Δεν ξέρω, όμως, Βασίλη κατά πόσο αποτελεί δικαιολογία η ύπαρξη πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων, μιας και η ισχύς είναι ίδια ή παραπλήσια με αυτήν που έχει η ΕΡΑ στα μεγάλα κέντρα εκπομπής. Κυρίως είναι ζήτημα συντήρησης και πάνω απ' όλα σχεδιασμού. Μην ξεχνάμε πως πχ η Βουλγαρία επί κομμουνισμού είχε 4 ραδιοφωνικά προγράμματα: Χοριζόντ, Χρίστο Μπότεβ, Ορφέας και Γνώση (έβγαιναν από 3 συχνότητες) και μετά άφησαν μόνο τα 2. Αυτά τα 2, όμως, φρόντισαν να τα βάλουν στα FM, από τα OIRT που ήταν, και να τα φτάσουν σε κάθε γωνιά της χώρας.
Όσο για τις παρεμβολές στα μεσαία, δε μου έκανε εντύπωση που υπήρχαν παρεμβολές στο ξενοδοχείο, με το πλήθος ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, αλλά αντίθετα στο πάρκο, δίπλα στη λίμνη ακόμα απορώ γιατί έπιανε καθαρά μόνο προς αυτήν την κατεύθυνση. Ούτε τραμ είχε εκεί κοντά, ούτε τρόλλεϋ. Μπορεί και να ευθύνεται ο δέκτης, που δεν το νομίζω. Η παρεμβολή ήταν όπως ακριβώς είναι ο θόρυβος στα FM.
Edit: Μόλις θυμήθηκα πως σε κοντινή απόσταση κάποιων 100αδων μέτρων έχουν τις κεραίες τους 2 σταθμοί των FM και λίγο πιο μακριά είναι και οι περισσότεροι του Βουκουρεστίου. Ίσως, τελικά, αυτοί να ευθύνονταν...