Γεια σας παιδιά, Καλή Χρονιά.
@vasilisp Βασίλη, Χρόνια Πολλά για την γιορτή σου, έστω και λίγο καθυστερημένα.
Έκλεισα το link, αλλά δεν μπορώ να κλείσω τον πομπό, γιατί το container στην Πάρνηθα, αλλά και το Πίλαρ της ΔΕΗ (για να διακόψω το ρεύμα), είναι θαμμένα στο χιόνι και αδύνατη η πρόσβαση.
@Thanassis Θανάση, ευχαριστώ πολύ για την μέτρηση. Όπως βλέπεις, έχω αυξημένη την ισχύ του πομπού, γιατί δεν με ενδιαφέρει το υψηλό MER (που με την αύξηση στο ανώτατο όριο της ισχύος του ενισχυτού, φυσιολογικά χαμήλωσε), αφού παίζω με QPSK. Με ενδιαφέρει να τρυπάει το σήμα, ώστε να καλύπτω περιοχές της Ευβοίας που δεν έχουν οπτική επαφή, εκμεταλλευόμενος τις ανακλάσεις.
H Digea χρησιμοποιεί 4 Panels και εγώ 3 Panels με κατεύθυνση προς Βορρά. Ο πομπός της Digea θα πρέπει να παίζει χαμηλά κοντά στα 100 W r.m.s. και εγώ με περισσότερα από 400 W r.m.s. Οπωσδήποτε πρέπει η Digea να αυξήσει αρκετά την ισχύ, γιατί το 53, όπως φαίνεται στην μέτρηση, δεν έχει καθαρή συχνότητα και το σήμα της μόλις που υπερβαίνει τον θόρυβο.
Περιττό επίσης να γράψω πως με την Digea στο 53 υπάρχουν πολλά προβλήματα εκτός Χαλκίδος, κάτι που δεν συνέβαινε με την 57 που την έπιαναν παντού και ας έπαιζε σε υψηλότερο κανάλι.