Μα δε θα δοθεί το φάσμα τώρα στην κινητή. Επίσης δεν θα ανακοινωθεί νέος χάρτης συχνοτήτων. Όλα αυτά είναι επιχειρήματα και δικαιολογίες που κάπου γραφτηκαν στη μελέτη της Φλωρεντίας. Αυτο που ζητήθηκε από την Ευρώπη και την Κομισιόν είναι μέχρι του χρόνου το 2017 να έχει κατατεθεί ένα πλάνο για τη μετάβαση του 2020, και να κανονισθεί μια συζήτηση με τις όμορες χωρες για το μοίρασμα των κοινων και προβληματικών συχνοτητων κάτω της 48.
Απ ότι μάλιστα έχω καταλάβει -μπορει να κάνω λάθος- αλλά νομίζω ότι οι συχνότητες κάτω της 48 δεν θα αλλάξουν από αυτές της Γενευη 06 αλλά θα γινουν συζητήσεις για τις αναπροσαρμογές συχνοτητων με τις όμορες χώρες. Αλλού έχουμε πχ 4-5 ελευθερες αλλού 7-8, θα δώσουμε από τις παραπάνω για να καλύψουμε στις άλλες ένα πάγιο αριθμό συχνοτήτων σε όλα τα allotment.
Τώρα για τον ίδιο το διαγωνισμο θα πρόσθετα στην παραπάνω πρότασή μου, ότι όσα από τα ήδη υπάρχοντα κανάλια δεν θα μπορουν να καλύψουν το πάγιο ποσο της άδειας, δεν τα κλείνω, αλλά τα αφηνω να εκπέμπουν δωρεάν (πληρώνοντας μόνο τη Digea) σαν sd με την προσωρινή τους άδεια, για όσο διάστημα είναι ενεργή η συχνότητα και είτε αναβαθμίζονται είτε κλεινουν στο μέλλον με δική τους επιλογή. Και από αυτά τα κανάλια εξάλλου το κράτος παιρνει φόρο τηλεόρασης και άλλους φόρους δημοσιογραφικούς πέρα από τους φόρους επιχειρησεων και εισοδήματος των εργαζομένων.