Λόγοι αναψυχής με έφεραν χτες το βράδυ στη Ρουμανία και θα με κρατήσουν εδώ ως και το πρωί της Κυριακής. Έχω ήδη συγκεντρώσει κάποιο υλικό από τη χτεσινή διαδρομή και θα συνεχίσω να μαζεύω όσο θα είμαι στο Βουκουρέστι και, γενικά, στη Ρουμανία.
Λοιπόν, το βίντεο που έχω να σας δείξω τώρα, είναι ένα ραδιοφωνικό σκανάρισμα επάνω στη γέφυρα του Δούναβη και σε σταθερό, μάλιστα, σημείο. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι πρώτον, στη γέφυρα γίνονται έργα επισκευής και γι' αυτό έχει μονοδρομηθεί και δεύτερον, γίνεται πιο εξονυχιστικός έλεγχος από τους Ρουμάνους τελωνειακούς, λόγω του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Βέλγιο. Έτσι, πολλά οχήματα καταλήγουν να βρίσκονται για αρκετή ώρα επάνω στη γέφυρα, όπως έγινε και με εμάς, που βρισκόμασταν για περίπου μισή ώρα στο ίδιο σημείο.
Το bandscan, αν και κυριαρχούν οι λήψεις από το Ruse της Βουλαγαρίας, έγινε επί Ρουμανικού εδάφους (τι έδαφος, δηλαδή, επάνω σε μια γέφυρα 2km ήμασταν), καθώς το λεωφορείο βρισκόταν, στη Ρουμανικη πλευρά της γέφυρας.
Ομολογώ, πάντως, ότι η ταυτοποίηση των σταθμών είναι παν-πανδύσκολη, όπως θα συνειδητοποιήσετε και εσείς.