Λευκές περιοχές χωρίς ψηφιακό σήμα
  • Σαβ 1 Μαρ 2025, 22:54
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Λευκές περιοχές χωρίς ψηφιακό σήμα  (Αναγνώστηκε 53867 φορές)

0 μέλη και 42 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xristoss1965

• Banned
  • Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2015
  • Τόπος: Bυτίνα
 Μου ειπε καποιος οτι  μπορουμε να κανουμε αιτηση στο gov.....

εψαξα δεν βρηκα κατι.....

ξερει καποιος κατι?

ευχαριστω
Famaval 230,Famaval 180,Gibertini OP150,
Edision highspeed,Underline
pc card:,TBS 5927,TBS5520SE,Prof S2 7500
LNB:,Invacom C120 Twin

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2016
  • Τόπος: Πάτρα
Παιδιά εγώ όλο αυτό το πρόγραμμα που λένε να πας στα κεπ να κάνεις αίτηση για digea η cosmote το θεωρώ χάσιμο χρόνου,διότι δεν έχει προχωρήσει τίποτα ούτε από μεριάς cosmote αλλά και φυσικά ούτε απ την digea

Συγχώνευση: Παρ  5 Μαρ 2021, 13:55
Μόνο η ΕΡΤ έχει κάνει πραγματική δουλειά σε όλη την Ελλάδα με τους mfn αναμεταδότες στα χωριά και σε περιοχές που δεν καλύπτονται,το ίδιο θα έπρεπε ακριβώς να κάνει και η digea με τα δικά της τα κανάλια,αλλά δυστυχώς μας υποχρεωνουν όλους να πάμε στην cosmote και να βάλουμε πιάτα,αντί να λαμβάνουμε κανονικά το σήμα και στα χωριά όπως και στην αναλογική εποχή απ τα τοπικά κέντρα των δήμων με την απλή κεραία

Συγχώνευση: Παρ  5 Μαρ 2021, 13:57
Κανονικά οπου έχει βάλει mfn πομπους η ΕΡΤ έπρεπε και η digea να ακολουθήσει και να βάλει να την υποχρέωνε η πολιτεία

• Banned
  • Αρχάριο μέλος
 μονο στα ΚΕΠ δηλαδη?

ή ουτε εκει γινεται νεα αιτηση?....

Αποσυνδεδεμένος hercoulis

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2007
  • Τόπος: Βόλος
Χωρίς να το παρακολουθώ πλέον, νομίζω ότι σταμάτησε το πρόγραμμα...
Η ντίτζεα δε θα γνωρίζει?
vu solo2 - 1.25cm - 85E-45W

Αποσυνδεδεμένος paksat

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: Σάμος
Σύμφωνα με τις Τυπολογίες, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέθεσε πάλι στην εταιρεία CANDI την επικαιροποίηση του πληροφοριακού συστήματος για τις Λευκές Περιοχές:

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

H προηγούμενη επικαιροποίηση του πληροφοριακού συστήματος είχε ανατεθεί στην CANDI στις 4/8/2020:

Θα δημοσιοποιηθούν κάποια στιγμή στοιχεία για την εξέλιξη του προγράμματος κάλυψης των Λευκών Περιοχών ή θα παραμένει "μυστικό" πρόγραμμα του υπουργείου;
Κάτοπτρα: Gibertini OP 150 S (1) – Wave Frontier T-90 (1)
LNB: Inverto 0,2 dB (9)
Πολυδιακόπτες: SPAUN SMS 17089 NF (2) – SPAUN SUR 211 F (8)
Δέκτες: Technomate 6902HD-T2 Super (3) – Edision Progressiv HD Compact (3) - COSMOTE TV Kaon OTT (1)
9E–13E–16E–19,2E-23,5E-26E-28,2E-39E-42E

Αποσυνδεδεμένος paksat

• SatLeo Legend
Πρόσβαση των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης (λευκές περιοχές) στο πρόγραμμα ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών

Αιτηθείτε την επιχορήγηση για πρόσβαση σε προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, εάν είστε μόνιμος κάτοικος Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ).

Μπορείτε να αιτηθείτε είτε για την:

επίγεια ευρυεκπομπή
    δορυφορική ευρυεκπομπή
    σταθερή ή κινητή ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο

Για τα παραπάνω ισχύουν:

χορήγηση και εγκατάσταση του απαραίτητου ευρυζωνικού εξοπλισμού όπου απαιτείται
    8 χρόνια πρόσβασης σε προγράμματα εθνικής και τοπικής εμβέλειας
    8 χρόνια εγγύησης εξοπλισμού και της εγκατάστασης του όταν αυτός απαιτείται
    ελεύθερη επιλογή παρόχου

Η αίτηση υποβάλλεται για 15 ημερολογιακές ημέρες ανά τετράμηνο.

Ειδικά για την πρώτη φάση αιτήσεων οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από 19/05/2021- 15/06/2021.

Θα χρειαστείτε:

τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης το Taxisnet
    τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της μόνιμης κατοικίας σας
    την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email)
    τους αριθμούς του σταθερού και του κινητού σας τηλεφώνου

Σημειώστε ότι:

η επιδότηση αφορά σε νοικοκυριά και όχι σε μεμονωμένους δικαιούχους ή επιχειρήσεις και αφορά αποκλειστικά στο συγκεκριμένο ακίνητο που δηλώσατε στην αίτηση σας
    το ποσό της επιδότησης δίνεται απευθείας στον πάροχο που θα επιλέξετε μετά από εξουσιοδότηση σας
    την αίτηση υποβάλουν και όσοι από τους δικαιούχους των νοικοκυριών θέλουν να διορθώσουν λανθασμένα στοιχεία παλαιότερης αίτηση στο πλαίσιο της δράσης

Η λίστα με τις λευκές περιοχές:

Δέκτες: Technomate 6902HD-T2 Super (3) – Edision Progressiv HD Compact (3) - COSMOTE TV Kaon OTT (1)

• Banned
  • Αρχάριο μέλος
καλοι ειναι αυτοι
δεν δεχοταν την αιτηση χωρις σταθερο τηλ.
αφου δεν εχω .....εβαζα μηδενικα ..τπτ...
εβαλα κι εγω ενα που ηταν του πατερα μου
για να δουμε ποιός θα τους απαντησει :lol:
περιεργος ειμαι αν θα ερθουν ...
ευχαριστω για το ποστ υπενθύμισης !!! :hail

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
Καλά ρε παιδιά αυτό 3 χρόνια το λένε και το ξελενε απ την Κυβέρνηση του Τσιπρα όταν πρωτοβγήκε αυτό το πρόγραμμα και δεν έχει προχωρήσει τίποτα

Αποσυνδεδεμένος johnpapad24

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2020
μια ερωτηση επειδη εριξα μια προχειρη ματια στο νομο αργολιδας βλεπω πχ ως λευκες περιοχες την καντια και το βιβαρι οπου εκει ειναι θαλασσα ειναι πραγματι ολες λευκες περιοχες (καθολου ληψη απο κανενα κεντρο) ή απλα ειναι και περιοχες υπαρχει μια δυσκολια και θελουν εναν ενισχυτη και μια καλυτερη κεραια αλλα η ληψη ειναι εφικτη;;;

για να δωσω ενα παραδειγμα εμενα τα δολιανα δεν με καλυπτουν καθολου αλλα τα λαμβανω και χωρις ενιχυτη η χειροτερη συχνοτητα απο δολιανα σε μενα ειναι η 26 που ερχεται με πολλα προβληματα και πολυ οριακα (θελει ενυσχυτη οπωσδηποτε)...
130x100cm σιδερενιο no name αργολιδα...

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: Κέρκυρα
να ρωτησω και εγω (καπου εχασα το θεμα) ... αυτα τα 150 ευρω για 8 χρονια τα πληρωνουμε εμεις? ή σε περιπτωσεις τα καλυπτει ο δημος? ο λογος που ρωταω και εδω ειναι μηπως παιζει καμια κρυφη κομπινα με το δημο οταν ρωτησω ... ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος vasilisp

• Αναλυτής Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2013
  • Τόπος: Xαλκίδα
Ούτε ο Δήμος, τα πληρώνει το πρόγραμμα επιδότησης του Υπουργείου, οι Δήμοι κάνουν τους ελέγχους και τις επιβεβαιώσεις και τα χρηματα πάνε απευθείας στο ταμείο του παρόχου που έχεις επιλέξει. Οσο για τις λευκές περιοχές ίσως είναι και μέσα περιοχές που ψιλοπιάνουν, αλλά σε γενικές γραμμές όχι, οπότε καλύτερα να είναι πιο πολλές παρά λιγότερες. Για το σταθερό που ζητανε σκέφτομαι ότι είναι για να συνδεθει μέσω της γραμμής του τηλεφώνου, "ευρυζωνική σύνδεση" κλπ, δεν είναι λογικό να υπάρχει και γραμμή τηλεφώνου? Θέλω να πω ίσως δεν ειναι μονο για λόγους επικοινωνίας με τον πάροχο, αλλά και ουσιαστικούς για τη σύνδεση. Πάντως δεν επιμένω στο θέμα αυτό γιατί δεν τα γνωρίζω καλά. Είναι αλήθεια ότι το ζητημα της επιδότησης για τις λευκές περιοχές χρονίζει και πρέπει κάποτε να προχωρήσει.

• Banned
  • Αρχάριο μέλος
πλακα εχουν!!!!
μου εστειλαν μήνυμα οτι δεν κανουν δεκτη την αιτηση γιατι υπαρχει παλιά οριστικοποιημένη απο 14-8-2019......
μια απο τα ιδια δηλαδη....εγω δεν περιμενω ΤΙΠΟΤΑ

στην παλια αιτηση που ειχα κανει στο ΚΕΠ παλι δεν ειχα σταθερο!!!!!αρα δεν ειχα δωσει τηλεφωνο.....

θεος κι η ψυχη τους!!!!αχρηστοι ηταν !!!!!!αχρηστοι συνεχιζουν!!!!

• SatLeo Legend
Χρήστο έχω παρατηρήσει πως μετά την μετάβαση τα δολιανα έχουν  στα ιδιωτικά πιο ισχυρό σήμα δοκίμασε μπας και τα βγάλεις...

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: Κέρκυρα
vasilisp ευχαριστω ... μαλιστα δηλαδη αν δεν εχουμε ολα τα απαιτουμενα μπορει να γινει και αποριψη ... ασε δεν το ψαχνω αλλο ... ουτως η αλλος δεν σκαω για tv, στο net γενικα βρισκουμε και πιο πολλες πληροφοριες και πιο καινουριες ταινιες

• Banned
  • Αρχάριο μέλος
μου εδωσαν ενα τηλεφωνο απο το ΚΕΠ
2152157840
Ειναι του υπουργιου.....για τις λευκες περιοχες
καλο ειναι να παρει οποιος μπορει να τους κανουμε γνωστο το θεμα του καθενος(αυτο μου ειπαν κι στα ΚΕΠ)
Εμενα μου ειπαν οτι μετα τις 15 του μηνα θα τις μαζεψουν ολες(παλιες-νεεες)κι θα τις δωσουν στους παροχους

οποτε μια ακομα φορα στην αναμονη 2-3 χρονων    :assault :hammer

Συγχώνευση: Τετ  2 Ιουν 2021, 12:45
Χρήστο έχω παρατηρήσει πως μετά την μετάβαση τα δολιανα έχουν  στα ιδιωτικά πιο ισχυρό σήμα δοκίμασε μπας και τα βγάλεις...
απιθανο!!να βγει(ειμαι στα 1000 υψομετρο κι εχω το μαιναλο στα 1600 μπροστα μου)μονο απο καλαβρυτα βγαζουν καποιοι τυχεροι (3 σπιτια πιό πανω απο μενα)

μονο ντιζια hd σε 3Ε θα μας σωσει εμας!!!!αναμενουμε

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
Χρήστο γιατί εκεί δεν έβαλαν αναμεταδότες τοπικούς για το χωριό σας εκει? Έτσι έχουν κάνει εδώ με μετατροπή παλιών μηχανημάτων και ησύχασαν ολοι
GATE 7
Rock Thunder καθε Δευτερα στις 20:00 στο Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
...

Συγχώνευση: Τετ  2 Ιουν 2021, 14:23
Μολις πήρα στο τηλέφωνο το παραπάνω που αναφέρατε και μου είπανε μόνο η COSMOTE θα βάλει ατομικά στον καθένα,και τους ρωτάω η digea?και μου λένε όχι η digea γιατί ζητάει να μαζευτούν 400 αιτήσεις για να βάλει τους αναμεταδότες

• SatLeo Legend
μου εδωσαν ενα τηλεφωνο απο το ΚΕΠ
2152157840
Ειναι του υπουργιου.....για τις λευκες περιοχες
καλο ειναι να παρει οποιος μπορει να τους κανουμε γνωστο το θεμα του καθενος(αυτο μου ειπαν κι στα ΚΕΠ)
Εμενα μου ειπαν οτι μετα τις 15 του μηνα θα τις μαζεψουν ολες(παλιες-νεεες)κι θα τις δωσουν στους παροχους

οποτε μια ακομα φορα στην αναμονη 2-3 χρονων    :assault :hammer

Συγχώνευση: Τετ  2 Ιουν 2021, 12:45
απιθανο!!να βγει(ειμαι στα 1000 υψομετρο κι εχω το μαιναλο στα 1600 μπροστα μου)μονο απο καλαβρυτα βγαζουν καποιοι τυχεροι (3 σπιτια πιό πανω απο μενα)

μονο ντιζια hd σε 3Ε θα μας σωσει εμας!!!!αναμενουμε

χρηστο εγω θα σου ελεγα να παρεις μια καλη κεραια και εναν πολυ ισχυρο ενυσχυτη και να δοκιμασεις αν βγαζεις απο καπου υπαρχει ακομα και η πιθανοτητα το βουνο να λειτουργει ως ανακλαστηρας απο καποιο αλλο κεντρο...

• Banned
  • Αρχάριο μέλος
Χρήστο γιατί εκεί δεν έβαλαν αναμεταδότες τοπικούς για το χωριό σας εκει? Έτσι έχουν κάνει εδώ με μετατροπή παλιών μηχανημάτων και ησύχασαν ολοι
καποιοι βλεπουν κι ετσι απο αηλιά....... αλλα πολλοι λιγοι...κι οχι  τα hd...κι αυτο το παλεψαν τα μαγαζια τοτε που η παναθα ηταν στην ΕΡΤ...τα γυρω χωρια μονο με πιατο απο 3Ε
το θεμα ειναι οτι δεν ασχολείται κανενας,οποτε μονη λυση αυτο με τις λευκες κι καλυτερα 3Ε τα  HD

Αποσυνδεδεμένος paksat

• SatLeo Legend
Κωδικός: Σώστε το ψηφιακό σήμα της TV!

Τον νόμο της καθολικής τηλεοπτικής κάλυψης των προβληματικών περιοχών της χώρας με ψηφιακό σήμα, νόμο που κατήγγειλε η ΝΔ ως αντιπολίτευση, χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, ενώ επεκτείνει τη διάρκειά του και εντάσσει, επιπλέον, σε αυτόν την υποχρέωση των Δήμων να συντηρούν με δικό τους κόστος τα κέντρα αναμεταδοτών που θα εγκαταστήσει η Digea στις λεγόμενες «λευκές περιοχές» που θα ζητήσουν ένταξη στην επιδότηση. Ο νόμος της καθολικής κάλυψης του Νίκου Παππά, το 2017, αφορούσε σχεδόν 500.000 πολίτες σε όλη τη χώρα που δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα κανάλια ελεύθερης λήψης, κυρίως τα ιδιωτικά, εξαιτίας του μικρού αριθμού ψηφιακών πομπών που εγκαταστάθηκαν για την ψηφιακή τηλεόραση.

Με την απόφαση 14177/2021, που υπογράφουν τέσσερις υπουργοί και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 19 Μαΐου, παρατείνεται το διάστημα επιδότησης των κατοίκων σε περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης  μέχρι το 2028,  ενώ εντάσσονται στο καθεστώς επιδότησης κάτοικοι από συνολικά 936 περιοχές-οικισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Σημαντική αλλαγή στον «νόμο Παππά» περί καθολικής κάλυψης είναι ότι στο πρόγραμμα επιδότησης μπορεί να ενταχθούν όλες οι εταιρείες παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών, οι πολίτες δηλαδή μπορούν να επιλέξουν εκτός από την Cosmote ή την Digea και όποια άλλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών θέλουν. Η κάλυψη με επιδότηση επεκτείνεται στα οκτώ έτη, ενώ στο προηγούμενο καθεστώς η επιδότηση ήταν διάρκειας τριών ετών.

Με τη νέα ρύθμιση αντιμετωπίζεται το πρόβλημα εγκατάστασης νέων αναμεταδοτών σε «λευκές περιοχές» από την Digea ή την ΕΡΤ. Η Digea είχε θέσει ως προαπαιτούμενο για την κάλυψη προβληματικής περιοχής την υποβολή αίτησης από 140 νοικοκυριά και πάνω. Με τη νέα ρύθμιση δίνεται η επιδότηση στην Digea, αλλά υπάρχουν δύο βασικά κριτήρια. Πρώτον, να καλύπτει το κόστος της εγκατάστασης αναμεταδότη σε προβληματική περιοχή ο αριθμός των αιτήσεων από τα νοικοκυριά και, δεύτερον, ο δήμος να αναλάβει τη συμφωνία με την Digea αλλά και τη δαπάνη συντήρησης του αναμεταδότη που θα εγκατασταθεί στην περιοχή!

Το συνολικό κόστος χρηματοδότησης για την επιδότηση των νοικοκυριών στις 936 προβληματικές περιοχές της χώρας θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η καθολική κάλυψη της χώρας με ψηφιακό σήμα εντάχθηκε στις επιχορηγήσεις του ΕΔΥΤΕ με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης.

To  ΦΕΚ B 2066/2021

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
Ναι αλλά η digea για να βάλει αναμεταδότη θέλει από 400 αιτήσεις και πάνω για να βάλει στα τοπικά κέντρα,που θα βρεθούν 400 αιτήσεις μιας και όλες οι λευκές περιοχές είναι χωριά

Αποσυνδεδεμένος achilleas1978

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2006
  • Τόπος: ?
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ: ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Ο Δήμος Αμφιλοχίας ενημερώνει ότι σύμφωνα με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ 14177/14-5-2021), οι μόνιμοι κάτοικοι περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης δικαιούνται να προμηθευτούν δωρεάν τηλεοπτικό εξοπλισμό ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο πρόγραμμα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης.

Η πρόσβαση πραγματοποιείται μέσω της δορυφορικής πλατφόρμας της Cosmote TV ή της Digea, ενώ ο εξοπλισμός παραχωρείται δωρεάν για 8 χρόνια.

Οι ενδιαφερόμενοι μόνιμοι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ινάχου, των οικισμών Θεριακήσι, Καστριώτισσα, Παλαιόκαστρο της Δημοτικής Ενότητας Μενιδίου και των οικισμών Βαρετάδα, Κάναλος, Ξηρακιά, Πτελέα και Στάνος της Δημοτικής Ενότητας Αμφιλοχίας, μπορούν να πραγματοποιήσουν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που βρίσκεται στη διεύθυνση Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε (σύνδεση με κωδικούς TaxisNet) ή μέσω των ΚΕΠ, προσκομίζοντας απαραίτητα έναν πρόσφατο λογαριασμό ρεύματος, το τελευταίο εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης και την ταυτότητά τους, έως τις 15 Ιουνίου 2021. Επόμενο διάστημα υποβολής αιτήσεων: 1 έως 15 Οκτωβρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η παροχή αφορά αποκλειστικά οικιακές συνδέσεις μόνιμων κατοίκων των παραπάνω περιοχών, ενώ η πρόσβαση γίνεται μόνο στα ελεύθερα κανάλια εθνικής εμβέλειας και όχι στα θεματικά (συνδρομητικά) κανάλια.

Αποσυνδεδεμένος paksat

• SatLeo Legend
Οι «Λευκές Περιοχές» αποκτούν τηλεοπτική κάλυψη γρήγορα και απλά, μέσω του gov.gr
Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις / 9 Ιουνίου, 2021

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για τη δράση «Λευκές Περιοχές», σε συνέχεια της υπογραφής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 14177/14-5-2021 «Εξασφάλιση της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας», από τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο και τους Υφυπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

Με τη δράση «Λευκές περιοχές», 160.869 νοικοκυριά σε 4.079 οικισμούς που βρίσκονταν εκτός τηλεοπτικής κάλυψης αποκτούν πρόσβαση σε αυτή δωρεάν και για διάστημα οκτώ ετών, με μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2021 να υποβάλουν αίτηση ψηφιακά στη σελίδα white-areas.gov.gr, χωρίς υποχρέωση επισύναψης ή προσκόμισης δικαιολογητικών, καθώς τα απαιτούμενα στοιχεία αντλούνται μέσω διαλειτουργικότητας από τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Παράλληλα, διατηρείται η δυνατότητα εξυπηρέτησης από τα κατά τόπους ΚΕΠ, πάντα χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών. Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτούνται μόνο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και ο ενδεκαψήφιος Αριθμός Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας του δικαιούχου.

Την ευθύνη του γενικού συντονισμού της δράσης έχει η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET). Κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, τα στοιχεία της κύριας και μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερόμενου αντλούνται από τις βάσεις δεδομένων του ΔΕΔΔΗΕ και της ΑΑΔΕ μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, λειτουργεί help desk της δράσης. Η επικοινωνία γίνεται είτε μέσω e-mail στο support@tvcoverage.gr είτε από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-17.00 στο τηλέφωνο 215 2157840.

Πλέον, δίχως γραφειοκρατία και άσκοπες μετακινήσεις, οι πολίτες των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, καθώς και σε όσους τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης περιφερειακής εμβέλειας μεταδίδονται από τον πάροχο της επιλογής τους. Στο πλαίσιο της δράσης, τόσο η πρόσβαση όσο και η εγγύηση για τον εξοπλισμό παρέχονται δωρεάν για διάστημα οκτώ ετών.

Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται για όλους τους πολίτες η δυνατότητα πρόσβασης στην πολυφωνία, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία, ενώ τηρούνται οι αρχές της τεχνολογικής ουδετερότητας, καθώς η παροχή του τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω της δράσης δύναται να παρέχεται μέσω όλων των διαθέσιμων τεχνολογιών (δορυφορική, επίγεια, ευρυζωνική). Το συνολικό ύψος της δράσης αναμένεται να ανέλθει στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοθετικό πλαίσιο για τις «Λευκές Περιοχές», αναθεωρήθηκε ριζικά με τον Νόμο 4727/20 για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση και τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες, ο οποίος ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, απλοποιήθηκε σημαντικά η διαδικασία για την υπαγωγή των δικαιούχων στο πρόγραμμα. Παράλληλα, αυξήθηκαν κατά 492 (από 3587 σε 4079 συνολικά) οι οικισμοί στους κατοίκους των οποίων παρέχεται πλέον η δυνατότητα πρόσβασης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, με λήψη δημόσιας επιχορήγησης.

Περαιτέρω, αυξήθηκε η εγγύηση για τον χορηγούμενο εξοπλισμό από τα δύο σε οκτώ έτη, ενώ τέθηκαν επίσης σαφείς προθεσμίες διεκπεραίωσης των αιτήσεων των πολιτών από τους παρόχους, με δυνατότητα μετάπτωσης μιας αίτησης σε εναλλακτικό πάροχο, ώστε να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός των πολιτών σε κατάσταση αναμονής εξυπηρέτησης της αίτησής τους.

Στο Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε μπορείτε να δείτε τις «Λευκές Περιοχές» όλης της χώρας ανά δημοτική ενότητα.

Αποσυνδεδεμένος Latinsoapsfever

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Λήμνος / Αθήνα
    • http://www.telenovelas.gr
Μάλλον η λίστα με τις λευκές περιοχές βασίζεται στην έρευνα της ΕΕΤΤ από το 2015 γιατί ψάχνοντας τις περιοχές που συμπεριλαμβάνονται στη Λήμνο έχουν εντάξει (μεταξύ άλλων) το Θάνος στο οποίο λειτουργεί από το 2016 gap filler της ΕΡΤ αλλά και για το SD mux της Digea, αν και όχι στις εγκεκριμένες συχνότητες και στις δύο περιπτώσεις.

Το αστείο της υπόθεσης βέβαια είναι ότι έχουν βάλει στη λίστα ως λευκή περιοχή και την ακατοίκητη βραχονησίδα Καστριά  :crazy: O0

Αποσυνδεδεμένος paksat

• SatLeo Legend
Οι πρόσφατες συμφωνίες με τα κανάλια Star και Alpha για επιστροφή τους στη Nova,

λέτε να σηματοδοτούν την επανένταξη της Nova στο πρόγραμμα κάλυψης των "λευκών περιοχών";

Αποσυνδεδεμένος giorgosk

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2008
Να ρωτήσω κάτι....αφού επιλέξουμε cosmote σε πόσες ημέρες θα γίνει η εγκατάσταση;;;

Αποσυνδεδεμένος malagad

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2006
Κατάθεση αίτησης ηλεκτρονικά περί τα τέλη Μαΐου. Τοποθέτηση δορυφορικού εξοπλισμού Cosmote χτες. Θα έλεγα εξαιρετικά για τα ελληνικά δεδομένα. Thumbs up, έστω και μετά από τόσα χρόνια που το ζητούσαμε. 

Αποσυνδεδεμένος xaniamike

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2007
εγινε η εγκατασταση και του δικου μου πιατου απο cosmote.
Ξερει κανεις αν μπορουμε να κανουμε αναβαθμιση σε full pack με εκπτωση;

• Banned
  • Αρχάριο μέλος
 ΝΑ ρωτησω κατι

σας πηρανε τηλέφωνο απο κοσμοτε πρωτα?απο ποιόν αριθμο?

ή σας πηρε ο εγκαταστάτης?

Αποσυνδεδεμένος xaniamike

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2007
απο cosmote και επιβεβαιωσαν στοιχεια και μετα απο 10 μερες απο τον εγκαταστατη για ραντεβου...

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: bill82 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/03/2025 (22:30)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΑΤΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟ & ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 09]  Μέλος: ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 01/03/2025 (22:04)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/03/2025 (21:10)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: palis Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/03/2025 (20:53)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 01/03/2025 (20:17)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΑΤΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟ & ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 09]  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 01/03/2025 (20:13)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/03/2025 (20:12)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/03/2025 (19:51)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/03/2025 (19:40)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/03/2025 (19:36)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/03/2025 (19:32)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 01/03/2025 (18:14)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: ch10 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/03/2025 (18:13)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/03/2025 (17:59)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/03/2025 (17:32)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 01/03/2025 (17:13)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 01/03/2025 (14:36)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 01/03/2025 (14:21)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: andrewp97 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 01/03/2025 (13:37)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 01/03/2025 (13:15)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 01/03/2025 (12:22)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 01/03/2025 (11:04)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 01/03/2025 (11:02)
* Απ: Επίγεια Ψηφιακή Πλατφόρμα ΡΙΚ  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Το τηλεοπτικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 01/03/2025 (08:57)
* Απ: Eutelsat 8 West B @ 8W  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Λήψη Αραβικών Δορυφόρων (26° Εast, 30.5° East, 7° West) 01/03/2025 (08:57)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/03/2025 (04:30)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΗΠΕΙΡΟ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ & ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ΠΖ 05]  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 01/03/2025 (02:41)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 28/02/2025 (22:38)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: Limsat Φόρουμ: NOVA 28/02/2025 (22:11)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: NOVA 28/02/2025 (21:48)