Edited 7/2/2018Ενα απο τα φτηνα στην αγορα μας (με τα τωρινα δεδομενα γυρω στα 32 ευρω) ειναι το eltra olga radio dab+
Bλεπωντας αρκετες κριτικες κυριως μεταφρασεις απο την Πολωνικη αγορα ( mixed reviews) αποφασησα να το παρω και πιστευω πολλοι θα πανε σε αυτη τη φτηνη λυση
Υποψην ειμαι σε δυσκολη περιοχη ληψεως, αν δειτε τα τυχον videακια δεν ειναι τα ραδια που εχουν φυσημα αλλα η περιοχη δεν ειναι καλη
Παρακατω τι να περιμενετε
Το ραδιο σε αυτη τη τιμη προσφερει παρα αρκετες ρυθμισεις, οπως
ξυπνητηρι (αναφορα αργοτερα)
sleep timer
aux in (δεν το δοκιμασα)
τροφοδοτικο (του κανει προβλημα σε fm, ισως και σε dab) για μια ιδεα το μεγεθος του ειναι σαν ενα σπιρτοκουτο
δυνατοτητα μεταφορας γιατι παιρνει και 4 μπαταριες AA (θα δοκιμαστει πιο μετα ποση ωρα πανε)
stereo μεσω ακουστηκων
Τα θετικα>ρυθμιση στα fm για αναζητηση σε δυνατους σταθμους μονο ή για ολους κατι σαν dx (χρησιμο αν ειναι δυνατοι οι σταθμοι διπλα διπλα) οταν ρυθμιστει για ολους γινεται πιο ευαισθητο
>δυνατο ηχειο για το μικρο μεγεθος του, λιγο προς το μπασο
>Stereo δυνατο και καθαρο ηχο μεσω ακουστηκων με κατι απλα μικρα sony που δοκιμαστηκε
>μικρο που μπορει να μεταφερθει σχετικα ευκολα παντου
>καθαρο display
>καλη ληψη στα fm (υπο προυποθεση, την αναφερω πιο κατω)
>δυνατοτητα μπαταριας (4 ΑΑ) αν γινει διακοπη ρευματος ή αν παμε σε καποιο μερος που δεν υπαρχει ηλεκτρισμος
> Στο πιο χαμηλο ηχο μου εγβαλε 19 ωρες, να παιζει συνεχεια σε ενα σταθμο ... με επαναφορτιζομενες sony 1900 mah ... με καλες αλκαλικες σιγουρα πολυ πιο πανω γιατι εχουν πιο μεγαλη χωρητικοτητα ... αλλα υποψην αν ο ηχος ειναι σε μετρια ενταση και γινεται χρηση dab μπορει να ειναι στο μισο η διαρκεια της μπαταριας που μερτησα
>Aν το on/off πατηθει πανω απο 2 δευτερα, κλεινει τελειως το ραδιο που σημαινει αν ειναι με μπαραρια δεν τις καταναλωνει, σε πατημα 1 δευτερο μπαινει στο stand by και δειχνει την ωρα
>10 μνημες στα fm & 10 στο dab
>οι μνημες σταθμων μενουν αν βγαλουμε τις μπαταριες ή κοπει το ηλεκτρικο
>Στο ξυπνητηρι ρυθμιζουμε με τι ενταση θελουμε να χτυπησει
>Παροτι τα κουμπια κανουν διαφορες εργασιες, η αλλαγη ειναι γρηγορη σε ολες τις ρυθμισεις, το πειραζω κοντα βδομαδα που το εχω και ειναι 20+ ωρες καθε μερα ανοιχτο και δεν εχει κολλησει
>γρηγορη εναλλαγη fm/dab και σταθμων
>DRC Dynamic Range Compression στο dab
>>>Τip<<<Το ραδιο εχει manual scan αλλα δεν αναφερεται στον οδηγο,
Μολις πατησουμε να γινει αλλαγη στο dab / fm κουμπι ... μολις αλλαξουμε στο dab mode ... μεσα σε 2 δευτερολεπτα (το πολυ) παταμε μεσα το μεγαλο knob κουμπι και θα εμφανιστει η χειροκινητη αναζητηση, μετα γυρναμε το knob στη συχνοτητα που θελουμε και ξανα πατημα το knob για να ακουσουμε το σταθμο¨
>Tip 2
To ραδιο εχει επιπλεον τις εξης band III συχνοτητες
10Ν
11Ν
12Ν
13Ε
13F
Tα αρνητικαΕκτος τα θετικα που για τετοια τιμη ειναι παρα πολυ καλα και ισως σε πιο αρκιβα ραδια να μην υπαρχουν αυτα τα θετικα...
τα παρακατω μειονεντηματα δεν ειναι ολα προβλημα του ραδιοφωνου γιατι τα περισσοτερα ετσι εχουν σχεδιαστει ισως για εξικονομηση χωρου λειτουργειας, ισως φτηνης ή απλης σχεδιασης...
Αλλα ειναι προσωπικη μου αποψη που για πολλους ισως να μην ειναι θεμα
Το ραδιοφωνο σε τετοια τιμη, εκτος μερικα bug, που γενικα υπαρχουν και σε πολλα αλλα ψηφιακα χαμηλης τιμης, ειναι οκ για την τιμη του, εκτος / πλην που εχει θεμα οταν ειναι με τροφοτικο (τουλαχιστον αυτο που επεσε στα χερια μου)
>Το κουμπι knob κανει πολλες λειτουργεις με αποτελεσμα αν θελουμε να χαμηλωσουμε τον ηχο γινεται μπερδεμα
>Απο χτες που παιζω συνεχεια μαζι του και το πειραζω, χανει το rds στα fm, ενω οι σταθμοι εχουν εστω και ενα απλο text, καποιες φορες δεν βγαζει πληροφορια αν του πειραζουμε τις ρυθμισεις συνεχεια
Ενα ανοιξε / κλεισε το φτιαχνει και προσεξα αν ο σταθμος ειναι πολυ δυνατος δεν εχει θεμα
>Στο τερμα η ενταση κανει λιγο παραμορφωση
>Ο φωτισμος χαμηλωνει σχετικα γρηγορα
>Ο φωτισμος χαμηλωνει, δεν σβηνει τελειως, καλο ηταν να σβηνει τελειως ψστε οταν ειναι με μπαταριες να μην κανει πολυ καταναλωση
>>>>Θεμα
Η κεραια εχει ενω εχει την δυνατοτητα να γυρισει γυρω γυρω, το σχεδιο του ραδιοφωνου την σταματει απο αριστερα (οπως το κοιταμε) με αποτελεσμα αν βαλουμε λιγο δυναμη να γυρισει, μπορει να κανει ζημια
Εγω συνεχισα λιγο αν την πιεζω να γυρισει ακομα πιο πλαι και τωρα εχει χασει απο μεσα, και η κεραια στα πλαγια δεν καθεται πλεον (καποια στιγμη θα το ανοιξω) πεφτει πλαγια
Προσοχη λοιπον ... μεχρι καποιο σημειο με γυρισμα αριστερα, δεξια πιο πολυ, και πισω/ξαπλωτα, κανει πολυ δουλεια τουλαχιστον σε fm, δεν χρειαζεται πιο πολυ και δεν θα γινει ζημια
>>>θεμα
Το πιο βασικο μειονεκτημα και πολλοι μπορει να νομιζουν οτι το ραδιο εχει θεμα, ειναι οτι το τροφοδοτικο στα fm επιρεαζει την ευαισθησια του ραδιοφωνου
Ισως αυτο να ισχυει και στη ληψη dab
Πρεπει να το μαζεψουμε σε κουλουρα ακριβως πισω ή πλαι απο την υποδοχη τροφοσιας, οποτε θε χρειαστειτε μπαλαντεζα γιατι θα γινει αρκετα κοντο
Mε χρηση μπαταριων ΔΕΝ εχει θεμα
Υπολογιζω το καλωδιο απο την κεραιας που παει στην πλακετα να ειναι διπλα απο την υποδοχη τροφοδοτικου
Μια ιδεα εδω πως εφτιαξα αυτο το προβλημα
Video εδω
>>Αλλο αρνητικο ειναι οτι στη χαμηλωτερη ενταση, ακουγετε δυνατα σε μερικους σταθμους, εδω σε χωριο με απολυτη ησυχια το βραδυ το ακουω ακομα στο διπλα δωματιο, γιατι αφηνω τις πορτες ανοιχτες να ζεστανει η ξυλο σομππα ολο το σπιτι
Ομως σε αλλους μπορει να μην ειναι προβλημα ... αλλα αυτο με τον ηχο το εχουν και αλλα ψηφιακα
Πιθανο ΘεμαΣε δικο μου τεστ με το Dab Italia (πολυ μακρινη ληψη) ηθελε πιο ψηλη καεραια για να πιασει καλυτερα ... με την εργοστασιακη 47 εκατοστα επιανε απο το κεφαλi και επανω, με μια 67 εκοτοστα και ανοιχτη στα 54-57 εκατοστα επιανε καλυτερα ακομα και χαμηλα
>Οσοι το βαλετε σε σακο θελει προσοχη το μεγαλο knob μη σπασει και επισης επειδη δεν εχει lock καποιες φορες μου ανοιγει, το on/off μπορει να πατηθει κατα λαθος ευκολα
>>Το manual δεν εχει Αγγλικα και ουτε Ελληνικα, θα σας βγουν τα Πολωνικα και θα παιδευτειτε λιγο για να αλλαξετε την γλωσσα
Οδηγος απο την εταιρια στα Αγγλικα
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
ΣυνδεθείτεΟγηγος που εκανα εγω μεσω google (απλα τα αντιγραψα) απο τo Πολωνικο user manual
Εγγραφείτε ή
ΣυνδεθείτεΥποψην αν δεν αφησει να καταβασετε, δοκιμαστε μετα απο 4 ωρες, εχουν limit στα downloads
>>>
Στο ψηφιακο του κομματι... και για αυτο ισως το αγορασετε τωρα που ξεκιναει το dab
Δυστυχως ακομα δεν εχω εμπειρια με τους δικους μας σταθμους εδω Κερκυρα στο dab αλλα πηγα σε υψωμα για τυχον ληψη απο Ιταλια και το ραδιο σε συγκριση με ενα panasonic, ηθελε να σηκωσω το ραδιοφωνο πιο ψηλα και η κεραια καθετη, σε γυρισμα πιο πλαγια εχανε, ομως οταν ξαπλωσα / γυρισα και το panasonic εχασε και αυτο σημα
Επισης το panasonic εκανε ληψη και σε πιο χαμηλο σημειο, ενω το eltra απο κεφαλι και επανω
Σε γενικες γραμμες το panasonic επιανε σε περισσοτερα σημεια και πιο χαμηλα
Ομως και το eltra επιανε αρκετα καλα ομως σε ορισμενα σημεια
Στο τελος του video ειναι το panasonic σε ληψη και αυτο για να βγαλετε τα συμπερασματα σας
Εγγραφείτε ή
ΣυνδεθείτεΓια εμενα θα το κρατησω, με καλυπτει, στα fm παιζει πολυ καλα, μπορω να πω εκαι ειναι φοβερο ... εξαλου τα περισσοτερα αρνητικα τα ηξερα πριν το παρω ... Οταν με το καλο ερΘει το dab εδω, και πιανει καλα, θα το παιρνω στο μπανιο, ψαρεμα κλπ
Εχω υποψην και ενα sony
Eπλιζω να βοηθησα
>Τελικο συμπερασμα ...
-To ραδιο ως εχει απο το εργοστασιο μπορει να εχει θεμα στις ψηλες dab συχνοτητες (μια πιο μεγαλη κεραια νομιζω φτιαχνει το θεμα)
-Και το τροφοδοτικο κανει θεμα στη ληψη (μετατοπιση το καλωδιο λιγο δεξια/αριστερα ή κουλουρα το καλωδιο του, και καπως φτιαχνει το θεμα)
Περαν απο αυτα τα 2 ελλατωματα, που πολλοι δεν το ξερουν και θα νομιζουν (με το δικιο τους) το ραδιο δεν παει καλα ... ειναι super για αυτα που εχει επανω σε τεροια τιμη
Πιστευω για τα λεφτα του ειναι τιμιο και για εναν που δεν θα πειραζει συνεχεια τα ραδια και το θελει να κανει την δουλεια του απλα ακουγωντας, δεν νομιζω να εχει προβλημα με τις ρυθμισεις του (επειδη 1 κουμπι κανει και αλλες εαρμογες) αλλα καιν απο θεματα bug υπαρχουν πιο ακριβα ψηφικα με σχεδον ιδια θεματα σαν αυτο ...
Στους πιο ειδικους που το θελουν για dxing ισως να θελετε κατι αλλο πιο ευκολο στη χρηση, οχι γιατι δεν κανει καλη ληψη αλλα λογω κουμπιων που ενα κανει 2 & 3 λειτουργειες
Συγχώνευση: Πεμ 1 Φεβ 2018, 17:46
.... προσθεσα το dx στα θετικα