Προβλημα κεντρικης εγκαταστασης!!!
  • Πεμ 21 Νοε 2024, 23:31
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Προβλημα κεντρικης εγκαταστασης!!!  (Αναγνώστηκε 3910 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fasma

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
  • Τόπος: Αθήνα (Νέος Κόσμος)
Παιδια καλησπερα σε ολους!!!
Λοιπον εδω και λιγες μερες υπαρχει το εξης προβλημα: Στο σπιτι μου και στις 2 τηλεορασεις μου, εχει πεσει αρκετα η ισχυς σηματος ολων των καναλιων. Δηλαδη ενω ολα τα καναλια εφερναν 100% σημα, τωρα τα μεγαλα ιδιωτικα και της ΕΡΤ μου φερνουν 70-80% και τα πιο μικρα γυρω στο 40-50%. Η ληψη γινεται με κεντρικη κεραια απο Υμηττο και εδω ο Υμηττος ειναι καρφι στα 8 χιλιομετρα οποτε γαζωνει και ανεκαθεν γαζωνε.
Το προβλημα το καταλαβα οταν στη μια τηλεοραση που ειχα βαλει διακλαδωση για να βλεπω και στο TV usb stick, ειδα οτι εκανε σπασιματα η συχνοτητα της ΕΡΤ. Πηγα πανω στην ταρατσα και ειδα οτι ο κεντρικος ενισχυτης ηταν στην πριζα κανονικα. Συνδεσα την τηλεοραση μονη της απ' ευθειας στην πριζα της κεραιας και εφταιξε η ΕΡΤ αλλα και παλι ολα παιζουν με αρκετα χαμηλο σημα.
Τι λετε να παιχτηκε αραγε; Εγω πιστευω οτι δυο πραγματα μπορει να συμβαινουν. Ή οτι ο κεντρικος ενισχυτης τα' παιξε, ή καποιος τον πειραξε, 'η θα αρχισε καμια εκπομπη LTE καπου εδω κοντα στην περιοχη. Παντως προς το παρον, δεν πρεπει να το εχει παρει χαμπαρι καποιος αλλος στην πολυκατοικια εκτος απο μενα. Τωρα το τι θα γινει, ο θεος κι η ψυχη του.
Τι χρειαζεται να κανουμε για να διορθωθει το προβλημα; Παντως αν δεν το κανουν θεμα, εγω δεν θ' ασχοληθω καθολου και δεν προκειται να πω κουβεντα. Αφενος γιατι εχω OTE TV οποτε βλεπω απο εκει και αφετερου γιατι εχουμε αρκετους καλοθελητες που θα πουν μπουρδες. Απλα θα ηθελα να μου πειτε τι λετε να εχει συμβει και τι πρεπει να γινει σε μια τετοια περιπτωση.
Ευχαριστω πολυ!!!

Συνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Πεύκη, Αττική
Ή κάποιος πείραξε τον ενισχυτή ή κάτι έγινε με τη καλωδίωση είτε τη δομημένη είτε της κεραίας. Τι καλωδίωση έχετε; Τύπου δέντρο ή το κάθε διαμέρισμα έχει τη δική του καλωδίωση;
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος fasma

• SatLeo Legend
Ειλικρινα, ιδεα δεν εχω τι καλωδιωση εχουμε. Αλλς αν θυμαμαι καλα απο ενα σημειο εκει διπλσ στον ενισχυτη φευγουν πολλα καλωδια, πραγμα που με κανει να πιστευω οτι το καθε διαμερισμα εχει το δικο του καλωδιο.

Συνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Χμμμ... Ο αριθμός των καλωδίων αντιστοιχεί στον αριθμό πριζών ανά όροφο ή στον αριθμό των διαμερισμάτων; Εσύ σε ποιον όροφο βρίσκεσαι κι από ποιο σύνολο ορόφων;

ΥΓ: Δεν φταίνε πάντως τα φίλτρα LTE που τοποθέτησες πέρυσι. Νομίζω πως το πρόβλημα το είχες από πέρυσι στη καλωδίωση απλά τώρα οξύνθηκε. Κάτι μου κάνει πως έχει κοπεί το καλώδιο από τη κεραία ως τον ενισχυτή ή τα έχει παίξει η κεραία... Απάντησε στο παραπάνω ερώτημα πρώτα...

Αποσυνδεδεμένος fasma

• SatLeo Legend
Αυτο δεν το ξερω, αν ειναι κατα οροφο ή οχι. Σκεφτηκα μηπως τυχον καηκε ο ενισχυτης αλλα η ΕΡΤ1 στο 5 VHF παιζει τζαμι, πραγμα που σημαινει οτι η οποια αλλαγη επηρεασε μονο τα uhf, οποτε ο ενισχυτης παιζει κανονικα. Αρα ή καποιος πειραξε τη ρυθμιση των uhf ή τα' παιξε κανα καλωδιο, πιθανον αυτο της κεραιας uhf ή μπορει και του οροφου μου αλλα δινω μικρη πιθανοτητα σ' αυτο.
Παντως την κεραια που την ειδα απο την πιλοτη με μια ματια, ακομα Υμηττο κοιταζει και μου φανηκε οτι ειναι οπως ηταν.. Δεν ανεβηκα ταρατσα ομως να την δω απο κοντα.

Αποσυνδεδεμένος psaras2009

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2014
  • Τόπος: Νοτιοανατολική Αττική
@fasma εγώ πριν 6-7 χρόνια είχα σχεδόν το ίδιο θέμα με τα κανάλια και άκου να δεις τι ήταν το πρόβλημα με τον πολύ αέρα είχε κουνηθεί η κεραία λίγο όμως αυτό έριχνε την ποιότητα του σήματος στα κανάλια  έφερα τεχνικό και όλα οκ την έβαλε στην σωστή θέση και την βιδώσαμε καλύτερα να μην ξαναφύγει απο τη θέση της (δες μπας και παίζει τίποτα  τέτοιο λέω εγώ τώρα )

Συνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Δεν μου απάντησες για τον αριθμό των καλωδίων. Αν είσαι σε δέντρο μπορεί να φταίει η πρίζα του 7ου...

Πάντως όλα δείχνουν πρόβλημα στο κομμάτι από τη κεραία UHF έως την είσοδο του ενισχυτή.

Αποσυνδεδεμένος Xristos Peplos

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2008
  • Τόπος: Έβρος
η το καλωδιο της uhf  εχει βραχυκυκλωσει η η επαφη της κεραιας εχει σκουριασει ενα απο τα δυο στανταρ

* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 21/11/2024 (23:15)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 21/11/2024 (22:24)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mariosblackman Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/11/2024 (21:15)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: RFXprt Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/11/2024 (20:56)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: panos_panopoulos Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 21/11/2024 (20:36)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/11/2024 (20:31)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mariosblackman Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/11/2024 (20:14)
* Απ: Αγοράζει το «Ε» ο Μελισσανίδης  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/11/2024 (17:30)
* Απ: Αγοράζει το «Ε» ο Μελισσανίδης  Μέλος: gewrgios Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/11/2024 (17:23)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/11/2024 (17:12)
* Απ: Ovzon 3 @ 59.7° E  Μέλος: akaitakis Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 21/11/2024 (14:00)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/11/2024 (11:54)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 21/11/2024 (10:06)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/11/2024 (08:57)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: Ερευνητής Αλήθειας Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/11/2024 (04:15)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: Hacker?pcs Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/11/2024 (01:08)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: thanost Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 21/11/2024 (00:13)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (22:50)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: gewrgios Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (22:39)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: maarinos Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (22:37)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: first Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 20/11/2024 (21:38)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: thanost Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 20/11/2024 (21:13)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: xristakos22 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (19:17)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: first Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 20/11/2024 (19:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΡΗΤΗ  Μέλος: PanosRadio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 20/11/2024 (19:06)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: anfoukas Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (18:01)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: paksat Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (17:53)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: Ερευνητής Αλήθειας Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (15:47)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: johnpapad24 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (14:52)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (14:52)