Εγώ θέλω να δω ξανά την ΕΡΤ, αλλά με το καταπληκτικό πρόσωπο που μας έδειξε μετά το κλείσμο της, όταν δεν ήταν υποχρεωμένη να λιβανίζει την εκάστοτε κυβέρνηση.
Θέλω να δω μια ΕΡΤ με ανθρώπους που να δουλεύουν με μεράκι και όχι υψηλόμισθους αργόσχολους που να περνάνε από το "μαγαζί" μια φορά το μήνα για να εισπράξουν.
Θέλω να δω μια ΕΡΤ με ανεξάρτητες διοικήσεις και όχι με κομματόσκυλα ...
Θέλω να δω μια ΕΡΤ που θα διατηρήσει όλα τα θετικά που πάντα είχε και θα αποβάλλει τα τεράστια αρνητικά που της φόρτωναν αυτοί που την έκλεισαν.
Οι διάφορες συνθέσεις που προτείνετε είναι σωστές με μικρές παραλλαγές μεταξύ τους, όμως το στοίχημα είναι να δούμε δημόσια ελληνικά κανάλια και όχι κυβερνητικά κανάλια - φερέφωνα του κάθε κυβερνήτη.
Εγώ έχω την πεποίθηση πως σε λίγους μήνες θα έχουμε ξανά την ΕΡΤ αντί για το σημερινό "πράγμα" που μας σερβίρουν.
Αν δικαιωθώ σε αυτή την εκτίμηση, θα περιμένω να δω αν η νέα κυβέρνηση θα θέλει την ΕΡΤ για φερέφωνο της όπως έκαναν όλοι μέχρι τώρα ή επιτέλους θα της δώσει αρκετή δυνατότητα αυτοδιαχείρησης και ανεξαρτησίας όπως έχει ήδη δεσμευτεί.
Όσοι είδαν έστω και λίγες φορές ΕΡΤ μετά το επίσημο μαύρο, καταλαβαίνουν τι εννοώ. Η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ των πρώτων μηνών μας έδειξε πράγματα που δεν τα είχαμε ποτέ δει από την τηλεόραση και κυρίως μας έδειξε πως θα πρέπει να λειτουργεί η Δημόσια τηλεόραση, η τηλεόραση δηλαδή που θα εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες - που δεν θα ανταγωνίζεται τα ιδιωτικά κανάλια ποιός θα κάνει καλλίτερο λιβανιστήρι και πλύση εγκεφάλου στους Έλληνες.