Καλημερα σε ολους!!!
Λοιπον βρισκομαι στο Σκαμνακι Γυθειου στο σπιτι του νυν συζυγου της μανας μου (οι γονεις μου εχουν χωρισει απο το 2001, οποτε ερχομαι εδω απο το 2002 και επειτα). Σημερα το βραδυ κατεβηκα και φυσικα δεν παρελειψα να ριξω μια ματια στην τηλεοραση να δω τι παιζει.
Λοιπον με λιγα λογια πιανουμε απο Ρειχεια ολα τα ψηφιακα και απο αναλογικα συνεχιζουν απο Φοινικι η ΕΡΤ1 στο 33 UHF (ερχεται τελεια οπως παντα) και η ΕΡΤ2 στο 12 VHF (δεν εχουμε VHF κεραια αλλα ερχεται με παρα πολλα χιονια βεβαια και φυσικα δεν ειναι για παρακολουθηση). Επισης εβγαλα την ΕΡΤ1 στο 32 και στο 41 (ισως να ειναι απο Παντανασσα αυτα αλλα δεν ειμαι καθολου σιγουρος γι' αυτο) και με πολλα χιονια την ΕΡΤ2 στο 47, αγνωστο απο που.
Και περναμε λοιπον στο κυριως θεμα: Κατι μου ειχαν πει οι δικοι μου για παρεμβολες απο κινητη στην τηλεοραση πριν απο λιγες μερες. Κοιταξα λοιπον ισχυ σηματος και ποιοτητα στα ψηφιακα και βλεπω σε ολα 100%. Μετα απο λιγο βλεπω ομως στο ΣΚΑΙ κατι ψιλοσπασιματα. Οχι βεβαια κατι το τραγικο, αλλα τα εκανε αρκετα συχνα. Η μανα μου, μου ειπε πως καποιες φορες το προβλημα γινεται εντονοτερο, βεβαια δεν το κανει σε ολα τα καναλια, αλλα αφου το κανει στο ΣΚΑΙ καταλαβαινετε οτι γινεται στα βασικα καναλια. Και μου ειπε πως το προβλημα ξεκινησε πριν απο λιγο καιρο, οπου ηρθαν τεχνικοι της κινητης και φτιαξαν κατι σε μια κεραια που ειναι εκει χρονια και εχω να σας πω οτι βρισκεται σε αποσταση αναπνοης απο το σπιτι!
Κοιταω στα αναλογικα καναλια στην αναζητηση και βλεπω κατι περιεργες γραμμες μεσα στα χιονια να ειναι εντονες στο 64 καναλι.
Θα ρωτησω φυσικα και καποιους γειτονες να δω αν ξερουν κατι παραπανω αλλα μαλλον το προβλημα ειναι παρεμβολη απο το 4g. Τουλαχιστον ετσι πιστευω.
Το θεμα τωρα ειναι το εξης: Η κεραια βρισκεται ψηλα στα κεραμιδια, και εκει συνδεεται με εναν ενισχυτη ιστου. Απο εκει φευγει το καλωδιο και παει σε δυο πριζες, στις δυο τηλεορασεις δηλαδη. Αν παω και παρω εσωτερικα φιλτρα αποκοπης lte και τα συνδεσω κατευθειαν στις τηλεορασεις θα κανουν δουλεια ή επειδη παιζει ενισχυτης στη μεση δεν θα κανουν τιποτα, λογω της ηδη υπαρχουσας ενισχυσης του 4g σηματος; Το πιο σωστο βεβαια ειναι να βαλω εξωτερικο φιλτρο μετα την κεραια και πριν τον ενισχυτη, αλλα να δω ποιος και πως θα ανεβει στα κεραμιδια να το βαλει.
Αυριο παντως θα κατεβω και στο δικο μας σπιτι στο Γυθειο, να δω τι παιζει κι εκει. Εκει βεβαια ειναι πιο ευκολη η προσβαση στην κεραια, αν τρεχει κατι.
Τι πιστευετε οτι πρεπει να κανω; Οποιος γνωριζει, παρακαλειται να απαντησει.
Σας ευχαριστω πολυ!!!