Δεν γνωρίζω τα έξοδα λειτουργίας των σταθμών και τα έσοδα που μπορεί να έχουν, για να μπορέσω να κάνω σύγκριση πχ με τα 60 επεισόδια της εκπομπής "Κάθε τόπος μια ιστορία" της ΝΕΡΙΤ που γνωρίζω ότι κόστισαν 320.000€ και που η τηλεθέασή της είναι τόσο ανύπαρκτη που δεν μπορεί να φέρει έσοδα από διαφημίσεις. Οι 20τόσοι σταθμοί σαν αριθμός φαίνονται πολλοί, είναι όμως; Αν λειτουργούν με 10.000€ τον μήνα θα προτιμήσω να έχουμε 20 ραδιοφωνικούς σταθμούς που κοστίζουν 200.000€ παρά 1 και μόνοεκπομπή που δεν την βλέπει κανείς, και κοστίζει 300.000.
Το σχέδιο με τους 4 σταθμούς σε όλη την Ελλάδα θα μπορούσε να λειτουργήσει -αν και πάλι διατηρώ τι επιφυλάξεις μου- ΜΟΝΟ αν χωριζόταν η μέρα σε ζώνες, δηλαδή 08:00-12:00 αποκλειστικά νέα της Μακεδονίας και Θράκης, 12:00-16:00 αποκλειστικά νέα του Βορείου Αιγαίου κ.ο.κ. Και πάλι όμως, για να γίνει αυτό, δεν θα χρειάζονταν δημοσιογράφοι και τεχνικοί σε όλα τα στούντιο για να μεταφέρουν τα ρεπορτάζ; Δεν θα πληρόνονται αυτοί; Το ίδιο ρεύμα δεν θα καίνε οι πομποί στα βουνά; Το βρίσκω τόσο ακατανόητο όσο και το σχέδιο Μόσιαλου να έκλεινε την ΕΤ1! Μα η ΕΤ1 δεν απασχολούσε έξτρα προσωπικό σε σχέση με τη ΝΕΤ! Το 24ωρο πρόγραμμά της αν δεν έπαιζε επαναλήψεις από εποχή ΥΕΝΕΔ θα έδειχνε ξένες σειρές και ταινίες! Άντε να βάλω μέσα και τη Θεία Λειτουργία τις Κυριακές! Τι έξτρα κόστος μπορεί να είχε ένα κανάλι αποκλειστικά συνδεδεμένο με ένα κομπιούτερ;
Καλώς η κακώς (και αποδείχτηκε αυτό με τη Νέριτ ) η επαρχία χάνεται στα Αθηνοκεντρικά ΜΜΕ. Όποιος έβλεπε το πρόγραμμα της ΕΤ3 -πριν το λουκέτο, το κανονικό πρόγραμμα- μπορεί να καταλάβει την διαφορά με τη Νέριτ, που ούτε Θεσσαλονίκη έπαιζε ούτε βόρεια Ελλάδα, ούτε επαρχία γενικότερα. Όπως φυσικά δεν ασχολήθηκαν ποτέ με κάτι που να μην αφορά το λεκανοπέδιο (ή τη Μύκονο) ούτε και τα υπόλοιπα κανάλια.
Εγώ θυμάμαι η ΕΤ3 να ασχολείται με θέματα από το δικό μου νησί, όπως πχ προβλήματα με το νοσοκομείο, η ανύπαρκτη ακτοπλοϊκή σύνδεση, ασθένειες σε κοπάδια κτηνοτρόφων κλπ, πράγματα που δεν έπαιζαν καν στα υπόλοιπα κανάλια (ούτε στη ΝΕΤ) ή που πέρναγαν στα ψιλά 7 η ώρα το πρωί στην εκπομπή του Παπαδάκη, μία αναφορά και τέλος. Τις ανταποκρίσεις τις έκανε δημοσιογράφος της Έρα Αιγαίου από την Μυτιλήνη η οποία έκανε και την δική της εκπομπή στην τοπική ΕΡΑ και έτρεχε και για να καλύψει κάθε είδους ρεπορτάζ σε 2 νησιά.
Ας μην τα βλέπουμε τόσο επιφανειακά τα πράγματα. Σπατάλες γίνονταν στην ΕΡΤ αλλά εγώ προσωπικά θα θεωρήσω σπατάλη τα 300.000 ευρώ το εξάμηνο που έπαιρνε η Τσαπανίδου και τα 200.000 ευρώ επίσης το 6μηνο που έπαιρναν έκαστος Λυριτζής και Οικονόμου στις προ κρίσεις εποχές. Θα θεωρήσω σπατάλη τα 3.500€/μήνα που έπαιρνε χωρίς λόγο για 3 μήνες η Ανθή Σαλαγκούδη στα τελευταία της ΕΡΤ, επειδή είχε υπογραφεί η σύμβασή της 3 μήνες πριν βγει η εκπομπή της στον αέρα! Δεν θα θεωρήσω σπατάλη έναν ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό που θα μεταφέρει την φωνή κάποιου που δεν ακούγεται.