Eutelsat - Astra - Hotbird + Οτεtv
Παρ 13 Δεκ 2024, 18:13

Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Eutelsat - Astra - Hotbird + Οτεtv  (Αναγνώστηκε 1244 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος centaurus

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
Καλησπερα στην παρεα...
Εχω αυτην την στιγμη εγκατεστημενο ενα κατοπτρο 1.25 και στοχευμενο με 2 lnb στον Αστρα και στον Hotbird. Προκειτε να βαλω το Οτετιβι και επειδη βλεπει στον Eutelsat προβληματιζομαι λιγο... Μου εχουν πει πως μπορω με 3 lnb να πιανω και τα τρια αλλα δεν ξερω με την ποιοτητα τι γινεται..και επιπλεον αλλο καλωδιο δυσκολα μπορει να κατεβει στην τηλεοραση κατω οποτε θα πρεπει να παρω ενα 3 σε 1 μεικτακι πως το λενε για να κατεβουν ολα μαζι και παλι με ενα καλωδιο?
Με ενδιαφερουν περισοτερο τα γερμανικα καναλια των Astra-Hotbird.
Ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος Serafeim Karakostas

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2006
  • Τόπος: Άρτα
Με 125 cm δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κανονικά lnb (όχι slim). Το εξάρτημα που χρειάζεσαι είναι διακόπτης DiSEqC 4/1.
Φιλικά, Άκης

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Πεύκη, Αττική
Εγώ έχω πιάτο Gibertini 1 m και το έχω κεντραρισμένο στον Eurobird9 9 μοίρες και παράκεντρα πιάνω Hotbird 13 μοίρες, Astra1 19,2 μοίρες και Eutelsat3 3,1 μοίρες.
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

• Νέο Μέλος
  • *
σ' ευχαριστω!  :D
αυτο με το εαν χρειαζομαι σλιμ lnb ή όχι, για αυτους τους 3 δορυφορους, ισχύει για κατοπτρα κάτω του 1.00 μετρου?
ειδα καποια disect 4x1 , σε καποια εγραφε απωλεια 3db, ειναι αποδεκτη αυτη η απωλεια ή υπάρχουν και καλύτερα που να μην ξεφευγουν σε τιμη?

• Νέο Μέλος
  • *
Παράθεση από: "arva"
Εγώ έχω πιάτο Gibertini 1 m και το έχω κεντραρισμένο στον Eurobird9 9 μοίρες και παράκεντρα πιάνω Hotbird 13 μοίρες, Astra1 19,2 μοίρες και Eutelsat3 3,1 μοίρες.

αυτη η ρυθμιση ειναι και η ιδανική? δλδ κεντραρισμα στον εφτελσατ ΟΤΕtv παρακεντρα τους Hotbird/astra?

και κατι ακομα, χρειαζεται ειδικη βαση για τα 3 lnb?

• SatLeo Legend
Παράθεση από: "centaurus"
σ' ευχαριστω!  :D
αυτο με το εαν χρειαζομαι σλιμ lnb ή όχι, για αυτους τους 3 δορυφορους, ισχύει για κατοπτρα κάτω του 1.00 μετρου?
ειδα καποια disect 4x1 , σε καποια εγραφε απωλεια 3db, ειναι αποδεκτη αυτη η απωλεια ή υπάρχουν και καλύτερα που να μην ξεφευγουν σε τιμη?
Δε θα αποφύγεις slim lnb για τις 9 ή 13°E. Για το DiSEqC φρόντισε να έχει κάλυμμα για προστασία από τον καιρό, να είναι επώνυμο και να τιμάται γύρω στα 10€ (μην πάρεις το φθηνότερο που θα βρεις δηλαδή).
Φιλικά, Άκης

• Νέο Μέλος
  • *
μισο λεπτο γιατι μπερδευτηκα...με ταψι 120 περιπου χρειαζομαι slim lnb ή όχι για τους 3 δορυφορους?
 αν ναι τελικα, εαν στοχευσω μονο σε αστρα και εφτελσατ τα γλιτωνω τα slim?

Αποσυνδεδεμένος manik

• Αρχάριο μέλος
Ένα slim LNB θα χρειαστείς να βάλεις γιατί η απόσταση των LNB μεταξύ 13Ε και 9Ε είναι πολύ μικρή και δεν χωράνε δύο κανονικά.
Επίσης το 4x1 DiseqC που προαναφέρθηκε.
1.40 fixed πιάτο -- 1 Quad + 1 twin LNB (19,2Ε, 13Ε) -- 2x 4/1 DiSEqC\'s
TT S3200 - Crypto ReDi PC 50A (realtek)
DM-500S - DM-500HD

• Νέο Μέλος
  • *
μαλιστα...ευχαριστω για τις πληροφοριες!
οποτε χρειαζομαι ενα μόνο slim lnb εαν παω και για τους 3 δορυφορους ή παραμενω με δυο κλασικα lnb εαν διαλεξω να μεινω σε astra + eutelsat  μονο...ελπίζω να τα λέω σωστά! 8-)

να ρωτήσω, ποιος ειναι ο πιο ευκολος τροπος για να συγκρίνω τα ελευθερα γερμανικα καναλια που υπάρχουν στον astra και στον hotbird?

• SatLeo Legend
Παράθεση από: "centaurus"
μισο λεπτο γιατι μπερδευτηκα...με ταψι 120 περιπου χρειαζομαι slim lnb ή όχι για τους 3 δορυφορους?
 αν ναι τελικα, εαν στοχευσω μονο σε αστρα και εφτελσατ τα γλιτωνω τα slim?
Φίλε μου, γιατί μπερδεύτηκες; Slim lnb χρειάζεται σε κάτοπτρα μικρότερα του 1 μέτρου (αυτό ρώτησες στο προηγούμενο μήνυμα). Εσύ έχεις 125 cm και δε χρειάζεσαι slim lnb, όπως σου απάντησα στο πρώτο σου μήνυμα.
Φιλικά, Άκης

• Νέο Μέλος
  • *
οκ, τοτε, εχω δει τριπλες βασεις για lnb που ειναι σε ευθεια και καποιες που κανουν μια κουρμπα...ποια ειναι η καταλληλη?

Αποσυνδεδεμένος lef

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
  • Τόπος: Ιωάννινα
εγώ έχω τη παρακάτω universal, με 3 "χοντρά" lnb για 3, 13 και 19.2 και στο μήκος της οι αποστάσεις ανάμεσα στα lnb φτάνουν ίσα-ίσα

αν βάλεις 4 lnb, τα παιδιά παραπάνω σου λένε πως τα "μεσαία" για τις 9 και τις 13 μοίρες θα πρέπει να είναι slim γιατί θα πρέπει να είναι κολλητά δίπλα δίπλα, τα 2 εξωτερικά για 3 και 19.2 μπορούν να είναι και κλασσικα "χοντρά"

όλα τα παραπάνω για κάτοπτρα μικρότερα του ενός μέτρου, εσύ αφού έχεις >1μ δε θα χρειαστείς λεπτά

η στερέωση όλων τον lnb σε αυτή τη βάση γίνεται από το "βασικό" lnb που θα έχεις φορεμένο και στο δαχτυλίδι του πιάτου

υπάρχουν και άλλες βάσεις που στηρίζονται πάνω στο βραχιονα του πιάτου, αρκεί να σου ταιριάζει

να γνωρίζεις από πρίν πως η στόχευση πολλαπλών δορυφόρων είναι λίγο πιο μπελαλίδικη δουλειά από την στόχευση ενός δορυφόρου, αλλά αξίζει τον κόπο και την "εκπαίδευση"  8-)

• Νέο Μέλος
  • *
:D  ωραια! νομιζω πως εβγαλα ακρη! σας ευχαριστω! :hail

• Νέο Μέλος
  • *
Να ρωτησω επίσης επειδη απο ότι ειδα ο αποκωδικοποιητης του OTETV,δεν έχει έξοδο δορ. σήματος για να τον συνδέσω στην τηλεόραση που εχει ενσωματομένο δορυφορικό δέκτη, φαντάζομαι θα χρειαστώ καποιο σπλιτ? και άλλη απώλεια δλδ... πφφφ
 μήπως θα καψουμε τιποτα ετσι που το σκεπτομαι? :?

Απλά πρόκειτε να μπει το ίδιο πακέτοκ στους γονείς μου και επειδή εχουν συνηθίσει τον χειρισμό των δορυφορικών μεσω της τηλεόρασης, θα ήθελα να αφήσω στον καινούριο αποκ/ποιητη μόνο τα κανάλια του οτεtv όταν θα θέλουν να τα δουν και μονο τοτε να το γυρνάνε...

• Νέο Μέλος
  • *
Για να διευκρινησω κατι...μιας και ανεβηκα πανω στην σκεπη να μετρησω το ταψι γιατι με επιασαν αμφιβολιες για το 125 που σας ειπα, ειναι ελαφρως οβαλ τελικα, φαρδος 105 Χ υψος 115 οπως το μετρησα...αλλαζει κατι αυτη η μικρη διαφορα τελικα? Και γενικα, επειδη αυτο το εχω μια δεκαετια και δεν ξερω το κατα ποσο 'γερναει' θα κερδιζα κατι εαν ειχα ενα μεγαλυτερο πχ 140 Χ 140? Ή τζαμπα κοπος?

• SatLeo Legend
Δεν είναι μικρή η διαφορά των 20 cm. Κέντρο καλό είναι να βάλεις 9 ή 13[font=Verdana:y29tl0xr]°[/font:y29tl0xr]E.
Φιλικά, Άκης

Αποσυνδεδεμένος ligopoulo

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2014
Re: Eutelsat - Astra - Hotbird + Οτεtv
« Απάντηση #16: Παρ 25 Ιουλ 2014, 12:23 »
[ :lmao Καλημερα σε ολους .Ειμαι καινουριος στο φορουμ και εδω και χρονια ασχολουμε με δορυφορικες ληψεις.Προσφατα με τις αλλαγες στις 3,1 μοιρες ειδα πτωση στα db στις συχνοτητες της digea και της νεριτ.Εχω ενα penta 85 και στοχευσα κυριο τον 3,1 και παρακεντρα τον Astra 1kr.Στον Εutelsat 3b ειμαι οριακα ειδικα εαν βαλω σε σειρα το diseqc και το μικτη sat-terrestial
το σημα μηδενιζεται στις 3,1 .Με μετρησεις σε καναλια στον αστρα ειδα πχ. το dmax 12480 με ποιοτητα 81% και ποσοτητα 92% και στα ελληνικα  στις 3,1 12519 επαιζε η ποιοτητα απο 12 εως
38 και λιγο καλυτερα στην συχνοτητα 12537.Υπαρχει εκτος απο τον ενισχυτη που βαζω στο lnb στις 3,1 κατι αλλο να κανω ή θα αλλαξει κατι στον eutelsat 3b συντομα?
  Επισης σκοπευω να βαλω ενα πιατο mabo 120cm με τις ιδιες στοχευσεις κεντρο 3,1 παρακεντρα 19,2 και αυτο λογω μονο της χαμηλης ισχυος στις 3,1 ,μπορει καποιος να μου πει εμπειρικα
ποση ειναι η αποσταση μεταξυ των lnb γιατι στο penta 85cm χρειαστηκα δυο λαμες γιατι μεταξυ των δυο lnb ειχα αποσταστη απο κεντρο σε κεντρο 24-25 cm και το lnb οριακα βιδωσε μια βιδα απο την πλαστικη θηκη?Στο πιατο με 1,2μ λογικα ειναι μεγαλυτερη ετσι?Συγνωμη αν σας ζαλισα αλλα πρωτη φορα βαζω mabo 1,2m και το βλεπω αρκετα στρογγυλο.

• SatLeo Legend
« Απάντηση #17: Παρ 25 Ιουλ 2014, 21:13 »
Είναι σωστά κεντραρισμένο το 85άρι κάτοπτρο στις 3°E; Κανονικά δε θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα. Με τον ενισχυτή είναι σίγουρο ότι κερδίζεις κάτι;
Φιλικά, Άκης

Αποσυνδεδεμένος ligopoulo

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2014
« Απάντηση #18: Σαβ 26 Ιουλ 2014, 23:12 »
Ευχαριστώ για την απάντηση ναι είναι κεντραρισμενο το πιάτο αλλά παρατήρησα οτι σε απόσταση 5 μετρων έχει καμινάδα της ψησταριας .Δεν πρόκειται να την γκρεμισω γιατί το ψήσιμο είναι φετίχ απλα παραξενευομαι γιατί ειδη εστιασα αλλά 3 πέντα 85 και δεν έχω θέμα ,πάντως ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση ,αν μπορούσες να με διαφωτισεις εμπειρικά σε 1,2μετρα πιάτο ποια είναι η απόσταση μεταξύ των Lnb για κεντρο 3,1 μοίρες και παρακεντραAstra?

* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ [ΠΖ 04]  Μέλος: christos1414 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 13/12/2024 (14:23)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: nickpasxos Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 13/12/2024 (14:01)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: johnpapad24 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 13/12/2024 (13:41)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 13/12/2024 (13:38)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: johnpapad24 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 13/12/2024 (13:36)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ [ΠΖ 04]  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 13/12/2024 (13:32)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mariosblackman Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 13/12/2024 (13:01)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ [ΠΖ 04]  Μέλος: christos1414 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 13/12/2024 (13:01)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: Απόστολος Παπαγεωργίου Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 13/12/2024 (12:54)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 13/12/2024 (12:41)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: a66fm Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 13/12/2024 (12:36)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: Ilias_ Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 13/12/2024 (12:36)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 13/12/2024 (12:34)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: a66fm Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 13/12/2024 (12:33)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 13/12/2024 (12:31)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: Ilias_ Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 13/12/2024 (12:13)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: johnpapad24 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 13/12/2024 (11:08)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 13/12/2024 (10:10)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 13/12/2024 (09:54)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: a66fm Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 13/12/2024 (09:49)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 13/12/2024 (04:29)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 13/12/2024 (02:46)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: xristakos22 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 13/12/2024 (00:57)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: a66fm Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 13/12/2024 (00:56)
* Απ: ASTRA 1P και ASTRA 1Q στις 19.2° East  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Λήψη Astra (19.2° Εast) 13/12/2024 (00:10)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: paksat Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 12/12/2024 (23:11)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: a66fm Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 12/12/2024 (22:59)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 12/12/2024 (22:42)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 12/12/2024 (22:09)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: TRONIX Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 12/12/2024 (21:34)