TV DX - Δυτική Ελλάδα (πώς;)
  • Σαβ 23 Νοε 2024, 10:22
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: TV DX - Δυτική Ελλάδα (πώς;)  (Αναγνώστηκε 5539 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος aggelos2002

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2013
  • Τόπος: Καινούργιο Αιτωλ/νίας
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του forum!
Λοιπόν, από τις 27 Ιουνίου που άρχισε η ψηφιακή εκπομπή στην Πελοπόννησο, αναρωτιόμουν αν είναι δυνατή η λήψη των ψηφιακών προγραμμάτων της Αρόης στην ενδοχώρα της Αιτωλοακαρνανίας. Βρίσκομαι στο Καινούργιο Τριχωνίδας, και σύμφωνα με το χάρτη κάλυψης του GreekTV βρίσκομαι δυστυχώς εκτός κάλυψης.

Δεν νομίζω να είναι δυνατή μια τέτοια λήψη, αλλά θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει τον πιο κατάλληλο συνδυασμό για απομακρυσμένες λήψεις;Να σημειωθεί πως η λήψη θα γίνει από διώροφο.

Υ.Γ.Παρακαλώ οι συντονιστές να μετακινήσουν το θέμα αν είναι σε λάθος μέρος

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Γεια σου Άγγελε! Το Καινούριο αυτή τη στιγμή από ποιο/ποια κέντρα εξυπηρετείται? Δεν λαμβάνει από Ακαρνανικά? Αναλογικά τι βγαίνει? Αν θυμάμαι καλά είχες γράψει ότι λαμβάνονται και τα Ακαρνανικά και ο Παλαιοπλάτανος, σωστά? Νομίζω ότι αν και το Παναχαϊκό είχε πιθανότητες να λαμβάνεται, η Αρόη λόγω χαμηλού υψομέτρου μάλλον δεν θα είναι εφικτή!
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

• Τακτικό Μέλος
  • **
Το Καινούριο λαμβάνει κανονικά από Ακαρνανικά, Αίνο (μερική λήψη), Παλαιοπλάτανο και ό,τι έχει απομείνει από Παναχαϊκό.Τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, πλην του m.tv, μου βγαίνουν όλα αναλογικά και ψηφιακά.Από Παναχαϊκό, τα περισσότερα λαμβάνονται πολύ καλά, απλά με λίγα χιονάκια.
Απλά θέλω να πειραματιστώ με μακρινές λήψεις.

Ευχαριστώ για την απάντηση!

• Τακτικό Μέλος
  • **
Ξέρει κανείς τον κατάλληλο εξοπλισμό για απομακρυσμένες λήψεις;

Αποσυνδεδεμένος george_65

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2011
παρε 2 χελιδονες μεγαλες με 30ε τη μια (ψαξε παλια ποστ του θαναση πως θα τις ματσαρεις παραλληλα
ή ψαξου μονος σου ή παρε ενισχ ιστου να παιρνει 2 κεραιες uhf)
κ εναν ενισχυτη ιστου με καμια 30αρια dB ενισχυση
(τα dBm της σταθμης εξοδου του, αν θελεις να τροφοδοτησεις πανω απο 4-5 μπριζες να ειναι πανω απο 110).

αν δεν εισαι ανησυχο νιατο ωστε να θελεις να παιξεις με ιδιοκατασκευες (ενισχ με μοντερνα fet κλπ κ τετραδες κεραιων)
στειλε πμ στον θαναση(ikusi).

• Τακτικό Μέλος
  • **
Ο συνδυασμός των παρακάτω κάνει;

Αλήθεια, γιατί χρειάζονται 2 κεραίες;

Αποσυνδεδεμένος panos456

• Ερευνητές Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2011
  • Τόπος: Ημεροβίγλι (Σαντορίνη)
    • FMLIST - Παγκόσμια βάση δεδομένων για FM, TV, DAB+
Οι δύο κεραίες χρειάζονται για ενίσχυση του σήματος και αύξηση της κατευθυντικότητας, απορρίπτοντας περισσότερα σήματα από τα πλάγια. Εφόσον λες ότι λαμβάνεται ο Παλαιοπλάτανος, είναι πολύ σημαντικό κλ****. Όταν ενεργοποιηθούν gap fillers εκεί, θα βλέπεις καθαρά! Και όταν θα μπουν τα gap fillers, να μου πουλήσεις τις κεραίες να τις εγκαταστήσω στο εξοχικό να πιάνω καθαρά τους ιταλούς και τους λιβυοτυνήσιους από απέναντι!  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Εξοπλισμός DX: SDRPlay RSP1A με λογισμικό HDSDR, Sangean ATS-909X, Sangean DPR-69+
Κεραία: Scanmaster D1300 Discone

Διαδικτυακός δέκτης για τον Πύργο Ηλείας μέσω του GlobalTuners (ενεργός για ορισμένες ώρες της ημέρας): Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

• Τακτικό Μέλος
  • **
Υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιηθεί στο μέλλον ο Παλαιοπλάτανος σε SFN με την Αρόη;

Παράθεση από: "panos456"
Και όταν θα μπουν τα gap fillers, να μου πουλήσεις τις κεραίες να τις εγκαταστήσω στο εξοχικό να πιάνω καθαρά τους ιταλούς και τους λιβυοτυνήσιους από απέναντι!  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

:lmao :lmao  :lmao

Αποσυνδεδεμένος panos456

• Ερευνητές Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2011
  • Τόπος: Ημεροβίγλι (Σαντορίνη)
    • FMLIST - Παγκόσμια βάση δεδομένων για FM, TV, DAB+
Όταν θα μπουν τα gap fillers (μην ξεχνάς την επόμενη χρήση των κεραιών... :lmao  ) λογικά θα είναι σε SFN με την Αρόη, στις ίδιες συχνότητες, είναι μάλιστα απαραίτητα, γιατί από Παλαιοπλάτανο βλέπουν και περιοχές της βόρειας Αχαΐας που δεν πιάνουν ούτε από Αρόη, ούτε από Παναχαϊκό, ούτε και από Ξυλόκαστρο!
Εξοπλισμός DX: SDRPlay RSP1A με λογισμικό HDSDR, Sangean ATS-909X, Sangean DPR-69+
Κεραία: Scanmaster D1300 Discone

Διαδικτυακός δέκτης για τον Πύργο Ηλείας μέσω του GlobalTuners (ενεργός για ορισμένες ώρες της ημέρας): Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

• Τακτικό Μέλος
  • **
Ελπίζω τουλάχιστον να καλύπτει τις ίδιες περιοχές με το αναλογικό. Φάση που θα' χει να πιάνεις Σπάρτη στο Αγρίνιο! 8-)
Για να δούμε, θα κάνουν τίποτα Digea και ΝΕΡΙΤ ως το καλοκαίρι;Αν είναι να ενεργοποιηθεί κάπου τότε, μάλλον δεν θα αγοράσω εξοπλισμό.Έστειλα e-mail στην Digea σχετικά με το θέμα και περιμένω την απάντηση.

Αποσυνδεδεμένος Thanassis

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2006
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://www.ikusi.gr
Είδα τα 2 link που έβαλες Άγγελε, αλλά νομίζω πως κανένα από αυτά δεν οδηγεί σε σωστή για τις δικές σου ανάγκες λύση.

1. Κεραία.
Για τις απομακρυσμένες λήψεις το πιο βασικό είναι η επιλογή της σωστής κεραίας.
Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό σε αυτή την περίπτωση είναι η απολαβή, μια που αποτελεί το μόνο ηλεκτρικό χρακτηριστικό που ΔΕΝ μπορεί να υποκατασταθεί με τίποτα άλλο.
Επειδή απολαβή δίνουν και οι ενισχυτές, θα πρέπει να τονίσουμε πως η κεραία προσφέρει καθαρή απολαβή, ενώ κάθε ενισχυτής προσφέρει μεν απολαβή μαζί όμως με τον θόρυβο που εισάγει ο ίδιος (όπως και κάθε ενεργή ηλεκτρονική συσκευή).
Επομένως, το πρώτο που θα πρέπει να επιλέξεις είναι μια κεραία με καλή απολαβή της τάξης των 17-18 dbi (ή 15-16 db).
Πολύ σημαντικό είναι επίσης να επιλέξεις μια οποιαδήποτε επώνυμη κεραία, αφού τα καλά χαρακτηριστικά της ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με τις no name που γράφουν ότι ... φαντάζονται αυτοί που τις διακινούν.
Αγοράζοντας νέα κεραία τώρα, θα είναι σοφή επιλογή να διαλέξεις μία που θα έχει χαρακτηριστικά LTE, αφού έτσι θα αποφύγεις πιθανά προβλήματα του χρόνου που θα ξεκινήσει η χρήση των συχνοτήτων της μπάντας των 800 MHz από την κινητή τηλεφωνία.

2. Ενισχυτής ιστού
Είναι επίσης πολύ σημαντικός για την απομακρυσμένη λήψη.
Το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό του είναι ο θόρυβος που εισάγει στο σήμα και αυτή η τιμή θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό μικρότερη για την εφαρμογή που θέλεις. Μια πολύ καλή θορύβου είναι τα 3 db, αλλά υπάρχουν προσιτοί ενισχυτές ιστού με τιμές μικρότερες και από 2 db.
Αντίθετα οι ενισχυτές κεντρικής - ακόμα και τα ακριβά μοντέλα - εισάγουν στο σήμα πολύ θόρυβο της τάξης των 7-8 db ή και ακόμα μεγαλύτερο, ενώ στις κινέζικες κατασκευές ο θόρυβος φτάνει σε ιδιαίτερα υψηλά νούμερα. Βέβαια στις εγκαταστάσεις κεντρικής κεραίας αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού όταν τα σήματα είναι αρκετά ισχυρά, ο θόρυβος που εισάγει ο ενισχυτής δεν δημιουργεί πρόβλημα, στις απομακρυσμένες λήψεις όμως δεν μπορούν να δώσουν καλό αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία, ο ενισχυτής που έβαλες στο link είναι ενισχυτής κεντρικής, οπότε ...
Δεύτερο σε σημασία χαρακτηριστικό είναι η τεχνολογία κατασκευής. Πέρα από το χαμηλό θόρυβο, η τεχνολογία interstage δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να χρησιμοποιήσει τους ενσωματωμένους ενισχυτές, χωρίς να κάνει ζημιά στο C/N.
Τελευταία σε σημασία χαρακτηριστικό είναι η απολαβή, αν και πολλοί λαθεμένα το κοιτούν πρώτο.
Γενικά στην ψηφιακή εποχή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία η απολαβή, έτσι μια απολαβή 25 db θεωρείται ικανοποιητική αν η λήψη δεν βρίσκεται σε μια απομονωμένη περιοχή (στον πάτο του πηγαδιού). Παρ' όλα αυτά πολλοί συνάδελφοι επιμένουν να χρησιμοποιούν ενισχυτές με απολαβή 40 db και στηρίζονται στην τεχνολογία interstage για να μην χαλάσουν το C/N.
Τέλος, στην ψηφιακή εποχή μας ενδιαφέρουν μόνο τα UHF, έτσι ενισχυτές με πολλές εισόδους στην BΙ την BIII, τα FM και την μπάντα S δεν εχουν κανένα νόημα (πχ αυτός του link).
Χρειάζεσαι λοιπόν ένα ενισχυτή με μία μόνο είσοδο UHF αν θέλεις να βάλεις μόνο μία κεραία ή δύο εισόδους UHF, αν θέλεις να βάλεις μόνιμα 2 κεραίες για να έχεις σταθερά και την 2η κατεύθυνση από άλλο allotment για τα διαφορετικά περιφερειακά.

Σαν συμπέρασμα:
Αν στην περιοχή σου είχες ίχνος αναλογικών από τα μακρινά ΚΕ, στο ψηφιακό θα έχεις εξαιρετικά αποτελέσματα με ένα καλό ενισχυτή και μια καλή κεραία. Όχι πανάκριβα, αλλά οπωσδήποτε επώνυμα.

Οι δύο κεραίες σε συμφασική ζεύξη είναι ίσως υπερβολή για την περίπτωση σου. Θα τις σκεφτείς μόνο αν είσαι σε οριακό επίπεδο και θέλεις σώνει και καλά να πιάσεις τα κανάλια που σου λείπουν. Αφορά επόμενο στάδιο όμως και μόνο αν η λήψη σου με μία κεραία είναι οριακή.
Αν έχεις όρεξη για διάβασμα, δες το σχετικό τόπικ: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Πληρέστερα φαίνεται στο άρθρο μου στο Digital TV: .
Μια συλλογή φώτο από μια 4πλή συμφασική ζεύξη που έκανα για να λύσω κάποια ιδιαίτερα προβλήματα, υπάρχουν στη Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε.

Γενικά, όποιος έχει όρεξη να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, στην τεχνική βιβλιοθήκη - Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε της ιστοσελίδας μου, έχω σηκώσει εκεί αρκετά από τα άρθρα μου που έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά του χώρου - κυρίως στο Digital TV και τα Δορυφορικά Νέα.
πχ το , έχει να κάνει με αυτά που με ρωτάς, ενώ το , δίνει μια πρώτη εικόνα για την αξία αυτών των μεγεθών στις εγκαταστάσεις.
Θανάσης Κυριακόπουλος

• Τακτικό Μέλος
  • **
Δυστυχώς ο κεντρικός ενισχυτής δεν μπορεί να αφαιρεθεί με τίποτα...Δεν γίνεται δουλειά δηλαδή άμα υπάρχει κεντρικός, ε; Έχετε υπόψην σας κάποιον συγκεκριμένο ενισχυτή ιστού και κεραία που θα μπορούσε να δώσει κάποιο σήμα;

Συγνώμη που γίνομαι κουραστικός, αλλά δεν έχω ξανασχοληθεί με το θέμα και θέλω οπωσδήποτε να πιάσω Αρόη.

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
Υπέθεσα πως είχες κεντρική εγκατάσταση.

DX λήψεις με ενισχυτή κεντρικής? Δεν είναι εύκολες.
Απλά θα πρέπει να έχεις ικανοποιητικό σήμα, οπότε δεν είναι ακριβώς DX ...

Αν το σήμα είναι χαμηλό, θα πρέπει να βάλεις έναν ενισχυτή ιστού με μικρή απολαβή και χαμηλό θόρυβο, ΠΡΙΝ από την είσοδο του ενισχυτή κεντρικής. Σε αυτή την περίπτωση ο συνολικός θόρυβος του συνόλου είναι χαμηλός - λίγο μεγαλύτερος από τον θόρυβο του ενισχυτή ιστού. Μετράει κυρίως ο θόρυβος του 1ου ενισχυτή.

Η δυσκολία σε αυτό το εγχείρημα αφορά τυχόν σήματα που έρχονται ισχυρά και μπορεί να σου "μπουκώσουν" τον ενισχυτή κεντρικής. Θα έλεγα επίσης πως χωρίς πεδιόμετρο είναι δύσκολο να καταλάβεις πως πρέπει να κάνεις τη ρύθμιση - όχι αδύνατο όμως.
Υπάρχουν φυσικά λύσεις με mini HeadEnds (προγραμματιζόμενους ενισχυτές) τα οποία θα δώσουν ξεχωριστή ενίσχυση στην κάθε συχνότητα, αλλά πάμε σε άλλο επίπεδο κόστους.

Οποτε:
Σε 1η φάση βάλε μια κεραία στις κατευθύνσεις που θελεις να κάνεις τις μακρινές λήψεις, κράτα τον ενισχυτή κεντρικής που έχεις και δες τα αποτελέσματα.
Ανάλογα με αυτά, θα δούμε τι μπορείς να βελτιώσεις.
Θανάσης Κυριακόπουλος

• Τακτικό Μέλος
  • **
Μάλιστα...
Θα αγοράσω και θα βάλω την RealSafe ANT-38380 και θα σας πω τα αποτελέσματα...

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
περιμένουμε ...  :)
Θανάσης Κυριακόπουλος

• Τακτικό Μέλος
  • **
@Thanassis
Αν πάρω την RealSafe ANT-38480 (που έχει απολαβή 19.8db) αντί για την 38380, θα έχω καλύτερα αποτελέσματα, έτσι;

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
ΔΕΝ υπάρχει κεραία για τα UHF με απολαβή 19.8 db Άγγελε.
Δεν το έχει επιτρέψει αυτό ακόμα η Φυσική επιστήμη.   :)

Μια προτροπή σου έδωσα και αυτή ήταν να επιλέξεις μια κεραία επώνυμη - μία από τις 10-15 μάρκες που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Έγραψα:
Παράθεση
Πολύ σημαντικό είναι επίσης να επιλέξεις μια οποιαδήποτε επώνυμη κεραία, αφού τα καλά χαρακτηριστικά της ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με τις no name που γράφουν ότι ... φαντάζονται αυτοί που τις διακινούν.

Εγώ προσωπικά μάρκα RealSafe δεν έχω ακούσει. Πρώτη φορά είδα το όνομα στη δική σου παραπομπή.
Από τη φωτογραφία της και μόνο, μπορώ να σου πω πως το όριο απολαβής για μια τέτοιας κατασκευής κεραία (κλειστοί κατευθυντήρες, με ένα στέλεχος), είναι τα 14 db. Αυτό το νούμερο βέβαια ισχύει για μια καλής ποιότητας επώνυμη κεραία με αυτή την εμφάνιση. Πόσο χαμηλότερα είναι η συγκεκριμένη, δεν μπορώ να ξέρω.
Η φώτο του μεγαλύτερου μοντέλου που έβαλες, παραπέμπει αντίστοιχα σε κεραία με απολαβή 16 db, αλλά μόνο αν είναι σωστά μελετημένη στην κατασκευή της πράγμα αμφίβολο για no name κεραία.

Φυσικά μπορείς να κάνεις τη δοκιμή σου - απλά την άποψη μου καταθέτω επειδή με ρώτησες.
Θανάσης Κυριακόπουλος

• Τακτικό Μέλος
  • **
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό, επώνυμο μοντέλο με μεγάλη απολαβή για να μην μπώ σε τζάμπα έξοδα;

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Πεύκη, Αττική
ALCAD, ANTTRON, ENGEL, FAGOR, FRACARRO, IKUSI, ISKRA, TELEVES.

Η σειρά είναι αλφαβητικά...

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
Θανάσης Κυριακόπουλος

Αποσυνδεδεμένος hercoulis

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2007
  • Τόπος: Βόλος
Να συμπληρώσω και εγώ κάτι για διευκρίνηση, όταν λένε ένα νούμερο απολαβής, πχ 14db η απολαβή αυτή αναφέρεται σαν το μέγιστο της απόδοσης της κεραίας σε συγκεκριμένη συχνότητα νομίζω είναι η 21 και΄όσο ανεβαίνει η συχνότητα, πέφτει η απολαβή.
Σωστό δεν είναι κ.Θανάση αυτό?

(Είχαμε κάπου ανεβάσει όλες τις επώνυμες κεραίες και με τις απολαβές τους αλλά δε μπορώ να το βρω)
vu solo2 - 1.25cm - 85E-45W

Αποσυνδεδεμένος D_Satellite

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2008
  • Τόπος: Κόρινθος
hercoulis , Σωστό αυτό που γράφεις , αλλά η μέγιστη συχνότητα με την πιο υψηλή απολαβή δεν είναι η 21, αλλά προς τα πάνω και συνήθως είναι στο πλαίσιο μεταξύ των 51-58uhf, και κάποιες άλλες μεταξύ των 60-67 uhf ανάλογα με την κεραία.

Αποσυνδεδεμένος stellio40

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2011
  • Τόπος: Σέρρες
Γιά την Engel AN6002C την οποία θέλω να την συνδέσω σε κεντρικό ενισχυτή οικοδομής τι ενισχυτή ιστού έχετε να μου προτείνετε;
(Θέλω να πιάσω τα ψηφιακά της Θεσ/νίκης)

Αποσυνδεδεμένος hercoulis

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2007
  • Τόπος: Βόλος
Παράθεση από: "D_Satellite"
hercoulis , Σωστό αυτό που γράφεις , αλλά η μέγιστη συχνότητα με την πιο υψηλή απολαβή δεν είναι η 21, αλλά προς τα πάνω και συνήθως είναι στο πλαίσιο μεταξύ των 51-58uhf, και κάποιες άλλες μεταξύ των 60-67 uhf ανάλογα με την κεραία.

Έχεις δίκαιο, λάθος το έγραψα.
vu solo2 - 1.25cm - 85E-45W

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
Παράθεση από: "D_Satellite"
 :thumbup:

Να πούμε επίσης πως τώρα που η μπάντα 61-69 (58-69 στις περισσότερες περιοχές) περνάνε στην κινητή τηλεφωνία, οι κεραίες της τηλεόρασης δίνουν κορυφή λίγο χαμηλότερα - περίπου 40-54.
Αυτό αφορά το max της απολαβής, παράλληλα όμως σημαίνει πως ανεβαίνει η απολαβή σε όλα τα κανάλια, αφού η καμπύλη μετακινείται συνολικά προς τα αριστερά (κανάλι 21).

Με άλλα λόγια αν συγκρίνουμε δύο κεραίες 16 db και οι δύο - η μία 21-69 και η άλλη 21-58, παρά το γεγονός πως η μέγιστη απολαβή είναι η ίδια, η κεραία 21-58 μας δίνει καλύτερη απολαβή στο 21, στο 35, στο 45 και γενικά σε όλα τα κανάλια.
Φυσικά αυτό συμβαίνει μόνο στις κεραίες LTE που έχουν νέο σχεδιασμό για το LTE. Όσες πωλούνται σαν LTE περιλαμβάνοντας απλά ένα παθητικό LTE φίλτρο μέσα στο κουτί του διπόλου, δεν προσφέρουν αυτό το πλεονέκτημα.
Θανάσης Κυριακόπουλος

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
Παράθεση από: "stellio40"
Γιά την Engel AN6002C την οποία θέλω να την συνδέσω σε κεντρικό ενισχυτή οικοδομής τι ενισχυτή ιστού έχετε να μου προτείνετε;
(Θέλω να πιάσω τα ψηφιακά της Θεσ/νίκης)

Να επιλέξεις οποιοδήποτε επώνυμο ενισχυτή με χαμηλό συντελεστή θορύβου (<2 db), μικρή απολαβή (<25 db) και μεγάλη στάθμη εξόδου (>110 dbuV).
Ανάλογα βέβαια με τη θέση που βρίσκεσαι και την ένταση που φτάνουν στην κεραία σου οι τοπικοί πομποί, θα πρέπει να προσέξεις την πιθανότητα ενδοδιαμόρφωσης (μπούκωμα) του ενισχυτή σου.
Δες και όσα έχω γράψει παραπάνω: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Θανάσης Κυριακόπουλος

Αποσυνδεδεμένος D_Satellite

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2008
  • Τόπος: Κόρινθος
Παράθεση από: "Thanassis"
Να πούμε επίσης πως τώρα που η μπάντα 61-69 (58-69 στις περισσότερες περιοχές) περνάνε στην κινητή τηλεφωνία, οι κεραίες της τηλεόρασης δίνουν κορυφή λίγο χαμηλότερα - περίπου 40-54.
Αυτό αφορά το max της απολαβής, παράλληλα όμως σημαίνει πως ανεβαίνει η απολαβή σε όλα τα κανάλια, αφού η καμπύλη μετακινείται συνολικά προς τα αριστερά (κανάλι 21).

κ. Θανάση , αυτό δεν το είχα σκεφτεί ! Δηλαδή μια καλή κεραία LTE, τώρα θα ενισχύει περισσότερο την 21uhf και τις υπόλοιπες χαμηλές συχνότητες , απ' οτι θα τις ενίσχυε μία ίδια κεραία παλαιού τύπου των ίδιων dB   :thumbup:

Αποσυνδεδεμένος agiana

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2010
Παράθεση από: "Thanassis"
Με άλλα λόγια αν συγκρίνουμε δύο κεραίες 16 db και οι δύο - η μία 21-69 και η άλλη 21-58, παρά το γεγονός πως η μέγιστη απολαβή είναι η ίδια, η κεραία 21-58 μας δίνει καλύτερη απολαβή στο 21, στο 35, στο 45 και γενικά σε όλα τα κανάλια.
Φυσικά αυτό συμβαίνει μόνο στις κεραίες LTE που έχουν νέο σχεδιασμό για το LTE. Όσες πωλούνται σαν LTE περιλαμβάνοντας απλά ένα παθητικό LTE φίλτρο μέσα στο κουτί του διπόλου, δεν προσφέρουν αυτό το πλεονέκτημα.

Πως μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει αυτές τις δύο κατηγορίες κεραιών?
Cpt.Kirk: "Very funny Scotty......Now Beam Down MY CLOTHES!"

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
Συνήθως οι κεραίες με παθητικό φίλτρο το αναφέρουν εστω και στα ψιλά γράμματα, ενώ αυτές που έχουν εντελώς νέα σχεδίαση το φωνάζουν.
Ένας απλός τρόπος να το συμπεράνει κάποιος, είναι η απολαβή. Όταν μία κεραία στην κανονική της έκδοση λέει πως έχει 17db και στην έκδοση LTE η ίδια κεραία λέει πως έχει απολαβή 15db, σημαίνει πως δεν έχει ειδικό σχεδιασμό - απλά στην παλιά κεραία μπήκε ένα παθητικό φίλτρο μέσα στο δίπολο.
Θανάσης Κυριακόπουλος

Αποσυνδεδεμένος agiana

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2010
Cpt.Kirk: "Very funny Scotty......Now Beam Down MY CLOTHES!"

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: RFXprt Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/11/2024 (09:49)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 23/11/2024 (09:39)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 23/11/2024 (09:30)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/11/2024 (07:27)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (21:48)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (21:47)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (21:33)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (21:14)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (20:46)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (20:11)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (18:48)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (18:40)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: winlink Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (18:28)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (18:13)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: ShortFoxyMan Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/11/2024 (18:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: VASILIAS Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/11/2024 (16:06)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στην ΚΡΗΤΗ [ΠΖ 10]  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 22/11/2024 (15:19)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ [ΠΖ 04]  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 22/11/2024 (15:17)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 22/11/2024 (14:07)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΑΤΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟ & ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 09]  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 22/11/2024 (13:57)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (13:08)
* Απ: Λήψη Yamal 402 @ 54.9° East  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 22/11/2024 (12:43)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (12:41)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/11/2024 (12:32)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/11/2024 (12:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/11/2024 (11:57)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/11/2024 (10:34)
* Απ: Λήψη Yamal 402 @ 54.9° East  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 22/11/2024 (10:02)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (10:00)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 22/11/2024 (09:46)