Με την βοήθεια του forum κατάφερα να βρω μια προσωρινή λύση και σκέφτηκα να την γράψω μήπως και βοήθησω κάποιον που έχει το ίδιο πρόβλημα:
Για να δούμε τα Ιταλικά κανάλια της RAI προσθέτουμε με το χέρι την συχνότητα 11802 με κάθετη πολικότητα στις ρυθμίσεις του αναμεταδότη. Στην επόμενη σάρωση που κάνομυε μας φέρνει όλα τα κανάλια της RAI, μόνο αυτά όμως.
Οι αλλαγές ισχύουν και όταν κοπεί το ρεύμα και για να επανέλθει το μπουκέτο της Nova θα πρέπει πάλι με το χέρι να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις ή να κάνουμε επαναφορά στις εργοστασιακές. Ο δέκτης που έχω είναι ο PVR με το HDMI interface.
Υ.Γ. Έχω ήδη στείλει 3 e-mail και έχω μιλήσει 2 φορές μαζί τους στο τηλέφωνο χωρίς αποτέλεσμα, για να δούμε αν θα τα καταφέρω να βρω άκρη μαζί τους γιατί τους έχω αναφέρει στο τελευταίο μαιλ ότι σκέφτομαι να διακόψω το συμβόλαιο.