Νεότερες πληροφορίες για την «Ομάδα Εργασίας για το Ραδιόφωνο» μέσα από την Αυγή και το media.gr (κατά το δυνατόν πολιτικά αποχρωματισμένες):
1) Ο αρμόδιος υπουργός, Θοδωρής Λιβάνιος, εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανόν η διαδικασία της αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών, να πραγματοποιηθεί εντός του 2022. Προς αυτήν, άλλωστε, την κατεύθυνση κινείται και η κυβερνητική εντολή προς τον επικεφαλής της «Ομάδας Εργασίας για το Ραδιόφωνο», Αλέξανδρο Οικονόμου. Επί της ουσίας, από τη στιγμή που θα παραδοθεί το πόρισμα, ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση για τη διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφώνων, που θα γίνει από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στα πρότυπα εκείνης των τηλεοπτικών σταθμών.
2) H «Ομάδα Εργασίας για το Ραδιόφωνο» πραγματοποιεί ηλεκτρονικές συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα. Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συνεδριάσεις και έχουν συζητηθεί κατά κύριο λόγο τεχνικά θέματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ελήφθη απόφαση να δημιουργηθούν δύο υποεπιτροπές: η μία θα συζητήσει τεχνικά θέματα του ραδιοφώνου και η δεύτερη θέματα που αφορούν την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών.
3) Να ελέγξουν το ραδιοφωνικό τοπίο επιχειρούν από κοινού η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε συνεργασία με τρεις μεγάλους ραδιοφωνικούς ομίλους του νομού Αττικής. Είναι οι όμιλοι υπό τον Γ. Αλαφούζο (ΣΚΑΪ 100,3 και Σπορ FM), την Αλ. Δασκαλοπούλου- Frontstage (En Lefko, Legend, Hit, Red, Μελωδία, Kids Radio) και ο Όμιλος Βαρδινογιάννη & Φιλιππόπουλου / Αττικές Εκδόσεις (Δρόμος, Δίεση, Alpha Radio και Λάμψη, Athens DeeJay, Rock FM). Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι εμφανής η άτυπη συμμαχία τους απέναντι σε μικρότερους ομίλους και ανεξάρτητους σταθμούς.
4) Προωθείται κεντρικός «πάροχος δικτύου» και για τα ραδιόφωνα, ένα είδος «ραδιοφωνικής Digea», χωρίς όμως να γίνεται προς το παρόν κατανοητό τι χαρακτήρα θα έχει αυτός ο πάροχος. Κυρίως, από ποιον θα ελέγχεται. Υπάρχουν ήδη προτάσεις για την ΕΡΤ, όμως υπάρχουν και άλλες προτάσεις για ιδιώτες.
5) Στην κυβέρνηση εξετάζουν σοβαρά την πρόταση για άδειες περιφερειακής εμβέλειας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο ραδιοφωνικός χάρτης θα «χωριστεί» στη λογική των αυτοδιοικητικών περιφερειών. Ωστόσο, αυτό δεν έχει ακόμη αποφασιστεί και θα τεθεί σε δεύτερη φάση σε διαβούλευση από τον Θοδωρή Λιβάνιο.
6) Άλλες προτάσεις ακούγονται για σταθμούς «ειδικού περιεχομένου» ή «μη κερδοσκοπικούς», που θα λειτουργούν με «άδειες ειδικού σκοπού». Τμήματα των ΑΕΙ, η Εκκλησία, οι δήμοι, ιδρύματα, εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, θα μπορούσαν να έχουν τη δική τους εκπομπή, όχι όμως στα FM. Γι’ αυτούς επιφυλάσσεται, σύμφωνα με τις προτάσεις, η περιοχή των μεσαίων κυμάτων. Μια θέση στα μεσαία προτείνεται και για τους σταθμούς των πολιτικών κομμάτων.