Ο καθένας απο το δικό του δορυφορικό μετερίζι μεταφράζει την εικόνα όπως θέλει.Καλή η εξύμνηση του fec αλλά αν το tuner σου θέλει όχι 2 db αλλά 6 για
να ξεκινήσει να διεγείρεται,τότε φέξε μου και γλίστρησα.
Άλλο πράγμα η διέγερση και άλλο πράγμα το κλείδωμα.Έχω δει τιμή διέγερσης στα 0,1db.Tuner που κλειδώνει συχνότητα και σου φέρνει η είκονα χωρίς σπασίματα
στα 2db σήματος,τις εποχές που ο Hotbird 2 στην δυτική του δέσμη απαιτούσε 1,2μ πιάτο στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης,ο Hotbird 3 1,8μ για την Αθήνα και ο
Hotbird 4 1,8μ για την Αθήνα και 2,4μ για την Θεσσαλονίκη όχι απλά θα έφευγε σαν ζεστό ψωμάκι αλλά θα είχε εκτιναχτεί η ζήτηση και μια tbs θα κόστιζε κανα χιλιαρικάκι
Τα ιταλικά πακέτα D+,TELE+ και Stream εκείνη την εποχή απο τις δυτικές δέσμες των hotbird εξέπεμπαν. Τα Invacom lnb πόθεν απέκτησαν φήμη;
Απο εκείνη την εποχή που τα χρησιμοποιούσαν οι μεγαλοπιατάδες για να λαμβάνουν τις δυτικές δέσμες των hotbird και των astra,διότι είχε επικρατήσει
η φήμη στην αγορά πως έκαναν καλή δουλειά και έφερναν ικανοποιητικό σήμα στις ελάχιστες διαμέτρους λήψης ενώ τα υπόλοιπα Lnb δεν τα κατάφερναν
Το ίδιο θα είχε συμβεί π.χ. και με τις tbs αν είχαν κυκλοφορήσει εκείνο τον καιρό.Τα Tuner που έχουν μαμούν και δέρνουν στην κυριολεξία.
Θυμάστε που σε κάποια φάση ξηλώνανε τα tuner απο τους nokia 9600 και τα έβαζαν στους 5400;
Το fec είναι το τελευταίο πράγμα που εξυμνείς.Εξυμνείς την διάμετρο του πιάτου,εξυμνείς το Lnb,εξυμνείς την ευαισθησία του tuner και στο τέλος εξυμνείς
το fec
Να σου κοτσάρω ένα lnb που έχω στα 0.7 db και μετά βγες να εξυμνήσεις το fec.Να το φορέσεις σε κανα 60αρι του ΟΤΕ και να δεις το σήμα
απο 100% να πέφτει στα 70 και 80 και να λες "πω πω ρε φούστη μου πως βλέπαμε δορυφορικά κανάλια πριν απο 20 χρόνια ".
Δίδαγμα:Η ερμηνία των δεδομένων έγκειται στον βαθμο και στην ποιότητα της εμπειρίας-ενασχόλησης με την δορυφορική λήψη του παρατηρητη.
Ανάλογα με το επίπεδο ενασχόλησης,έχουμε και την ανάλογη ερμηνεία
Άσκηση για το σπίτι:Θέλω να μου βρείτε δορυφορικούς δέκτες που κυκλοφορούν στην αγορά,όπου τα tuner τους μπορούν να διεγερθούν με 0.1db σήμα
και να κλειδώσουν συχνότητα στα 2db σε fec 1/2