Παιδια καλησπερα και παλι, σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!!
Λοιπον με βαση οσα εχω διαπιστωσει εγω τουλαχιστον, το καναλι που σιγουρα για μενα αξιζει να μπει στην πρωτη δεκαδα στην HD εκδοση του ειναι το STAR. Εχουν κανει πολυ καλη δουλεια οι ανθρωποι και το μεγαλυτερο μερος του προγραμματος του μεταδιδεται σε HD. Αν καταφερει να μεταδιδει και τις ειδησεις σε HD, ουσιαστικα θα ειναι ενα ολοκληρωμενο HD καναλι.
Το επομενο καναλι που μαλλον αξιζει να μπει στην πρωτη δεκαδα ειναι το ΣΚΑΙ HD. Κι αυτο μεταδιδει σειρες και ταινιες σε HD και αρκετες εκπομπες αλλα οχι ολες. Θελει δηλαδη λιγη προσπαθεια ακομα να φτασει το Star.
Η απορια μου επι της ουσιας ειναι για τον ΑΝΤ1 , τον Alpha και το Μακεδονια (καλα γι' αυτο δεν πολυκαιγομαι κιολας). Αν καποιος βαλει τις HD εκδοσεις τους στις πρωτες θεσεις, κερδιζει επι της ουσιας κατι ή οχι; Για το STAR οπως ειπα και πριν κερδιζει σε ολο σχεδον το προγραμμα ενω για το ΣΚΑΙ σε καποιο μερος του προγραμματος αλλα οχι σε ολο. Στα 3 καναλια αυτα προβαλλεται κατι σε HD; Κι εννοω τουλαχιστον καποιο μερος του προγραμματος τους, το να παιξει απλα μια ταινια τη βδομαδα ή τη μερα σε HD δεν μου λεει τιποτα. Σε περιπτωση που δεν εχουν HD εκπομπες, το upscaled HD που προβαλλουν συνεισφερει καθολου στην βελτιωση της εικονας τους ή ειτε τα βλεπω σε SD ειτε σε HD ειναι το ιδιο; Ή ισως και χειροτερο οπως στην περιπτωση του Ε;
Παρεπιπτοντως μολις διαπιστωσα οτι στη μια τηλεοραση (αυτη του δωματιου μου) η συχνοτητα με τα Star Σκαι μου κανει που και που σπασιματα στα HD (πραγμα που εχω ξαναδει και στο παρελθον, ενω δεν εχει ποτε στα SD καναλια). Η ληψη απο Υμηττο με κεντρικη κεραια και τον εχω καρφι μπροστα μου. Η τηλεοραση του δωματιου μου ειναι 22 ιντσων, παιζει αυτο καποιο ρολο; Οποτε στην τηλεοραση του δωματιου μου τα ξαναβαζω ολα στις πρωτες θεσεις στην sd εκδοση που δεν μου κανει ποτε σπασιματα εκει. Στην τηλεοραση του σαλονιου που ειναι 32 ιντσων και παρακολουθει η μανα μου εκει, τα εβαλα χθες στις HD εκδοσεις στην πρωτη 10αδα (πλην του Ε) και ειπα στη μανα μου να μου πει αν δει να κανει σπασιματα. Αν κανει κι εκει, θα τα ξαναγυρισω στις SD εκδοσεις και καθαρισα. Ετσι κι αλλιως εγω δεν βλεπω και τιποτα απο προγραμμα, απλα ασχολουμαι απο τεχνικο ενδιαφερον.
By the way, την ΕΡΤ HD την εχω βαλει στη 10 θεση.