Προσωπικά το Μακεδονία το εκτιμώ ανέκαθεν ως σταθμό και μακάρι να είχε επεκταθεί το δίκτυό του επί αναλογικής εποχής. Έχει δείξει εργάρες που η μισή Ελλάδα δεν τις έβλεπε γιατί δεν μπορούσε και που αν μπορούσε τις αγνοούσε γιατί προτιμούσε να βλέπει πάνω αριστερά να γράφει MEGA η ΑΝΤ1, ακόμα και αν αυτοί έδειχναν χιλιοπαιγμένες σειρές ή αδιάφορες εκπομπές. Ναι, κι εγώ θα προτιμούσα να μην έχει τόσες ώρες τηλεμάρκετινγκ, αλλά τις ώρες που έχει τηλεμάρκετινγκ, δείχνουν κατι το αξιόλογο οι "μεγάλοι" αθηναϊκοί σταθμοί, τόσα χρόνια τώρα;
Ούτε το τεχνολογικό κομμάτι με εξέπληξε καθόλου, ακριβώς επειδη το παρακολουθώ χρόνια το κανάλι, και από το 520x432 και τις μασημένες βιντεοκασσέτες (έχω ακόμα κρατήσει σε κασσέτες σειρες που έπαιζε με tracking γύρω στο 2010!) πέρασε εν μία νυκτί στην αντικατάσταση των μηχανημάτων του, και όταν το έκανε το είχε ανακοινώσει στα δελτία και τις εκπομπές του ότι ήταν πλέον έτοιμο να εκπέμψει και σε HD.
Όταν βγήκαν τα STAR HD και SKAI HD είχα γράψει εδώ στο φόρουμ πως περίμενα 3ο να ήταν ή το Μακεδονία η ο ALPHA. Τελικά τυπικά διαψεύστηκα γιατί 3ος βγήκε σε HD ο ΑΝΤ1 με ιμιτασιόν HD, αλλά ουσιαστικά επιβεβαιώθηκα. Καιρός να δοθεί χώρος στους μικρούς και να τους εκτιμήσει επιτέλους το φιλοθεάμον και σεβαστό τηλεοπτικό κοινό που έχει εγκλωβιστεί στα κουμπάκια 4 και 5 του τηλεκοντρόλ του, εδώ και 25 χρόνια, σαν να μην υπάρχουν άλλα κανάλια.
Επ ευκαιρίας, δεν ξερω πως ακριβώς φτάνει το σήμα των Ράδιο Αρβύλα στον ΑΝΤ1 στην Αθήνα, αλλά ας κοιτάξουν λίγο να αξιοποιήσουν το Μακεδονία TV σε αυτό μπας και δούμε επιτέλους εικόνα που να βλέπεται αντί αυτο το χάλι. Αξιοπρεπές ψηφιακό SD ζητάω, όχι HD, αν και καθώς είναι το πρώτο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 που βγήκε σε 16:9, είμαι σίγουρος ότι το γυρίζουν και σε HD, γιατι την παραγωγή την κάνει ο Κανάκης, όχι ο ΑΝΤ1 και του Κανάκη ούτε τα λεφτά του λείπουν, ουτε η όρεξη.