Κεραία για σύνδεση με home cinema - Λήψη Ραδιοφώνου
  • Σαβ 23 Νοε 2024, 21:23
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Κεραία για σύνδεση με home cinema - Λήψη Ραδιοφώνου  (Αναγνώστηκε 1492 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος johnpontios

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Αυγ 2012
  • Τόπος: Πτολεμαΐδα/Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους.

Θέλω να συνδέσω στο home cinema μια κεραία που να έχει καλή απολαβή και χαμηλό θόρυβο. Ο δέκτης που έχει το home cinema δεν έχει και την καλύτερη ευαισθησία. Να σημειώσω ότι θέλω να είναι εξωτερική (στο μπαλκόνι με ομοαξονικό καλώδιο) έτσι ώστε να λαμβάνω και απομακρυσμένους σταθμούς. Πχ στην Πτολεμαΐδα που βρίσκομαι περνάει ο Χορτιάτης αρκετά και θέλω περισσότερο να ενισχύσω αυτά τα σήματα.

Η ερώτηση μου είναι αν πρέπει να τοποθετήσω κεραία fm ή κάποια UHF κεραία. Ακόμα να ρωτήσω αν χρειάζεται να τοποθετήσω κάποιον ενισχυτή μεταξύ της κεραίας και του home cinema.

Ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
VHF κεραία αν θες ραδιόφωνο με κατευθυντικότητα χωρίς ενισχυτές κλπ!
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

• Satleo Maniac
Με την VHF θα έχω κατευθυντικότητα με την FM λογικά δεν θα έχω ;;

Δηλαδή από τις 2 κεραιές λογικά η καλύτερη επιλογή είναι η 1η ;;

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Έχω δοκιμάσει και τις δύο παραπάνω για ραδιοφωνικές λήψεις, αν θες ταυτόχρονα όλους τους σταθμούς της περιοχής σου (χωρίς να γυρνάς κεραία) πας στη δεύτερη, αν θες να πιάσεις από συγκεκριμένη κατεύθυνση (Χορτιάτης) πας στην πρώτη, αλλά καλύτερα σε μεγάλη VHF που καλύπτει καλύτερα τις συχνότητες αυτές! Δοκιμασμένο από μένα στο σπίτι μου όπου έπιανα κάλλιστα Χορτιάτη (μένω σε πανδύσκολη περιοχή) αλλά λόγω αδυναμίας γυρίσματος και επιθυμίας να πιάνω και Πιερία (άλλη κατεύθυνση) έβαλα την κυκλική! Δοκίμασε, δεν έχεις να χάσεις κάτι!
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E

• Satleo Maniac
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Για να φανταστείς τώρα χρησιμοποιώ

όπου στη βεράντα πιάνει αρκετά καλά , ακόμα και Χορτιάτη αδύναμα βέβαια.

Εκτός την κεραία δεν χρησιμοποιείς τίποτα άλλο για ενίσχυση ;;

Αποσυνδεδεμένος panos456

• Ερευνητές Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2011
  • Τόπος: Ημεροβίγλι (Σαντορίνη)
    • FMLIST - Παγκόσμια βάση δεδομένων για FM, TV, DAB+
Να χρησιμοποιήσω και εγώ λίγο το θέμα, μήπως ξέρει κανείς κάποιον καλό ενισχυτή για FM χαμηλού θορύβου;

Στάλθηκε από το ST26i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εξοπλισμός DX: SDRPlay RSP1A με λογισμικό HDSDR, Sangean ATS-909X, Sangean DPR-69+
Κεραία: Scanmaster D1300 Discone

Διαδικτυακός δέκτης για τον Πύργο Ηλείας μέσω του GlobalTuners (ενεργός για ορισμένες ώρες της ημέρας): Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Πεύκη, Αττική
Υπάρχουν και κεραίες FM κατευθυντικές. Αν ψάξεις θα βρεις. Επιπλέον τοποθετούνται κάθετα κι όχι οριζόντια.

Αποσυνδεδεμένος radiobuzzer

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2006
  • Τόπος: παντού
    • http://www.radiofono.gr
Βασικά παλιότερα είχα πάρει τη δεύτερη κεραία, την κυκλική, χωρίς να ξέρω πολλά.  Και για να καρφώσω προς Κατερίνη την γύριζα κάθετα. Βέβαια χωρίς τρομερά αποτελέσματα αλλά κάτι  γινόταν. Δεδομένου ότι στην Τούμπα σάρωνε ο Χορτιάτης ό,τι και να κάνεις με τρελή  υπερδιαμόρφωση εκείνη την εποχή.

Τώρα με  μπρίζωσες μήπως δοκιμάσω και γω την άλλη κεραία.

Πάντως θυμάμαι ότι στην στάνταρ εγκατάσταση κεραίας τη δεκαετία του ογδόντα στην Θεσσαλονίκη υπήρχαν τρεις κεραίες.  Η πρώτη ήταν η λεγόμενη της ΕΤ2 (UHF) φυσικά για Χορτιάτη,  η δεύτερη ήταν η λεγόμενη της ΕΤ1 για άγιο Αθανάσιο και η τρίτη η λεγόμενη της  Γιουγκοσλαβίας (Κανάλι 4) που έκανε και για FM. Άρα η κεραία που είναι ιδανική για FM είναι αυτή που κάνει για χαμηλά  VHF.  Νομίζω είναι λίγο μεγαλύτερη και με πιο αραιά στοιχεία

Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Σωστά! Αυτή είναι η ιδανικότερη. Αλλά είναι πλέον δυσεύρετη. ΤΜε λίγο ψάξιμο όμως μπορείς να βρεις κατευθυντική κεραία FM. Είναι ακριβώς σαν την VHF-L αλλά με λιγότερα στοιχεία.

• Satleo Maniac
Παιδιά θέλω την γνώμη σας.

Ποια από τις παρακάτω κεραίες θα επιλέγατε για μακρινή κατευθυντική λήψη FM ;;
Να σημειώσω ότι επειδή θέλω καλή λήψη των ραδιοφώνων από Χορτιάτη άρα θέλω και μεγάλη απολαβή.

Για καλύτερη λήψη πόσα στοιχεία πρέπει να έχει κεραία που θα επιλέξω ;

Έχω αυτές τις 3 επιλογές
1) VHF 9 Στοιχείων
2) VHF 13 Στοιχείων
3)http://www.e-anagnostou.gr/%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8D%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82-%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CF%82-tv-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%B1-vhf+uhf-p-23980.html

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Καμία από αυτές! Θες μία σαν κι Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε.

• Satleo Maniac
Αυτή βγαίνει και σε μεγαλύτερο μέγεθος ; Ή σε αυτό το μήκος είναι η ιδανική για δύσκολες περιοχές ;

Και κάτι ακόμα συνδέουμε ενισχυτή σε αυτή την κεραία ή καλύτερα κατευθείαν στον δέκτη ;

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Έτοιμη; Δύσκολο! Μόνο ιδιοκατασκευή! Κάνε κλικ στην εικόνα.

• Satleo Maniac
Παράθεση από: "arva"
Καμία από αυτές! Θες μία σαν κι Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε.

Φίλε arva σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μου έδωσες.

Ακόμα θέλω να σε ρωτήσω τα εξής:
1)  Τι διαφορές έχουν παρακάτω κεραίες και η μια είναι πιο ακριβή σε σχέση με την άλλη ;

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε.

2) Θεωρείς τα 6.0 dBi της κεραίας αρκετά για ενίσχυση σε δύσκολες περιοχές έτσι ώστε να μην χρειαστείς έναν ενισχυτή  ή θα πρέπει για καλύτερη λήψη να ενσωματώσουμε μια βαθμίδα ενίσχυσης ;;;

Ευχαριστώ.

• Satleo Maniac
Παράθεση από: "johnpontios"

Φίλε arva σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μου έδωσες.

Ακόμα θέλω να σε ρωτήσω τα εξής:
1)  Τι διαφορές έχουν παρακάτω κεραίες και η μια είναι πιο ακριβή σε σχέση με την άλλη ;

2) Θεωρείς τα 6.0 dBi της κεραίας αρκετά για ενίσχυση σε δύσκολες περιοχές έτσι ώστε να μην χρειαστείς έναν ενισχυτή  ή θα πρέπει για καλύτερη λήψη να ενσωματώσουμε μια βαθμίδα ενίσχυσης ;;;

Ευχαριστώ.

:offtopic ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ.
Δεν μπορείς να επεξεργαστείς τα μηνύματα σου στο forum μετά από λίγη ώρα , γιατί ;;;
 :ontopic

Έχω δει και την παρακάτω κεραία που πιστεύω πως είναι πιο ιδανική για την περίπτωση μου. Ποια είναι η γνώμη σας ;
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε{D64FC4BC-2AA9-4C4A-A174-2617E3130FA6}

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
H επεξεργασια μηνυματος ειναι διαθεσημη για 15 λεπτα αφου εχει γινει η δημοσιευση μετα κλειδωνει η επιλογη
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Αποσυνδεδεμένος george_65

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2011
μην μπλεκεις με ενισχυτες, ο,τι πιανεις πιανεις.
εκτος κι αν Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
ή αν εχεις καποιον να στον φτιαξει κανε αναζητηση για fm amp low noise  (εικονες).

αν την αγορασεις θυμησου να την βαλεις καθετη με το εδαφος.

• Satleo Maniac
Παιδιά ξέρετε σε ποια μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη θα μπορούσα να βρω αυτή την κεραία ;;
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε{D64FC4BC-2AA9-4C4A-A174-2617E3130FA6}

Αν δεν μπορείτε να μου πείτε εδώ στείλτε p.m.

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2016
  • Τόπος: Πάτρα
Να ρωτήσω ρε παιδιά έχω στο χωριό μου το Ευπάλιο ένα στερεοφωνικό philips έχει ενσωματωμένη κεραία αλλά δυστυχώς επειδή το σπίτι μου είναι μέσα στο χωριό μου πιάνει με πολύ ελάχιστο σήμα τους σταθμούς κυρίως από Παναχαϊκό έρχεται στο χωριό μου το περισσότερο σήμα για radio δίπλα ακριβώς απ το στερεοφωνικό είναι η μπρίζα απ την κεντρική κεραία του σπιτιού μου που την έχω γυρισμένη προς την Αρόη-Παναχαϊκό η ίδια ευθεία είναι για να πιάνω τα ψηφιακά της Αρόης τώρα μπορώ να κάνω κάτι να του ενισχύσω το σήμα για να μου πιάνει καλύτερα έστω να ακούω τους σταθμούς απ το Παναχαϊκό ,να υπενθυμίσω έχει ενσωματωμένη κεραία fm το συγκεκριμένο,θέλω αν γίνεται να αποφύγω την αγορά κεραίας fm διότι μου είναι μπελάς να την τοποθετήσω βέβαια ο ενισχυτής κεντρικής κεραίας που έχω πάνω στην ταράτσα ALCAD ο συγκεκριμένος έχει και θέση για είσοδο fm

* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 23/11/2024 (19:47)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: NOVA 23/11/2024 (19:07)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. σε ψηφιακή μετάδοση  Μέλος: bill82 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 23/11/2024 (16:46)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. σε ψηφιακή μετάδοση  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 23/11/2024 (16:39)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. σε ψηφιακή μετάδοση  Μέλος: bill82 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 23/11/2024 (16:29)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. σε ψηφιακή μετάδοση  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 23/11/2024 (16:20)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. σε ψηφιακή μετάδοση  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 23/11/2024 (15:48)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/11/2024 (14:46)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: RFXprt Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/11/2024 (09:49)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 23/11/2024 (09:39)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 23/11/2024 (09:30)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/11/2024 (07:27)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (21:48)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (21:47)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (21:33)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (21:14)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (20:46)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (20:11)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (18:48)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (18:40)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: winlink Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (18:28)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (18:13)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: ShortFoxyMan Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/11/2024 (18:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: VASILIAS Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/11/2024 (16:06)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στην ΚΡΗΤΗ [ΠΖ 10]  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 22/11/2024 (15:19)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ [ΠΖ 04]  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 22/11/2024 (15:17)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 22/11/2024 (14:07)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΑΤΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟ & ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 09]  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 22/11/2024 (13:57)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (13:08)
* Απ: Λήψη Yamal 402 @ 54.9° East  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 22/11/2024 (12:43)