Νομίζω ότι τα πρότυπα DVB-T2/HEVC θα χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα με την εφαρμογή του νέου χάρτη συχνοτήτων που θα φτάνει μέχρι το κανάλι 48.
Σ' αυτόν τον νέο χάρτη θα διατίθενται τουλάχιστον 5 πολυπλέκτες σε κάθε allotment (2 κρατικά, 2 ιδιωτικά, 1 περιφερειακά).
Σύμφωνα, μάλιστα, με την μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με την Κέρκυρα, το Παγγαίο και την Κόρινθο, καθώς στις δύο πρώτες περιοχές αντιστοιχούν 4 πολυπλέκτες και στην Κόρινθο μόνο 3. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τη μελέτη, οφείλεται στο ότι στις περιοχές αυτές χρησιμοποιούνται κάποιες συχνότητες, που σύμφωνα με την GE06 έχουν αποδοθεί στην Ιταλία και τη Βουλγαρία.
Η μελέτη προτείνει ότι οι 3 πολυπλέκτες της Κορίνθου μπορούν να γίνουν 4 (με εσωτερική ανακατανομή συχνοτήτων), έτσι ώστε και οι τρεις παραπάνω περιοχές να έχουν από 4 πολυπλέκτες (κρατικά + πανελλαδικά ιδιωτικά).