Προβλήματα και στον μελλοντικό ραδιοφωνικό χάρτηΟ μελλοντικός χάρτης συχνοτήτων απασχόλησε την Ομάδα Εργασίας για το Ραδιόφωνο στην πρώτη της συνάντηση. Ο υφιστάμενος χάρτης έχει συνταχθεί από το 2012 και πρέπει να αναθεωρηθεί, όμως η παρουσίαση που έγινε από τον συντάκτη του εμφανίζει τα γνωστά προβλήματα με την εκπομπή των ραδιοφωνικών συχνοτήτων στην παραμεθόριο.
Η ιδέα της ψηφιακής ραδιοφωνικής εκπομπής με το ισχύον πλαίσιο, που επιτρέπει πανελλαδικής εμβέλειας ραδιοφωνικούς σταθμούς, δεν εξετάζεται διότι ελάχιστοι στην Ελλάδα έχουν δέκτες DAB. Όμως η ΕΡΤ είναι η μοναδική που μέχρι σήμερα παρακολουθεί τις εξελίξεις και μεταδίδει πρόγραμμα σε DAB.
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτε
Συγχώνευση: Πεμ 22 Ιουλ 2021, 11:55
Αν αληθεύουν οι πληροφορίες του άρθρου, φαίνεται ότι κάποιοι σκέφτονται ως εξής:
α) Το 1970 «εκατομμύρια» ακροατές διέθεταν ήδη ραδιοφωνικό δέκτη FM και γι’ αυτόν τον λόγο η ελληνική κρατική τηλεόραση αποφάσισε να ξεκινήσει ραδιοφωνικές εκπομπές FM
β) Το 1980 «εκατομμύρια» τηλεθεατές διέθεταν ήδη έγχρωμη συσκευή τηλεόρασης και γι’ αυτόν τον λόγο η ΕΡΤ απέκτησε το έγχρωμο σύστημα SECAM.
γ) Μια δεκαετία πριν, «εκατομμύρια» τηλεθεατές διέθεταν ήδη ψηφιακούς δέκτες και τηλεοράσεις DVB-T και γι’ αυτόν τον λόγο ξεκίνησε η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα.
δ) Το 2021 όμως, δεν υπάρχουν «εκατομμύρια» ακροατές με δέκτες DAB+/FM,
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεκαι γι’ αυτόν τον λόγο, η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στα FM.
Ακόμα και όλα τα καινούργια αυτοκίνητα που (βάσει νόμου) διαθέτουν πλέον υποχρεωτικά δέκτη DAB+, ας πρόσεχαν...
Όσον αφορά τώρα κάτι «παραμεθόριες» περιοχές που δεν μπορεί να καλύψει ο χάρτης συχνοτήτων FM, ας πάνε να … Αν θέλουν, ας μάθουν τούρκικα, βουλγάρικα, αλβανικά, ιταλικά κλπ για ν’ ακούνε τα «γειτονικά» FM