Αν και το θέμα αφορά και αναλογικές λήψεις ραδιοφώνου και τηλεόρασης, θα το παραθέσω εδώ μιας και η πλειονότητα των λήψεών μας ήταν ψηφιακές!
Στις 24/12/2013 παρέα με το Βασίλη (bill82) κάναμε ένα γύρο στους νομούς Πιερίας και Ημαθίας για να αποπερατώσουμε ένα κοινό μας όνειρο που δεν ήταν άλλο από το να κάνουμε μακρινές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές λήψεις μαζί και να ανακαλύψουμε τι λαμβάνεται σε σημεία που ως σήμερα ήταν σχεδόν ή παντελώς ανεξερεύνητα! Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Βασίλης μου είχε στείλει ένα χάρτη με την προτεινόμενη διαδρομή στην οποία σαφέστατα δεν έφερα καμία απολύτως αντίρρηση! Έμενε μόνο να πάρω τον προαστιακό και να κατεβώ στον Κορινό κοντά στο Κίτρος που είναι και το χωριό του Βασίλη! Όπερ και εγένετο!
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗΣτον παρακάτω χάρτη θα δείτε τη συνολική διαδρομή που ακολουθήσαμε καθώς και τα σημεία που σταματούσαμε για να καταγράψουμε σε βίντεο τις λήψεις μας. Βέβαια λήψεις κάναμε συνεχώς σε όλα τα σημεία αλλά φυσικά ήταν αδύνατο να καταγραφούν τα πάντα.
Η διαδρομή μας περιελάμβανε:
1. αποβίβαση στον Κορινό και μερικές τοπικές λήψεις
2. πέρασμα από το Κίτρος και λήψεις σε επιλεγμένα σημεία
3. πέρασμα από το ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Μεθώνη για λήψεις από τα Σκόπια
4. στάση στο Αιγίνιο για ραδιοφωνικές λήψεις και τις ιδιαιτερότητές τους
5. μετάβαση στο Νεόκαστρο Ημαθίας για καταγραφή του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και επικαιροποίηση του τοπικού τους Κ.Ε.
6. πέρασμα από τη Μελίκη ως τη στροφή για τα στενά του Αλιάκμονα
7. λήψεις μέσα στα στενά του Αλιάκμονα δίπλα στον ποταμό
8. ανέβασμα στα χωριά του δήμου Μακεδονίδος (Σφηκιά, Ριζώματα) και καταγραφή του τηλεοπτικού τοπίου και του Κ.Ε. "Λόφος Καστανιάς"
9. επιστροφή στην Πιερία μέσω Ελατοχωρίου/Μοσχοποτάμου, συνεχείς λήψεις στα σημεία, στάση στην Κατερίνη
10. επιστροφή στο σταθμό του Κορινού για επίβίβασή μου προς τη ΘεσσαλονίκηΑ. ΛΗΨΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟΑμέσως μετά την αποβίβασή μου (σημείο Α), ο Βασίλης μας πήγε με το αμάξι σε ένα κοντινό σημείο (σημείο B στο χάρτη) που γνώριζε πως περνάνε τα Γεράνεια! Λίγο νωρίτερα είχε τραβήξει το παρακάτω βίντεο!