Σε αντίθεση με την τηλεόραση, το ραδιόφωνο στην Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει «χαμένο στη μετάφραση». Παρά την ως τώρα ψηφισμένη νομοθεσία και τις αλλεπάλληλες προσλήψεις του ΕΠΙΣΕΥ σαν τεχνικό σύμβουλο σε Ελλάδα και εξωτερικό (για θέματα διεθνούς συντονισμού), το ραδιόφωνο στην Ελλάδα εμφανίζεται ακόμα επίσημα χωρίς τεχνολογία, συχνότητες και -κυρίως- αδειοδότηση.
Έτσι συστάθηκε σήμερα Ομάδα Εργασίας αποτελούμενη από στελέχη της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (Γ.Γ.Ε.Ε.), της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Γ.Γ.Τ.Τ.), του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.), καθώς και εκπροσώπους της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (Ε.Ι.Ι.Ρ.Α.), της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών (Π.Ε.Ι.Ρ.Α.Σ.), της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας – (Ε.Ε.Τ.Ε.Ρ), με αντικείμενο την επεξεργασία και υποβολή εισήγησης αναφορικά με τις απαιτούμενες νομοθετικές, τεχνικές και διαδικαστικές ενέργειες που απαιτούνται για την επίλυση ζητημάτων λειτουργίας ραδιοφωνικών σταθμών και χρήσης συχνοτήτων, καθώς και κάθε άλλης προαπαιτούμενης ενέργειας που σχετίζεται με τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών.
Η Ομάδα Εργασίας δύναται να προβαίνει σε προτάσεις αναθεώρησης της κείμενης νομοθεσίας στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της.
Στις συνεδριάσεις της Ομάδας Εργασίας, δύνανται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές διατάξεις του ν.2690/1999, να καλούνται προς διατύπωση γνώμης και παροχής πληροφοριών ή στοιχείων συναφών με την διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών, στελέχη φορέων της δημόσιας διοίκησης, τα οποία λόγω αρμοδιότητας, διαθέτουν την εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να συνδράμουν στο έργο της διαμόρφωσης του πλαισίου αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών. Ταυτόχρονα, η Ομάδα Εργασίας, δύναται να προβαίνει σε συνεργασίες, συνεντεύξεις και ακροάσεις με πρόσωπα και φορείς του ιδιωτικού τομέα.
Το έργο της Ομάδας Εργασίας ολοκληρώνεται με την υποβολή εισήγησης στον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, αναφορικά με τις απαιτούμενες νομοθετικές, τεχνικές και διαδικαστικές ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν για την επίλυση θεμάτων λειτουργίας ραδιοφωνικών σταθμών και χρήσης συχνοτήτων καθώς και κάθε άλλης προαπαιτούμενης ενέργειας που σχετίζεται με τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών, συνοδευόμενης από σχετικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους. Επισημαίνεται ότι το ως άνω έργο της Ομάδας Εργασίας πρέπει να ολοκληρωθεί εντός προθεσμίας πέντε (5) μηνών από την έκδοση της παρούσας. Η ως άνω προθεσμία, εφόσον κριθεί αναγκαίο, δύναται να παραταθεί με νεότερη απόφαση της Προϊσταμένης της Μονάδας Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης της Προεδρίας της Κυβέρνησης.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
ΣυνδεθείτεΕίμαι σίγουρος ότι η Ευρώπη παρακολουθεί με …κομμένη ανάσα τις «αγωνιώδεις» νέες προσπάθειες της Ελλάδας για ρύθμιση και αδειοδότηση του επίγειου ραδιοφώνου…