝΕΡΙΤ (άλλο και αυτό). Κρίμα είναι!