καλησπέρα σε όλους,
μετά απο την αποχώρηση της Digea απο τις 3 είπα να κεντράρω το πιάτο στις 1.9 για να έχω καλύτερο σήμα και να κατεβάζω όλες τις συχνότητες.
το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν με το LNB στις 0.8W. Μικρή χοάνη σε όλα τα LNB αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό έπρεπε να στρέψω το πιάτο ελαφρά στις 0.8 μοίρες για να έχω "τίμιο" σήμα και στους δύο.
Στις 0.8 το σήμα έμεινε καλό όπως πριν, τα ίδια ποσοστά SNR παρόλο που μετακινήθηκε πιο κοντά απο τις 3 μοίρες το πιάτο, περίμενα ακόμα κάτι καλύτερο. Δεν ήθελα να θυσιάσω σήμα απο τον Thor .
Έπειτα το σήμα στις 1.9 μπορεί να είναι πολύ καλύτερο απο πριν αλλά δεν είναι αυτό που περίμενα. Δυο πολύ βασικές συχνότητες που με ενδιαφέρουν (και ακόμα περισσότερες που δεν με ενδιαφέρουν) έχουν σήμα που το βράδυ πέφτει πολύ και πιξελιάζει αρκετά το σύμπαν. Σε άλλες συχνότητες έχω σήμα με AGV/SNR 100/100 αντίστοιχα. Να μη μιλήσω για το χτεσινό μπουρίνι (Εύα) και πυκνή συννεφιά δεν κατεβαίνει τίποτα...
Αυτά με αυτούς τους δύο.
Τώρα έρχεται το βασικό ερώτημα που είναι το αριστερό LNB που στοχεύει παράκεντρα τον 7 (τούρκος) με τα πολύ ενδιαφέροντα Feeds.
Καινούριο το LNB στο πιάτο αλλά συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ενώ περίμενα το LNB να φτάσει μακριά απο τις 1.9, περισσότερο απο 5 μοίρες διαφορά απόστασης μεταξύ τους το LNB έπρεπε να "κολλήσει" πραγματικά πάνω στον Βούλγαρο για να κατέβουν οι συχνότητες των 7. Με σήμα πολύ μέτριο (το SNR) γιατί το AGC είναι πολύ δυνατό. Feeds ούτε για αστείο...
πιάτο αλουμίνιο Edison 80-85