Από τότε που ήρθε το ΕΡΤ News έχουμε αυτό το χάος. Από τη στιγμή που μετέφεραν την μισή ενημέρωση της ΕΡΤ1 στο ΕΡΤ News και τη κάνανε (ΕΡΤ1) ψυχαγωγικό κανάλι και τα παιδικά τώρα πάνε στην ΕΡΤ3, τότε η ΕΡΤ2 δεν αξίζει τίποτα πλέον και απλώς υπάρχει σε αδράνεια. Δεν το λες και καλό πράγμα να έχεις τα 2 από τα 3 κανάλια να έχουν την ίδια ροή αντί για κάτι διαφορετικό μεταξύ τους και αναφέρομαι για την πρωινή ενημέρωση και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων που πλέον παίζει στις 18:00.
Επί της ουσίας, έφτιαξαν ένα αχρείαστο κανάλι (ΕΡΤ News), του οποίου η δημιουργία ήταν εντελώς άστοχη, αφού για την ενημέρωση υπήρχε (και υπάρχει, απλά τώρα σε μικρότερο βαθμό) η ΕΡΤ1. Και καλά, ήθελαν να πουν «Α, κοιτάξτε, έχουμε 24ωρο ενημερωτικό κανάλι όπως έχουν στις ευρωπαϊκές χώρες. Η Ελλάδα πάει μπροστά! Ανάπτυξη 200%!» ; Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική στην κίνηση αυτή και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι απλά το έκαναν για να προετοιμάσουν το έδαφος για την απαξίωση της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3. Απλά, επειδή η ΕΡΤ3 έχει και ένα ιστορικό υπόβαθρο (ας πούμε, από τις 7 Νοεμβρίου του 2013 μέχρι και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ήταν το μοναδικό κανάλι που είχε απομείνει και χρησιμοποιούσαν οι εργαζόμενοι, μέσω της ΕΡΤ Open), αποφάσισαν να θυσιάσουν την ΕΡΤ2.
Και γιατί δεν συγχωνεύεται η Ερτ 3 με την Ερτ 2 και λέγεται Ερτ2... μου φαίνεται λιγο άσχημο το να είναι Ερτ 1 Ερτ 3 Ερτ News, δεν κολλάει .... Επίσης στην θέσει του καναλιού που θα κλείσει θα μπορούσε να μπει η Ερτ Sport. Το καλό θα ήταν να μην κλείσει τίποτα φυσικά.
Αυτό με τους αριθμούς δεν σημαίνει κάτι. Εδώ υπήρχε ΕΤ1-ΝΕΤ-ΕΤ3 και κανένας δεν έλεγε τίποτα. Επίσης, στην Τουρκία (νομίζω μέχρι πρόσφατα) είχαν TRT1-TRT HABER-TRT3.
Τέλος, η ΕΡΤ Sports πιστεύω πρέπει να μπει στη θέση που εκπέμπει κάποιο δορυφορικό. Όποιος θέλει να δει BBC ή TV5 Monde, ας βάλει πιάτο. Ή θα μπορούσαν να βγάλουν τα ραδιόφωνα από τις τηλεοράσεις, ώστε να απελευθερώσουν χώρο και να βάλουν κάπου εκεί την ΕΡΤ Sports. Ειλικρινά, εγώ δεν ξέρω κανέναν που να ακούει ραδιόφωνο από την τηλεόραση.