[
Καλημερα σε ολους .Ειμαι καινουριος στο φορουμ και εδω και χρονια ασχολουμε με δορυφορικες ληψεις.Προσφατα με τις αλλαγες στις 3,1 μοιρες ειδα πτωση στα db στις συχνοτητες της digea και της νεριτ.Εχω ενα penta 85 και στοχευσα κυριο τον 3,1 και παρακεντρα τον Astra 1kr.Στον Εutelsat 3b ειμαι οριακα ειδικα εαν βαλω σε σειρα το diseqc και το μικτη sat-terrestial
το σημα μηδενιζεται στις 3,1 .Με μετρησεις σε καναλια στον αστρα ειδα πχ. το dmax 12480 με ποιοτητα 81% και ποσοτητα 92% και στα ελληνικα στις 3,1 12519 επαιζε η ποιοτητα απο 12 εως
38 και λιγο καλυτερα στην συχνοτητα 12537.Υπαρχει εκτος απο τον ενισχυτη που βαζω στο lnb στις 3,1 κατι αλλο να κανω ή θα αλλαξει κατι στον eutelsat 3b συντομα?
Επισης σκοπευω να βαλω ενα πιατο mabo 120cm με τις ιδιες στοχευσεις κεντρο 3,1 παρακεντρα 19,2 και αυτο λογω μονο της χαμηλης ισχυος στις 3,1 ,μπορει καποιος να μου πει εμπειρικα
ποση ειναι η αποσταση μεταξυ των lnb γιατι στο penta 85cm χρειαστηκα δυο λαμες γιατι μεταξυ των δυο lnb ειχα αποσταστη απο κεντρο σε κεντρο 24-25 cm και το lnb οριακα βιδωσε μια βιδα απο την πλαστικη θηκη?Στο πιατο με 1,2μ λογικα ειναι μεγαλυτερη ετσι?Συγνωμη αν σας ζαλισα αλλα πρωτη φορα βαζω mabo 1,2m και το βλεπω αρκετα στρογγυλο.