Και εγώ πιστεύω ότι δυστυχώς η συγκεκριμένη πρόταση δείχνει τρελή άγνοια των τεχνικών ζητημάτων από το ΕΣΡ. Ενδεχομένως θα έπρεπε να υπάρξει και συνεργασία με ΕΕΤΤ γιατί είναι πιο πολύ τεχνικό ζήτημα και λιγότερο ζήτημα περιεχομένου. Εντόπισα επίσης ζητήματα εκτός από το PI και στο θέμα των "ελληνικών" χαρακτήρων για τους οποίους νομίζω ότι οι δέκτες δεν είναι έτοιμοι. Κάποιες σκέψεις στο παρακάτω άρθρο. Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
ΣυνδεθείτεΤώρα σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση των ψηφίων στο PI βρίσκω αρκετά κατατοπιστική την κατεύθυνση του mcElliot για την ITU, την οποία και δεν ήξερα σίγουρα.
Δεν το συζητώ ότι ο 8ψήφιος κωδικός PS είναι μια χαζομάρα και είμαι και γω απόλυτος για την ανάγκη να θεσπιστεί σωστά το PI.
- Κατά τη γνώμη μου το σπάσιμο του PI αυστηρά ανά γεωγραφική περιοχή δεν θα έπρεπε να είναι αυτοσκοπός, καθότι πιο σημαντικό είναι να έχουν όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί μοναδικό αριθμό και λιγότερο να είναι το 2ο ψηφίο ίδιο στους σταθμούς της ίδιας περιοχής.
- Οι συνδυασμοί ψηφίων που προκύπτουν από τα 3 τελευταία ψηφία στο δεκαεξαδικό σύστημα (μείον τα 3 δεσμευμένα πρώτα ψηφία, διεθνή, εθνικά, περιφερειακά) δίνουν 2197 μοναδικές ταυτότητες που είναι περισσότερες από όσους σταθμούς έχει η Ελλάδα.
- Η ιδέα να σπάσει το δεύτερο ψηφίο σε περιοχές όπως προτείνει o mcElliot είναι σίγουρα μια λύση σε αυτό το πρόβλημα, πρέπει όμως να διασφαλιστεί ότι οι σταθμοί που είναι σε αυτό το ψηφίο είναι λιγότεροι από 256, που χωράνε σε κάθε δεκαεξαδική "εκατοντάδα". Για παράδειγμα, στην κατανομή που προτείνει, έχω την αμφιβολία μου για την Πελοπόννησο ή το Κρήτη/Δωδεκάνησα, ή το Ανατ. Μακεδονία και Θράκη
- Η ιδέα του ΕΣΡ να χρησιμοποιείται ο αριθμός της ΒΝΛ δεν είναι κακή επίσης ή κάποιος σαφής αύξων αριθμός. Δεν βρίσκω πρόβλημα στο να αλλάξουν τα PI όταν και αν ποτέ δοθούν άδειες, νομίζω ότι αυτό θα είναι το λιγότερο μπροστά στις ανακατατάξεις που θα γίνουν τότε