eltra olgra radio dab+ review
  • Σαβ 23 Νοε 2024, 12:25
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: eltra olgra radio dab+ review  (Αναγνώστηκε 2605 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: Κερκυρα
eltra olgra radio dab+ review
« Αρχή θέματος: Πεμ 1 Φεβ 2018, 17:21 »
Edited 7/2/2018

Ενα απο τα φτηνα στην αγορα μας (με τα τωρινα δεδομενα γυρω στα 32 ευρω) ειναι το eltra olga radio dab+
Bλεπωντας αρκετες κριτικες κυριως μεταφρασεις απο την Πολωνικη αγορα ( mixed reviews) αποφασησα να το παρω και πιστευω πολλοι θα πανε σε αυτη τη φτηνη λυση

Υποψην ειμαι σε δυσκολη περιοχη ληψεως, αν δειτε τα τυχον videακια δεν ειναι τα ραδια που εχουν φυσημα αλλα η περιοχη δεν ειναι καλη

Παρακατω τι να περιμενετε

Το ραδιο σε αυτη τη τιμη προσφερει παρα αρκετες ρυθμισεις, οπως
ξυπνητηρι (αναφορα αργοτερα)
sleep timer
aux in (δεν το δοκιμασα)
τροφοδοτικο (του κανει προβλημα σε fm, ισως και σε dab) για μια ιδεα το μεγεθος του ειναι σαν ενα σπιρτοκουτο
δυνατοτητα μεταφορας γιατι παιρνει και 4 μπαταριες AA (θα δοκιμαστει πιο μετα ποση ωρα πανε)
stereo μεσω ακουστηκων

Τα θετικα

>ρυθμιση στα fm για αναζητηση σε δυνατους σταθμους μονο ή για ολους κατι σαν dx (χρησιμο αν ειναι δυνατοι οι σταθμοι διπλα διπλα) οταν ρυθμιστει για ολους γινεται πιο ευαισθητο
>δυνατο ηχειο για το μικρο μεγεθος του, λιγο προς το μπασο
>Stereo δυνατο και καθαρο ηχο μεσω ακουστηκων με κατι απλα μικρα sony που δοκιμαστηκε
>μικρο που μπορει να μεταφερθει σχετικα ευκολα παντου
>καθαρο display
>καλη ληψη στα fm (υπο προυποθεση, την αναφερω πιο κατω)
>δυνατοτητα μπαταριας (4 ΑΑ) αν γινει διακοπη ρευματος ή αν παμε σε καποιο μερος που δεν υπαρχει ηλεκτρισμος
> Στο πιο χαμηλο ηχο μου εγβαλε 19 ωρες, να παιζει συνεχεια σε ενα σταθμο ... με επαναφορτιζομενες sony 1900 mah ... με καλες αλκαλικες σιγουρα πολυ πιο πανω γιατι εχουν πιο μεγαλη χωρητικοτητα ... αλλα υποψην αν ο ηχος ειναι σε μετρια ενταση και γινεται χρηση dab μπορει να ειναι στο μισο  η διαρκεια της μπαταριας που μερτησα
>Aν το on/off πατηθει πανω απο 2 δευτερα, κλεινει τελειως το ραδιο που σημαινει αν ειναι με μπαραρια δεν τις καταναλωνει, σε πατημα 1 δευτερο μπαινει στο stand by και δειχνει την ωρα
>10 μνημες στα fm & 10 στο dab
>οι μνημες σταθμων μενουν αν βγαλουμε τις μπαταριες ή κοπει το ηλεκτρικο
>Στο ξυπνητηρι ρυθμιζουμε με τι ενταση θελουμε να χτυπησει
>Παροτι τα κουμπια κανουν διαφορες εργασιες, η αλλαγη ειναι γρηγορη σε ολες τις ρυθμισεις, το πειραζω κοντα βδομαδα που το εχω και ειναι 20+ ωρες καθε μερα ανοιχτο και δεν εχει κολλησει
>γρηγορη εναλλαγη fm/dab και σταθμων
>DRC Dynamic Range Compression στο dab

>>>Τip<<<

Το ραδιο εχει manual scan αλλα δεν αναφερεται στον οδηγο,
Μολις πατησουμε να γινει αλλαγη στο dab / fm κουμπι ... μολις αλλαξουμε στο dab mode ... μεσα σε 2 δευτερολεπτα (το πολυ) παταμε μεσα το μεγαλο knob κουμπι και θα εμφανιστει η χειροκινητη αναζητηση, μετα γυρναμε το knob στη συχνοτητα που θελουμε και ξανα πατημα το knob  για να ακουσουμε το σταθμο¨

>Tip 2
To ραδιο εχει επιπλεον τις εξης band III συχνοτητες
10Ν
11Ν
12Ν
13Ε
13F

Tα αρνητικα

Εκτος τα θετικα που για τετοια τιμη ειναι παρα πολυ καλα και ισως σε πιο αρκιβα ραδια να μην υπαρχουν αυτα τα θετικα...
τα παρακατω μειονεντηματα δεν ειναι ολα προβλημα του ραδιοφωνου γιατι τα περισσοτερα ετσι εχουν σχεδιαστει ισως για εξικονομηση χωρου λειτουργειας, ισως φτηνης ή απλης σχεδιασης...
Αλλα ειναι προσωπικη μου αποψη που για πολλους ισως να μην ειναι θεμα
Το ραδιοφωνο σε τετοια τιμη, εκτος μερικα bug, που γενικα υπαρχουν και σε πολλα αλλα ψηφιακα χαμηλης τιμης, ειναι οκ για την τιμη του, εκτος / πλην  που εχει θεμα οταν ειναι με τροφοτικο (τουλαχιστον αυτο που επεσε στα χερια μου)

>Το κουμπι knob κανει πολλες λειτουργεις με αποτελεσμα αν θελουμε να χαμηλωσουμε τον ηχο γινεται μπερδεμα
>Απο χτες που παιζω συνεχεια μαζι του και το πειραζω, χανει το rds στα fm, ενω οι σταθμοι εχουν εστω και ενα απλο text, καποιες φορες δεν βγαζει πληροφορια αν του πειραζουμε τις ρυθμισεις συνεχεια
Ενα ανοιξε  / κλεισε το φτιαχνει και προσεξα αν ο  σταθμος ειναι πολυ δυνατος δεν εχει θεμα
>Στο τερμα η ενταση κανει λιγο παραμορφωση
>Ο φωτισμος χαμηλωνει σχετικα γρηγορα
>Ο φωτισμος χαμηλωνει, δεν σβηνει τελειως, καλο ηταν να σβηνει τελειως ψστε οταν ειναι με μπαταριες να μην κανει πολυ καταναλωση

>>>>Θεμα
Η κεραια εχει ενω εχει την δυνατοτητα να γυρισει γυρω γυρω, το σχεδιο του ραδιοφωνου την σταματει απο αριστερα (οπως το κοιταμε) με αποτελεσμα αν βαλουμε λιγο δυναμη να γυρισει, μπορει να κανει ζημια
Εγω συνεχισα λιγο αν την πιεζω να γυρισει ακομα πιο πλαι και τωρα εχει χασει απο μεσα, και η κεραια στα πλαγια δεν καθεται πλεον (καποια στιγμη θα το ανοιξω) πεφτει πλαγια

Προσοχη λοιπον ... μεχρι καποιο σημειο με γυρισμα αριστερα, δεξια πιο πολυ, και πισω/ξαπλωτα, κανει πολυ δουλεια τουλαχιστον σε fm, δεν χρειαζεται πιο πολυ και δεν θα γινει ζημια

>>>θεμα
Το πιο βασικο μειονεκτημα και πολλοι μπορει να νομιζουν οτι το ραδιο εχει θεμα, ειναι οτι το τροφοδοτικο στα fm επιρεαζει την ευαισθησια του ραδιοφωνου
Ισως αυτο να ισχυει και στη ληψη dab
Πρεπει να το μαζεψουμε σε κουλουρα ακριβως πισω ή πλαι απο την υποδοχη τροφοσιας, οποτε θε  χρειαστειτε μπαλαντεζα γιατι θα γινει αρκετα κοντο
Mε χρηση μπαταριων ΔΕΝ εχει θεμα
Υπολογιζω το καλωδιο απο την κεραιας που παει στην πλακετα να ειναι διπλα απο την υποδοχη τροφοδοτικου
Μια ιδεα  εδω πως εφτιαξα αυτο το προβλημα

Video εδω

>>Αλλο αρνητικο ειναι οτι στη χαμηλωτερη ενταση, ακουγετε δυνατα σε μερικους σταθμους, εδω σε χωριο με απολυτη ησυχια το βραδυ το ακουω ακομα στο διπλα δωματιο, γιατι αφηνω τις πορτες ανοιχτες να ζεστανει η ξυλο σομππα ολο το σπιτι
Ομως σε αλλους μπορει να μην ειναι προβλημα ... αλλα αυτο με τον ηχο το εχουν και αλλα ψηφιακα

Πιθανο Θεμα

Σε δικο μου τεστ με το Dab Italia (πολυ μακρινη ληψη) ηθελε πιο ψηλη καεραια για να πιασει καλυτερα ... με την εργοστασιακη 47 εκατοστα επιανε απο το κεφαλi και επανω, με μια 67 εκοτοστα και ανοιχτη στα 54-57 εκατοστα επιανε καλυτερα ακομα και χαμηλα

>Οσοι το βαλετε σε σακο θελει προσοχη το μεγαλο knob μη σπασει και επισης επειδη δεν εχει lock καποιες φορες μου ανοιγει, το on/off μπορει να πατηθει κατα λαθος ευκολα

>>Το manual δεν εχει Αγγλικα και ουτε Ελληνικα, θα σας βγουν τα Πολωνικα και θα παιδευτειτε λιγο για να αλλαξετε την γλωσσα
Οδηγος απο την εταιρια στα Αγγλικα
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Ογηγος που εκανα εγω μεσω google (απλα τα αντιγραψα) απο τo Πολωνικο user manual
Υποψην αν δεν αφησει να καταβασετε, δοκιμαστε μετα απο 4 ωρες, εχουν limit στα downloads

>>>Στο ψηφιακο του κομματι... και για αυτο ισως το αγορασετε τωρα που ξεκιναει το dab

Δυστυχως ακομα δεν εχω εμπειρια με τους δικους μας σταθμους εδω Κερκυρα στο dab αλλα πηγα σε υψωμα για τυχον ληψη απο Ιταλια και το ραδιο σε συγκριση με ενα panasonic, ηθελε να σηκωσω το ραδιοφωνο πιο ψηλα και  η κεραια καθετη,  σε γυρισμα πιο πλαγια εχανε, ομως οταν ξαπλωσα / γυρισα και το panasonic εχασε και αυτο σημα
Επισης το panasonic εκανε ληψη και σε πιο χαμηλο σημειο, ενω το eltra απο κεφαλι και επανω
Σε γενικες γραμμες το panasonic επιανε σε περισσοτερα σημεια και πιο χαμηλα
Ομως και το eltra επιανε αρκετα καλα ομως σε ορισμενα σημεια
Στο τελος του video ειναι το panasonic σε ληψη και αυτο για να βγαλετε τα συμπερασματα σας

Για εμενα θα το κρατησω, με καλυπτει, στα fm παιζει πολυ καλα, μπορω να πω εκαι ειναι φοβερο ... εξαλου τα περισσοτερα αρνητικα τα ηξερα πριν το παρω ... Οταν με το καλο ερΘει το dab εδω, και πιανει καλα, θα το παιρνω στο μπανιο, ψαρεμα κλπ
Εχω υποψην και ενα sony

Eπλιζω να βοηθησα

>Τελικο συμπερασμα ...
-To ραδιο ως εχει απο το εργοστασιο μπορει να εχει θεμα στις ψηλες dab συχνοτητες (μια πιο μεγαλη κεραια νομιζω φτιαχνει το θεμα)
-Και το τροφοδοτικο κανει θεμα στη ληψη (μετατοπιση το καλωδιο λιγο δεξια/αριστερα ή κουλουρα το καλωδιο του, και καπως φτιαχνει το θεμα)
Περαν απο αυτα τα 2 ελλατωματα, που πολλοι δεν το ξερουν και θα νομιζουν (με το δικιο τους) το ραδιο δεν παει καλα ... ειναι super για αυτα που εχει επανω σε τεροια τιμη

Πιστευω για τα λεφτα του ειναι τιμιο και για εναν που δεν θα πειραζει συνεχεια τα ραδια και το θελει να κανει την δουλεια του απλα ακουγωντας, δεν νομιζω να εχει προβλημα με τις ρυθμισεις του (επειδη 1 κουμπι κανει και αλλες εαρμογες) αλλα καιν απο θεματα bug υπαρχουν πιο ακριβα ψηφικα με σχεδον ιδια θεματα σαν αυτο ...

Στους πιο ειδικους που το θελουν για dxing ισως να θελετε κατι αλλο πιο ευκολο στη χρηση, οχι γιατι δεν κανει καλη ληψη αλλα λογω κουμπιων που ενα κανει 2 & 3 λειτουργειες

Συγχώνευση: Πεμ  1 Φεβ 2018, 17:46

.... προσθεσα το dx στα θετικα

Αποσυνδεδεμένος paulk

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Ηρακλειο κρητη
Απ: eltra olgra radio dab+ review
« Απάντηση #1: Παρ 2 Φεβ 2018, 00:24 »
αυτα που γραφεις για τα αρνητικα που εχει το eltra τα ιδια γραφουν και οι πολωνοι πελατες  που το αγορασαν απο τα δικα τους σαιτ,,,,χαλια σημα dab στο ιδιο σημειο σε σχεση με αλλο dab δεκτη (και φαντασου οτι οι πολωνοι εχουν ηδη dab εκπομπες και εγκατεστημενους αναμεταδοτες) ,,,ηχος  που ενω ειναι χαμηλο ενοχλει και παλι...οθονη που την νυχτα σε στραβωνει σε σκοταδι και χαμηλωνει αποτομα...και με το rds ειχαν θεμα,,οποτε μαλλον απο εμενα ακυρο για αγορα,,,θα περιμενω εσενα οταν ξαναπας να μας πεις για την ρυθμιση στο σημα...αλλα μαλλον πατατα η δουλεια.

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
« Απάντηση #2: Παρ 2 Φεβ 2018, 02:46 »
Ναι τα ειδα, καποιος ειπε οτι ο αναμεταδοτης ηταν απεναντι του και ειχε διαλειψεις
Ομως αλλοι λενε οτι πιανει καλα
Ισως στο dab να εχει καποιο κουσουρι, οπως βρηκα το προβλημα με το τροφοδοτικο με τα FM που και εκει εκανε διαλειψεις μεχρι που εκανα στυλ κουλουρας το τροφοδοτικο του, και τα FM εφτιαξαν

Δυστυχως δεν το δουλευεω με dab (γιατι δεν πιανει εδω στη περιοχη) για να μαθω τα κουσουρια του και σε αυτη τη μπαντα
Μου φαινεται περιεργο το ενα να πιανει 5-6 μοναδες σημα και το αλλο τιποτα, δεν μπορει να ειναι τοσο σκαρτο (ισως και να ειναι)

(ευτυχως η μνημη σταθμων μενει, αλλα οχι ολες οι αλλες ρυθμισεις)
Yπαρχει περιπτωση να εχασε και την ρυθμιση για ψαξιμο σε ολους τους σταθμους και να εψαξε μονο τους δυνατους

Αυτο που κλεινει τελειως τη τροφοδοτηση, ειναι καλο αν υπαρχουν μπαταριες, ομως στα FM χανει μερικες ρυθμισεις πχ την ωρα και θελει ξανα απο την αρχη ρυθμιση γιατι δεν παιρνει αυτοματα απο τους σταθμους στα FM

Κατι αλλο ... το ραδιο εχει και manual scan αλλα δεν το λεει ο οδηγος, τωρα καπως μου βγαινει οταν παω στο menou του autoscan, δεν εχω βρει την σωστη σειρα ακομα

Μου βγαζει και καποια συχνοτητα 12Ν στο dab (αλλα και ακομα κατι αλλες) οταν καταφερω και βαλω στο χειροκινητο ψαξιμο, που το αλλο δεν εχει αυτες τις οπως δειχνει επιπλεον συνχοτητες, την επομενη θα βαλω φωτο...
 τωρα δοκιμαζω την μπαταρια στα FM, με επαναφορτιζομενες 1,2 ν - sony 1900 mah παιζει 7 ωρες, θα το αφησω ετσι σε ενα σταθμο οσο παει ... και η επομενη κινηση θα ειναι με αλκαλικες σε ενα σταθμο οσο πανε

Αποσυνδεδεμένος music_1896

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2009
  • Τόπος: Ροδος
« Απάντηση #3: Παρ 2 Φεβ 2018, 11:26 »
Mε αυτά που έγραψε ο babis άκυρο και απο εμένα.

Εγώ την Δευτέρα θα παραγγείλω αυτό to 2din της Kenwood για το φορτηγάκι.

και αν πουλήσω το pioneer χωρις dab που έχω θα πάρω αυτό για το επαγγελματικό.

Bέβαια στη Ρόδο ακόμα δεν θα μπορώ να τα δοκιμάσω.

Τροχιακές Θέσεις: 1.9Ε , 9E , 13E , 19E , 39E
Δέκτες : Edision OS MIO+ , Octagon SF8008 , Edision PRIMO IP S2 , Edision Picollo S2+T2/C , KAONMEDIA NS1110

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
« Απάντηση #4: Παρ 2 Φεβ 2018, 11:59 »
νομιζω εχεις δικιο...

deleted...

Επ΄ ευκαιριας στα FM, με μπαταρια παιζει 16 ωρες που περασε τις προσδοκιες μου, και δειχνει οτι εχει ακομα δυναμη... αλλα υποψην με dab χρηση, μπορει να παει λιγοτερο
Δεν υπαρχει ενδειξει μπαταριας οποτε οταν τελειωνουν φανταζομαι θα το καταλαβω οταν τρεμο παιζει η φωτεινοτητα της οθονης ή δυναμη του ηχειου

Αν δουλεψει και το dab θα ειμαι υπερ ευχαριστημενος με τετοια τιμη

Συγχώνευση: Παρ  2 Φεβ 2018, 12:12

τελικα δεν υπαρχει η ρυθμιση scan all stations / strong stations στο dab, μονο στα fm αυτο, και μαλλον επειδη με ¨τρωει¨ αν σταματησει η βροχη σημερα ισως να παω εδω πανω στο υψωμα (αλλα πιο χαμηλα) παλι γρηγορα να ξαναδοκιμασω αφου πρωτα του κανω reset μπας και εχει κανα bug και δεν πιανει γιατι χτες το πειραζα ολη μερα

Συγχώνευση: Παρ  2 Φεβ 2018, 17:53

Λοιπον το ραδιο πιανει  :wave: :music1 αλλα πρεπει να το σηκωσω ψηλα (ενω το panasonic επιανε και χαμηλα στο υψος της σελας απο την μηχανη ... και με σχεδον καθετη κεραια, με ξαπλωτη εχασε σημα και το panasonic

Συγνωμη αλλα θα κανω ενα μικρο edit αν μου  επιτρεπετε στα ποστ μου γιατι εκανα και λαθος χτες στην γρηγοραδα μου και θα εκτεθει και η εταιρια που δεν ειναι σωστο γιατι τελικα πιανει και αυτο και πιστευω ειναι τιμιο για τα λεφτα του ...
επρεπε να το ειχα σηκωσει πιο ψηλα απο χτες και να πηγαινα και κανα βημα πιο περα, αλλα ειπα σε εξωτερικο χωρο και υψωμα θα ειναι οκ

Μεχρι να κατεβασω το νεο video με blue-tooth και να ανεβει youtube θα παρει καποιο διαστημα με adsl συνδεση
Επισης εκανα ληψη απο  87,5 μεχρι 92.60 που ζητησατε, τα καρφωνουν οι Ιταλοι και ειναι συννεφα μεχρι Ιταλια και βροχη, φαντασου το καλοκαιρι
Ο antenna κερκυρα (και μερικοι αλλοι) τρωει καργα ταπα

Συγχώνευση: Παρ  2 Φεβ 2018, 22:10

Να ζητησω συγνωμη, την επαθα σαν πρωταρης, αυτη τη φορα εκανα ενα λιγο καλυτερο video (το βαζω και εδω) και εκανα ενα μικρο edit στο πρωτο post με την τελικη γνωμη μου review λιγο πιο σε σειρα και προσθεσα πληροφοριες

Επισης θα σχηματισετε και εσεις την δικη σας σαν πιο εμπειροι γιατι μια εικονα  (εδω video) χιλιες λεξεις

Σε γενικες γραμμες εκανε την δουλεια του για 30 ευρω και τοσες πολλες ρυθμισεις 19 ωρες διαρκεια μπαταριας (για την χρηση που κανω) στο σημα μαλιστα καποιες φορες πηγαινε σχεδον τερμα, ενω το pansonic πιο σταθερο σε σημα

Το eltra για να κανει ληψη, ηθελε απο το κεφαλι και επανω και μονο σε ορισμενα σημεια
Το panasonic γενικα επιανε παντου στη περιοχη συν πιο χαμηλα στο υψος σελας μηχανης, πλην που το γυρισα πολυ και η κεραια πηγε οριζοντια εκει δεν επαιζε ενω εδειχνε σημα (η κωδικοποιηση?)
Ομως με παραξενεψε οτι με 2 μοναδες σημα δεν επαιζε (προς το τελος)

Επισης κατεγραψα μεχρι τους 92.60 mhz μερικους σταθμους απο Ιταλια που ερχονταν καρφωτοι κατα χειμωνο με βροχη και πολυ συνεφια μεχρι την Ιταλια, Νομιζω ειναι μεσα και το rai 1

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
« Απάντηση #5: Κυρ 4 Φεβ 2018, 18:56 »
Κατα αρχην το τεστ πιστευω ειναι σε οριακη ληψη γιατι εγινε στο Dab Italia που βγαινει απο περιοχη Martina Franca, ομως οχι μεσα απο την πολη αλλα απο καποιο βουνο με το ονομα Μonte Trazzonara που βγαινουν και αλλες αναμεταδωσεις οπως καλυψη και για την τηλεοραση της περιοχης κλπ
Δεν νομιζω να εχουν προς το Bari και αλλον αναμεταδοτη απο οσο εψαξα για στοιχεια

Στη περιοχη που πηγα για ληψη (Αγια Αννα) με δικη μου εκτιμηση ειναι περιπου 224 χιλ

Εγινε αλλαγη κεραιων και το eltra (47εκ απο μαμα) πιανει καλυτερα τουλαχιστον στο 12C
Το εltra τωρα πιανει στην ιδια θεση που επιανε το panasonic
Ομως ηθελε γυρω στα 7-10 εκατοστα πιο πολυ σε υψος η κεραια (με 67εκ τερμα παλι δεν επιανε) απο τα 47 εκ που ηταν απο μαμα

Το μονο που υπερτερει το panasonic ειναι οτι δειχνει 2 μοναδες πιο πανω, και φαινεται λιγο πιο ευαισθητο αν ειναι αληθινες γιατι στο video προς το τελος οταν το ξαπλωνω δειχνει 2 μοναδες αλλα δεν παιζει
Το eltra αν χασει σημα κοβει αμεσως ηχο, κοφτα αμεσα, το panasonniic λιγο καθυστερηση

Τα συμπερασματα δικα σας, αλλα κατα εμενα το ραδιο ειναι οκ για 30 ευρω σε κανονικη ληψη

Συμπερασμα ...
Σαν κατοχος πιστευω οτι αν γινει κοπλο με το τροφοτικο (αναφερω στο 1 post) και πιο μεγαλη κεραια (1-2 ευρω κοστιζει αλλα πλεον δεν θα κουμπωνει στο κλικ της αλλης ακρης της θηκης στο πλαστικο) μπορει να συναγωνιστει τα ακριβα των 70+ ευρω, αλλα το ραδιο etlra olga απο μαμα μπορει να μην ... σε μερικες περιπτωσεις θελει πατεντες

Το video για τη δικη σας εκτιμηση

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
« Απάντηση #6: Κυρ 4 Φεβ 2018, 20:30 »
μοντε τρατζοναρα ειναι το κεντρο εκπομπης της μαρτινα φρανκα

αλεξ απο καστορια μηπως ηρθε η ωρα για ενα DAB ραδιοφωνο? εσυ εκει εχεις ποιο συχνα ληψεις της μαρτινα φρανκα
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Αποσυνδεδεμένος bill82

• Ερευνητές Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2007
  • Τόπος: Αθήνα -> Κατερίνη
« Απάντηση #7: Κυρ 4 Φεβ 2018, 21:04 »
Μόλις προσπάθησα να αλλάξω την κεραια του Panasonic μου με την παλιά του Erin και στα fm είχα την ίδια λήψη αλλά στα dab είχα απώλειες : το μια -δυο γραμμές σήματος στο σπιτι έγινε 1-καμία γραμμή ....  του Eton είναι 5 εκατοστά
μακρύτερη

Το ενδιαφέρον είναι να μάθουμε τι διάγραμμα ακτινοβολίας έχουν πι Ιταλοί

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
« Απάντηση #8: Κυρ 4 Φεβ 2018, 21:49 »
Απο οσο καταλαβα δεν σημαινει οτι επειδη ειναι πιο μακρυα ειναι καλυτερα σε σημα ... αλλα οταν πιο μακρυα εχουμε καλυτερες επιλογες στο να βρουμε τη σωστη διαμετρο για ληψη, αλλα ισως εξαρταται και απο την συχνοτητα γιατι απο το 174 mhz μεχρι το 240 mhz που ειναι η band III ειναι μεγαλη διαφορα ... πχ το eltra ηταν μεχρι 47 cm ... του panasonic 67 ... στα 67 δεν επιανε παρα περιπου στα 54-57 cm για το 12C
Aν ο σταθμος ηταν στο 5C ισως να μην ειχε θεμα

Aυτο πρεπει να ισχυει και για αλλα ραδια με αυτη τη ¨εβλοημενη¨  :lmao τεχνολογια

Nαι αυτο με τρωει και εμενα με ποση ισχυ βγαινουν αλλα μαλλον μαλλον κατα εκτιμηση μου θα ειναι KW+ ... δεν βγαινουν οι Ιταλοι με μικρο πομπους απο οτι κρινω στα fm που τρωνε ολοι οι δικοι μας ταπες βορεια Κερκυρα

Συγχώνευση: Κυρ  4 Φεβ 2018, 22:16

Mπας και μερικα φτηνα ραδια εχουν μεταλλο που δεν κανει καλη ληψη? ??? αν και υποτιθεται οτι ολα εχουν αλουμινιο?

Η εκτος αν μερικες εταιριες εχουν στις μαμα κεραιες τους 50 Ohm για dab??? αντι 75? λεω εγω τωρα δεν ξερω

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
« Απάντηση #9: Πεμ 8 Φεβ 2018, 22:03 »
Το eltra βαρεων βαρων  :priest

Με κεραια 64 εκατοστα πλεον (μαξιλαρακι πλαστικο απο πισω για να μην πεφτει πισω επειδη τωρα ειναι πιο μεγαλη η κεραια)
Και ετοιμο για εξωτερικη ληψη με RF TV βισμα (για σασι)
Επισης το καλωδιο απο την κεραια που πηγαινε κολληση στη πλακετα, ακουμπουσε το ηχειο (που εχει μανγητη) .. .το μετακομησα και πιστευω ο πολυς επιρεασμος εφυγε (δειτε πιο πανω post συμπωματα)
Μου εφυγε και λιγο κολληση γιατι εχω χρονια να πιασω στα χερια μου κολλητηρι και εκαψα και σε σημαια το πλαστικο απο εξω  :stick

[ Τα συνημμένα δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες ]

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
« Απάντηση #10: Παρ 9 Μαρ 2018, 20:11 »
Nεα δοκιμη μπαταριας με duracell 2500mah (made in Japan)

Hχος ο πιο χαμηλος ... αλλαγη απο το preset μνημων μετα απο καποιες ωρες σε ερα σπορ και ερα κερκυρα (για τα νεα) ... οχι ψαξιμο αλλα καναλια ... τεστ στα fm

19  ωρες με sony 1900mah συνεχομενα
25 ωρες με duracell 2500 mah συνεχομενα
αρα 1mah ανα ωρα

αλλα ξανα λεω, σε dab και με πιο δυνατο ηχο πολυ πιο λιγες ωρες

τις sony duracell μολις τις πηρα, τις φορτισα 13 ωρες (16 λεει επανω) και δεν περιμενα 4-5 κυκλους φορτισης που ισως να ειναι καλυτερα

Επισης το ραδιο εχει γινει απο τα πιο αγαπημενα μου γιατι ειναι καλυτερο στο auto scan fm (το panasonic χανει πιο πολυ) και αν πατησω το auto scan 1 δευτερολεπτο ψαχνει μπροστα ... αν πατησω 2 δευτερα, ψαχνει πισω ... αν πατησω την ωρα που ψαχνει μπροστα ή πισω σταματαει εκει που θελω
Το panasonic στο autoscan παει μονο μπροστα και επειδη χανει καποιες φορες περναει ολη την fm μπαντα και δεν σταματαει

Τελειο για dxing  :thumbup:

ενα παρομοιο  με ακριβως ιδια οθονη και ακριβως ιδιες λειτουργιες σαν το eltra, το εχω δει σε Ελληνικο μαγαζι, στα 36 ευρω με το ονoμα ART AZ-1000

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
« Απάντηση #11: Τρι 20 Μαρ 2018, 21:53 »
Πηγα σημερα το μεσημερι μια βολτα για τιποτα καινουριο (τιποτα εκτος το dab italia) στα 300 -400 μετρα πιο πριν απο την τελευταια φορα και επιανε το dab italia με την κεραια που του εβαλα, στα 43-44 εκατοστα (47 η δικια του, 64 του εβαλα εγω) ενω πριν επιανε περιπου στα 54 εκοτοστα (αλλα ηταν βροχερη μερα τοτε) ...
... περιεργα πραγματα

και ενα video ετσι να δουμε και λιγο Κερκυρα, Αγια Αννα μετα τους Αλειμματαδες στα 405 μετρα υψος βαση gps
περιπου στο 0:28 - 0:32 ειναι η puglia προς τα νησια ... και στο ξεφωτο περιπου 0:50 - 0:59 προς Ακαρνανικα & Ηπειρο
Στην αρχη του video οι συντεταγμενες απο το google map, δεν τις πηρα απο το gps

Συγχώνευση: Τετ 21 Μαρ 2018, 22:49

Bαζω το video εδω στο eltra γιατι με την αλλη κεραια συμπεριφεται πολυ καλυτερα, ενω το panasonic θελει γυρω στα 54 εκ ανοιγμα και λιγο γυρισμα το elta με αλλη κεραια μολις στα 40-43 εκ καθετα ... (το extra ωισμα για εξωτερικη κεραια αν ποτε χρειαστει φαινεται στη κορυφη)
ακουγονται και τα 2 στο βαθος διπλα διπλα
Σε αδυνατο / οριακο σημα (την ωρα που πηγα επαιζε 1-3 μοναδες) νομιζω πανε και τα 2 το ιδιο και το eltra φαινεται παει πλεον πολυ καλα
Μαλιστα το πανασονικ σε σημα πεφτει και στη μια μοναδα ενω το ελτρα πιο σταθερο???

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
« Απάντηση #12: Δευ 17 Φεβ 2020, 23:26 »
μια χαρα ειναι για 30 ευρω το ψηφιακο ραδιακι (απο τα πιο φτηνα) ... σε καποιες περιπτωσεις φερνει περισσοτερες μοναδες ακομα και απο το panasonic rf-d10 (διπλασια και τριπλασια λεφτα) ... εδω το eltra τερματιζει ή εχει περισσσοτερες μοναδες, εχω δοκιμασει και σε διαφορα ανεβασματα τις κεραιες

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: RFXprt Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/11/2024 (09:49)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 23/11/2024 (09:39)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 23/11/2024 (09:30)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/11/2024 (07:27)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (21:48)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (21:47)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (21:33)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (21:14)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (20:46)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (20:11)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (18:48)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (18:40)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: winlink Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (18:28)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (18:13)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: ShortFoxyMan Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/11/2024 (18:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: VASILIAS Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/11/2024 (16:06)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στην ΚΡΗΤΗ [ΠΖ 10]  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 22/11/2024 (15:19)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ [ΠΖ 04]  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 22/11/2024 (15:17)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 22/11/2024 (14:07)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΑΤΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟ & ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 09]  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 22/11/2024 (13:57)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (13:08)
* Απ: Λήψη Yamal 402 @ 54.9° East  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 22/11/2024 (12:43)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (12:41)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/11/2024 (12:32)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/11/2024 (12:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/11/2024 (11:57)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 22/11/2024 (10:34)
* Απ: Λήψη Yamal 402 @ 54.9° East  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 22/11/2024 (10:02)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 22/11/2024 (10:00)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 22/11/2024 (09:46)