θα γκρινιάξω και δεν το θέλω. 30 λεπτά του ευρώ κοστίζει ενα καλώδιο οπως το περιέγραψα.
Οχι, το πλακετάκι δεν κάνει. Ειναι για VHF III και για μήκος κύματος 1.5 μετρα, εξομοιώνει ~50 εκατοστά απο καλώδιο οπως στο εδειξα, Μετρα τις αποστάσεις που διανύει το σπιράλ πάνω στην πλακέτα για να πειστείς. Αν δεν εχεις απολύτως τίποτε να βάλεις βάλτο, αλλά ειναι κρίμα να ασχολείσαι τόσο με αυτό - τυλιξε σε κουλουρι 2.2 μετρα καλώδιο και βαλτο οπως στο σχήμα, δεν χρειάζεσαι τίποτε το ετοιματζήδικο.
Στρίψε τα καλώδια μεταξύ τους, κολλησέ τα αν εχεις κολλητήρι, αν εισαι και πολυ μερακλής και την θές για πάντα βάλε καλώδιο RG59 (το μήκος του καλωδίου προσαρμογής γίνεται 1.8μετρα) αντι για κεραίας τηλεόρασης γιατι αντέχει παραπάνω στον καιρό).
Κολλησε τις συνδέσεις, βάλε δυό δαχτυλίδια(κόσες) στα σημεία σύνδεσης για να τα βιδώσεις στο κουτί, γεμισε το κουτί με θερμόκολλα - θα εχεις κεραία για τα επόμενα 10 χρόνια.
Οχι τιποτε άλλο, μεχρι να την φτιάξεις θα χει κόψει η διάδοση και δεν θα πιάσεις τίποτε!
Κανω ΕΚΠΟΜΠΗ στα FM και στα VHF εδω και 20 χρόνια με κλειστά δίπολα με το balun απο καλώδιο. Παιζει τέλεια γιατι απλώνει και το ευρος ζώνης προσαρμογής. Ποτε δεν ενοιωσα πως χρειάζεται κάτι παραπάνω. Μαλιστα μου δωσες ιδέα για την ραδιοερασιτεχνική κεραιούλα στα 6μ που ετοιμάζω.
Ο προσαρμογέας του αμαζον κάνει μεν, αλλά πάλι μεχρι να ερθει φεξε μου και γλύστρησα... Επισης κοστίζει πολύ περισσότερο απ' όσο βοηθάει.
Εφτιαξες το καλώδιο και δεν σου δουλεψε; που ειναι η όποια ένσταση με το καλώδιο;